Satul Sibiel, locul unde aromele mâncărurilor tradiționale vin la pachet cu acordurile unui violoncel

×
Codul embed a fost copiat

Ultima lună de primăvară vine cu vreme însorită, poftă de viață și de noi experiențe. În satele transilvănene a început sezonul de brunch-uri, unde oaspeții se bucură de hrană proaspătă, pe acorduri de violoncel.

Nelipsite sunt și drumețiile prin pădurile înverzite, iar atmosfera idilică îmbie vizitatorii să revină de-a lungul întregului sezon cald.

Minunatul loc din satul Sibiel, mângâiat de soare, este imaginea perfectă a primăverii. Oameni care fug de forfota orașelor caută aici liniștea și gustul naturii.

David Vlădășcău, chef:În general, ne-am axat pe culori, pe flori, pe gusturi, pe texturi foarte frumoase, mătăsoase și totodată venite dintr-o altă gamă de gusturi: am folosit ghimbir, cepșoara, enibahar, tot felul de combinații poate puțin mai trăsnite.

Toate simțurile sunt mângâiate, așa că aromele vin la pachet cu acordurile unui violoncel.

Citește și
brunch de weekend
Gustări cu preparate tradiționale, rețeta de salvare a turismului local. Brunch-urile de weekend sunt organizate în curte
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Fernandez Makcim Samodaiev, violoncelist:O acustică naturală extraordinară și ne-am focusat cu publicul împreună să ascultăm muzica așa cum este: un fenomen. Fără să avem așteptări, fără să încercăm să o înțelegem. Ascultăm pur și simplu sunetul.

Atmosfera prânzului deosebit devine deseori molipsitoare. Oaspeții sunt de-a dreptul încântați. Niciunde nu s-au simit mai aproape de frumusețea simplă a naturii.

Tânără: Toate elementele astea din natură s-au transformat în mâncarea ce tocmai am mâncat-o. E ceva absolut senzațional, de viață.

Turist irlandez: Muzica ne deschide simțurile, ne face să fim mai conștienți de ceea ce e în jurul nostru iar acum când totul în jur se trezește, mugurii se deschid, vremea devine mai caldă.

Reporter: Călătoria asta gastronomică în acest meniu floral, cum a fost?

Turist:Minunată, colorată și plină de gust, când vezi atât de multe culori în farfurie și așa de bine asortate, simți că ceea ce mănânci este într-adevăr viu și floricelele, a fost grozav.

Tânără: Mi se pare că locurile astea și evenimentele de genul ăsta apelează cumva la toate simțurile și te scot un pic din zona de confort în ideea în care cineva îți aduce aminte că muzica se simite, nu se ascultă.

O drumeție prin pădurile de lângă sat face ziua perfectă. Weekedurile care urmează promit noi experiențe de acest fel în satele din jurul Sibiului, iar prețurile sunt accesibile. Un prânz muzical interactiv costă 175 de lei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Mese cu bunătăți din Banat. Turiștii sunt încântați: ”Nu avem așa ceva în Germania”
Mese cu bunătăți din Banat. Turiștii sunt încântați: ”Nu avem așa ceva în Germania”

După modelul brunch-urilor din Transilvania, și Banatul oferă o incursiune prin sate, unde poate fi descoperită gastronomia locală.

Gustări cu preparate tradiționale, rețeta de salvare a turismului local. Brunch-urile de weekend sunt organizate în curte
Gustări cu preparate tradiționale, rețeta de salvare a turismului local. Brunch-urile de weekend sunt organizate în curte

Se spune deseori că omul sfinţeşte locul iar acestă zicală veche e întărită şi în vremurile noastre chiar de către cei de lângă noi, de oameni simpli şi modeşti care pot prin acţiunile lor să schimbe în bine comunităţi întregi.

S-a dat startul sezonului de brunch-uri în Transilvania. Cu ce s-au delectat turiștii
S-a dat startul sezonului de brunch-uri în Transilvania. Cu ce s-au delectat turiștii

În Transilvania s-a dat în weekend startul noului sezon de brunch-uri. Turiștii au mâncat pe săturate, s-au plimbat pe ulițe pitorești și au ascultat poveștile locului.

Reacţia unor turişti australieni când gustă din
Reacţia unor turişti australieni când gustă din "mâncarea săracului", la Sibiu

Gospodine iscusite ne-arata cum se pregăteşte crapul pârjolit şi aşezat apoi pe foi de varză, zeama cu perişoare cât pumnul, găluşte cu nucă sau minciunele.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.