Studiu: Aproape toţi românii consumă carne, jumătate dintre ei chiar zilnic. Câți vor să țină post

friptura

Nouă din zece români din mediul urban consumă carne săptămânal, iar jumătate dintre ei fac acest lucru zilnic, se arată într-o analiză realizată de Nielsen.

"Pandemia Covid-19 a declanşat numeroase schimbări, printre care şi o migraţie a obiceiurilor de consum către ecosistemul casei. În vara anului trecut, 77% dintre românii din mediul urban ne declarau într-un alt studiu (Impactul Covid asupra consumatorilor români) că intenţionează să gătească mai mult, ca formă de adaptare la situaţia economică vulnerabilizată de pandemie. Tot atunci descopeream un apetit ridicat către produse de origine românească (79%), în special în categoria mâncare", arată autorii studiului.

Cercetarea a relevat că aproape toţi românii consumă carne, jumătate dintre ei chiar zilnic.

Cifrele sunt impresionante, spun cercetătorii. 92% consumă carne de două ori pe săptămână, cel puţin. Cu toate acestea, nu sunt puţini nici cei care susţin că au redus consumul de carne în ultimul an (39%).

 

Citește și
Un avocado de 100 de grame, echivalentul caloric al unei bucăți de carne. Cum trebuie să îl consumăm
Un avocado de 100 de grame, echivalentul caloric al unei bucăți de carne. Cum trebuie să îl consumăm
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

36% țin post din când în când

 

"Dacă ne uităm în meniul consumat în ultimele patru săptămâni, descoperim că tinerii de până în 24 de ani consumă în măsură mai mare decât celelalte categorii de vârstă mezeluri vegetale sau înlocuitori de carne - şi asta nu ca opţiune pentru a posti. Este posibil că acest lucru să ne semnalizeze un trend pe care producătorii de carne ar putea capitaliza pentru a nu pierde legătura, pe termen mediu şi lung, cu aceşti potenţiali consumatori", a declarat Vasi Dragomir, Consumer & Shopper Insights Leader, NielsenIQ România.

Şi pentru că se apropie Postul Paştelui, tot din studiu reiese că 36% dintre respondenţi susţin că ţin post din când în când, iar 61% dintre aceştia au în vedere produse din carne vegetală pentru perioadele de post.

Totodată, tinerii cumpără carne cu o frecvenţă mai mare comparativ cu cei mai în vârstă.

La cea mai recentă achiziţie, 87% dintre cumpărătorii de carne declară că au cumpărat carne neprocesată, în timp ce 36% au au optat pentru mezeluri.

Preferinţa pentru cele două categorii de carne consumată este mai vizibilă în rândul celor mai în vârstă (45-59 de ani).

91% dintre aceştia au optat pentru carne neprocesată la ultima cumpărătură, pe când doar 33% pentru mezeluri.

 

Tinerii preferă carnea de pui, persoanele vârstnice- porcul

 

Opţiunile pentru tipul de carne variază tot în funcţie de vârstă. Există o probabilitate mai mare ca tinerii să cumpere carne din pui (79% dintre cumpărătorii de 18- 24 de ani), în timp ce categoria celor mai în vârstă să aleagă mai des carne de porc (72% dintre cumpărătorii de 45-59 de ani).

În ceea ce priveşte capacitatea de a influenţa alegerea magazinului, carnea neprocesată este în top, 67% dintre cumpărători spunând că acest tip de carne a contat cel mai mult pentru alegerea magazinului unde să meargă la cumpărături.

Carnea gătită în casă este consumată cel mai des (75%) şi pare că ocupă un loc central în meniul zilnic al românilor. Iar dacă este şi made în România, cu atât mai bine.

Originea locală inspiră calitate ridicată în categoria "food", în general, şi în legătură cu carnea în special.

Studiul s-a desfăşurat online, în perioada octombrie- noiembrie 2020. Eşantionul cuprinde 1.000 de respondenţi, utilizatori de internet, din mediul urban.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Carnea de vânat a devenit tot mai căutată. Care sunt principalele beneficii
Carnea de vânat a devenit tot mai căutată. Care sunt principalele beneficii

Salam de cerb, pate de căprioară cu trufe mousse din fazan sau bibilică, dar şi mezeluri din carne mistreţ. Sunt doar câteva dintre specialităţile cu care producătorii români au început să se mândrească şi în alte ţări.

Un avocado de 100 de grame, echivalentul caloric al unei bucăți de carne. Cum trebuie să îl consumăm
Un avocado de 100 de grame, echivalentul caloric al unei bucăți de carne. Cum trebuie să îl consumăm

Un avocado de 100 de grame este echivalentul caloric cu o bucată de carne de 100 de grame.

Brânzeturile îngrașă mai mult decât ceafa de porc. Sfatul nutriționiștilor pentru cei care vor să slăbească
Brânzeturile îngrașă mai mult decât ceafa de porc. Sfatul nutriționiștilor pentru cei care vor să slăbească

Carne sau brânzeturi? Carne - spun nutriționiștii, daca vreți să slăbiți. Și o salată. Cantitatea de grăsime e controlabilă.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.