Brânza de burduf românească a primit stea de aur la o competiție din Bruxelles. Este echivalentul unui Oscar în gastronomie

×
Codul embed a fost copiat

Un sortiment de brânză de burduf produs în Transilvania a obținut o stea de aur în cadrul competiției internaționale Great Taste, de la Bruxelles.

Este echivalentul unui Oscar în gastronomie, iar juriul - format din experți internaționali - s-a arătat extrem de încântat de gust. Dealtfel, țara noastră s-a remarcat și la alte competitii prestigioase în lume de unde, uleiul, carnea de pui, apa minerală și salamurile au venit încarcate de medalii.

Mirosul acestei brânze ne-a adus aminte de strugurii Cabernet. La început se simte un gust puternic de oaie, urmat de o uşoară dulceață și cremozitate. Această brânză va intriga bucătarii și iubitorii de brânzeturi de pretutindeni” - Sunt cuvintele cu care juriul de la Bruxelles descrie brânza de burduf pregatită într-o fermă din județul Brașov. "Great Taste" este cea mai prestigioasă competiție internațională de produse alimentare și băuturi, iar cei 500 de experți din întreaga lume care au gustat burduful românesc, au decis să îi acorde o stea de aur. Este a treia distincție internațională care ajunge în micul sat transilvănean, Rotbav.

George Cățean, proprietar fermă: În 2015 am fost recunoscuți cu o stea Michelin din partea Institutului pentru Calitate și Gust de la Bruxelles, în 2019 din partea Internațional Teaste Award Italia o medalie de bronz, iar anul ăsta a venit aproape un Oscar pentru brânza de burduf.

Un cocoșel de pădure crescut lent, doar cu cereale și fără antibiotice, a făcut furori în Franța. 70 de experți internationali de la "Monde Selection" au decis să îi acorde medalie de aur puiului coquelet din Bacău.

Citește și
preturi
Prețurile carburanților au scăzut, doar că alimentele nu se vor ieftini. Ce este fenomenul „sticky prices”
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Daniel Bitere, director de marketing: Este crescut în ferme de mici densități și de mici dimensiuni, lângă pădurile de la Brad. Este hrănit cu cereale din care minimum 70 la sută porumb. Asta îi conferă un plus de gust și sănătate.

Presat la rece într-o mică fabrică din judetul Cluj, acest ulei de floarea soarelui a fermecat juriul Institutului pentru Calitate și Gust de la Bruxelles. 70 de bucătari, somelieri și nutriționiști consacrati au dat note în functie de aspect, gust și senzația provocată papilelor gustative. Cu toții au decis că uleiul produs din prima recoltă bio, merită distincția supremă - trei stele.

Paraschiva Popa, director de producție: Se face degustare în orb, adica experții fără să știe eticheta și uleiul de unde provine. Gustul nostru le-a plăcut și am primit cele 3 stele. Satisfacția noastră e mai mare pentru că a fost procesat din semințe de floarea soarelui care au fost obținute din recoltă proprie.

Produsele premiate au avantajul că pot pune pe eticheta ambalajului distincția internațională primită.

Reporteri: Electra Ghiza, Ana Maria Barbu, Teodora Suciu

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Alimente care pot duce la toxiinfecție alimentară în vacanță. Ce să eviți
Alimente care pot duce la toxiinfecție alimentară în vacanță. Ce să eviți

Curiozitatea de a încerca preparate din bucătăria internațională atunci când suntem în vacanță ne poate afecta sistemul digestiv producând toxiinfecție alimentară.

Prețurile carburanților au scăzut, doar că alimentele nu se vor ieftini. Ce este fenomenul „sticky prices”
Prețurile carburanților au scăzut, doar că alimentele nu se vor ieftini. Ce este fenomenul „sticky prices”

Deși toate se scumpesc, în jurul nostru șoferii pot respira ușurați, cel puțin o perioadă. În benzinării, carburanții au ajuns la tarifele de la începutul lunii martie, când a izbucnit războiul.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.