Cea mai urât mirositoare brânză din lume se găsește în Europa. Din ce este făcută și a ce miroase

branza
Foto: Highland Fine Cheeses

Marea Britanie a produs cea mai urât mirositoare brânză din lume cu aceeași bacterie care face ca picioarele să miroasă. Duhoarea produsului este atât de puternică încât nici producătorul său nu a mâncat-o.

 

Denumită „The Minger", brânza provine din Scoția și i-a descurajat chiar și pe unii producători de brânzeturi care se tem să încerce brânza care se spune că este similară cu un Camembert, scrie Mirror.

Producătorii susțin că are un „interior unsuros" care, potrivit lor, este „o plăcere pură”. Brânza urât mirositoare a fost menținută cu o soluție sărată în timpul procesului de maturare de două luni. Se spune că acest lucru încurajează creșterea Brevibacterium linens un „microb" care face ca picioarele să miroasă și atrage insectele.

Highland Fine Cheeses, care produce The Minger la Blarliath Farm, lângă Tain, a fost implicată într-un plan al Universității din Nottingham pentru a crea noi matrițe pentru noi produse.

Clima umedă din Scoția ajută la crearea drojdiilor și a peniciliilor folosite de firma producătoare de brânză. Minger nu este consumată de producătorul însuși, care a spus că rămâne la latitudinea consumatorului să decidă cât timp este ținută în afara frigiderului înainte de a o mânca sau de a o folosi în alte preparate.

Citește și
branza in coaja de brad
Uniunea Europeană și lupta pentru ambalajele reciclabile amenință brânza tradițională în coajă de brad
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Brânza vine învelită într-un ambalaj de argint foarte rezistent, în încercarea de a reduce mirosul. 

O persoană care a gustat The Minger s-a temut că va trebui să o scuipe, dar a spus că nu seamănă deloc cu alte brânzeturi britanice mirositoare.

„Nu se apropie nici pe departe de brânzeturile britanice puturoase pe care le-am gustat în trecut și pe care tatăl meu mi le oferă în fiecare Crăciun, cum ar fi Tunworth din Hampshire, Camembert englezesc suficient de bun pentru a face un francez să plângă".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
MBS, preparatul culinar ideal într-o zi de iarnă. De ce este atât de bună combinația dintre mămăligă, brânză și smântână
MBS, preparatul culinar ideal într-o zi de iarnă. De ce este atât de bună combinația dintre mămăligă, brânză și smântână

Care e preparatul culinar ideal într-o zi de iarnă? Mămăliga cu brânză și smântână. Vorbim despre o combinație care eliberează treptat energie, toată ziua.  

Uniunea Europeană și lupta pentru ambalajele reciclabile amenință brânza tradițională în coajă de brad
Uniunea Europeană și lupta pentru ambalajele reciclabile amenință brânza tradițională în coajă de brad

Brânza tradițională în coajă de brad este serios amenințată de un obiectiv ambițios al Uniunii Europene, acela de impune folosirea exclusivă a ambalajelor reciclabile.

Brânza, aliment sănătos dar și gustos. Cum o alegem și cum o consumăm ca să ne bucurăm de calitățile ei
Brânza, aliment sănătos dar și gustos. Cum o alegem și cum o consumăm ca să ne bucurăm de calitățile ei

Brânza se consumă la temperatura camerei, nu direct din frigider. Așa, aroma și gustul vor fi la intensitate maximă.

Peste o tonă şi jumătate de brânză de Sibiu, distrusă în urma unui control pe autostrada A1. Care este motivul
Peste o tonă şi jumătate de brânză de Sibiu, distrusă în urma unui control pe autostrada A1. Care este motivul

Peste o tonă şi jumătate de brânză de Sibiu a fost confiscată în urma unui control pe autostrada A1 şi va fi distrusă, din cauză că nu avea acte care să dovedească unde a fost produsă şi să certifice calitatea ei.

Brânză sau carne? Cu ce mă îngraș mai puțin? Mesele bogate în grăsimi dăunează și ficatului
Brânză sau carne? Cu ce mă îngraș mai puțin? Mesele bogate în grăsimi dăunează și ficatului

Cel mult 50 de grame într-o zi. Ne referim la cașcaval, telemea ori brânzeturi fine. Pare foarte puțin, dar ficatul uman nu poate să proceseze mai multe grăsimi dintr-o dată. Nu le procesează, rămân în sânge.  

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.