Ce este dezvoltarea personală la locul de muncă și modalități pentru a-ți antrena abilitățile

Dezvoltare personal la locul de munca
Shutterstock

Dezvoltarea personală la locul de muncă presupune un efort continuu, pentru a-ți dezvolta abilitățile și a-ți pune în valoare calitățile, în funcție de obiectivele pe care vrei să le atingi.

Acest aspect te va ajuta să evoluezi în carieră, în timp ce compania va avea de asemenea de câștigat, pentru că, atunci când îți vei atinge adevăratul potențial, vei putea obține și rezultatele dorite de angajatorii tăi. Dar cum poți reuși asta? Îți explicăm în continuare de ce este importantă dezvoltarea personală la locul de muncă și cum o poți obține.

Care sunt beneficiile dezvoltării personale la locul de muncă?

Finalizarea studiilor și obținerea unui loc de muncă bun nu trebuie să însemne oprirea evoluției tale profesionale. Dimpotrivă! Trebuie să încerci să te perfecționezi în continuare, permanent, pentru a-ți îmbunătăți abilitățile și a fi mereu la curent cu noutățile care apar în domeniul tău. Prin dezvoltarea personală la locul de muncă, vei putea obține o carieră de succes și îți vei crește productivitatea. Iată și alte beneficii importante:

Stimularea motivației - dacă ai decis că vrei să te dezvolți personal la locul de muncă, poți începe să-ți stabilești noi obiective, iar perspectiva evoluției profesionale te va motiva. Pe măsură ce vei începe să obții și rezultatele dorite, vei avea tot mai multă încredere în propriile forțe.

Dezvoltarea unor noi abilități - vei învăța cum să-și crești abilitățile pe care le ai deja și cum să dezvolți altele, care te pot ajuta, dar pe care încă nu le stăpânești prea bine.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Stimularea spiritului de echipă - încercând să ajungi cea mai bună versiune a ta la locul de muncă, vei deveni mai creativ și mai comunicativ, aspecte care te vor ajuta nu doar pe tine, ci și echipa din care faci parte, astfel încât veți obține rezultate mult mai bune, stabilind un obiectiv comun.

Creșterea șanselor de promovare - dacă vei lucra mai eficient și mai productiv, îți vei crește șansele de avansare în carieră, astfel încât vei obține o funcție ierarhic superioară sau măcar o mărire de salariu.

Îmbunătățirea relației cu colegii - investind în dezvoltarea personală la locul de muncă, vei începe să ai relații mai apropiate cu colegii, să te înțelegi mai bine cu ei și poate chiar veți lega prietenii.

Cum să dezvolți abilități la locul de muncă?

Experții în dezvoltare personală recomandă câteva soluții simple și eficiente, care te vor ajuta să te dezvolți personal la locul de muncă și să deprinzi noi abilități, Core Management Training:

Observă cum lucrează alți colegi și învăța de la ei, pentru a-ți stimula abilitățile și pentru a înțelege mai bine locul și rolul tău în cadrul echipei.

Cere permanent feedback și analizează cu atenție răspunsul primit, pentru că acest lucru te va ajuta să-ți descoperi slăbiciunile și punctele tari.

Stabilește clar obiectivele profesionale și gândește-te cât de ușor sau de dificil va fi să le atingi și cât de motivată ești să depui efort în acest sens.

Învinge-ți temerile, nu ezita să înveți din greșeli și încearcă mereu lucruri noi, chiar dacă te sperie această perspectivă. Spre exemplu, dacă ești foarte emotivă, poți lua lecții de vorbit în public și apoi poți participa la un eveniment la care să ții un discurs sau să moderezi o dezbatere.

Nu înceta să înveți mereu lucruri noi sau să te perfecționezi în domeniul tău. Cursurile de specializare, spre exemplu, te pot ajuta să obții un salariu mai mare sau o funcție superioară.
Cum poate compania să încurajeze dezvoltarea personală a angajaților?

O companie serioasă are tot interesul să încurajeze dezvoltarea personală și profesională a propriilor angajați. Dacă aceștia se simt împliniți la locul de muncă, atunci vor fi mai motivați să muncească, vor fi mai productivi și vor obține rezultate mult mai bune pentru compania lor, scrie Profile Tree. Astfel, cele mai eficiente metode prin care angajatorii pot stimula evoluția angajaților sunt:

► Organizarea unor cursuri de specializare/perfecționare sau unor programe de mentorat.

► Stimularea dezvoltării și perfecționării la locul de muncă.
Asigurarea unui mediu plăcut de lucru la birou și promovarea spiritului de echipă.

► Încurajarea angajaților care își doresc o evoluție profesională.

►Promovarea sau recompensarea angajaților care au rezultate bune și care depun un efort în plus pentru a evolua profesional.

Prin urmare, prin susținerea dezvoltării personală de locul de muncă, atât angajații, cât și angajatorii au foarte mult de câștigat, pe termen scurt, dar și pe termen lung, pentru că o persoană mulțumită de mediul de lucru va rămâne mult timp în companie și nu va fi tentată să caute oportunități în altă parte.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Bookfest 2024: Ficțiunea și poveștile pentru copii au fost vedetele târgului de carte
Bookfest 2024: Ficțiunea și poveștile pentru copii au fost vedetele târgului de carte

A fost un weekend plin pentru cei care iubesc să citească și au ajuns la Bookfest, unul dintre cele mai mari târguri de carte de la noi, organizat în Capitală.  

Peste 60.000 de turiști au ajuns pe litoral în primul weekend din iunie. Ce prețuri i-au întâmpinat la malul mării
Peste 60.000 de turiști au ajuns pe litoral în primul weekend din iunie. Ce prețuri i-au întâmpinat la malul mării

Peste 60.000 de turiști s-au bucurat în acest weekend de vremea bună de pe litoral, mai mulți ca anul trecut în primul weekend din iunie.

Un bărbat din Vaslui a încercat să verifice o butelie plină de gaz folosind flacăra deschisă. Ce a urmat
Un bărbat din Vaslui a încercat să verifice o butelie plină de gaz folosind flacăra deschisă. Ce a urmat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost rănit, duminică, într-o explozie urmată de incendiu, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.