(P) 5 moduri prin care poți salva spațiu într-un apartament mic

advert
Freepik

Urmează să te muți într-o nouă locuință și deja te gândești la cum să o amenajezi cât mai eficient, astfel încât să salvezi spațiu și să nu pară încărcată?

Mai ales în cazul apartamentelor de mici dimensiuni, fiecare centimetru pătrat contează, dar și fiecare culoare sau textură aleasă.

La prima vedere, ideea unui spațiu aerisit, care îți oferă toate facilitățile, pare a fi destul de greu de pus în practică într-o garsonieră sau într-un apartament cu două camere. Totuși, există anumite trucuri la care poți apela, prin care îți poți crea o locuință confortabilă și cochetă, care nu îți dă senzația de înghesuială:

Investește în mobila multifuncțională

Care este cea mai bună metodă de a salva mult spațiu, fără a renunța la elementul practic? Să optezi pentru mobila modulară. De exemplu, o canapea extensibilapoate deveni ușor un pat dublu pe timpul nopții, în timp ce achiziția unei măsuțe de cafea cu spațiu de depozitare își va dovedi utilitatea, cu siguranță, într-o casă mică. O altă variantă inedită de economisire a spațiului este patul rabatabil, ce poate avea și funcție de birou sau dulap. În cazul unei bucătării mici și mai ales înguste, opțiunea unei mese suspendate, ce se poate plia ușor, este de luat în considerare.

Alege atent culorile

Când ai un apartament mic, evită să-l amenajezi în culori închise. Acestea nu fac decât să micșoreze vizual spațiul și să îl facă să pară mult mai neprimitor. Totuși, dacă te atrag culorile închise, le poți alege pentru anumite detalii, însă întotdeauna în contrast cu o culoare deschisă, cum ar fi combinația dintre alb și negru. Un alt truc este să diferențiezi culorile în funcție de zone, mai ales în cazul unei bucătării open space. De exemplu, poți utiliza o nuanță deschisă pentru zona de living și o altă nuanță pentru zona de dormit, creând astfel un sentiment de diviziune în spațiu. În ceea ce privește decorațiunile, alege draperii deschise la culoare și optează pentru covoare de dimensiuni mai mici.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro
Folosește-te de pereți

Un alt mod de a economisi spațiu este să îl transformi prin utilizarea eficientă a înălțimii. Instalează rafturi din podea până la tavan pentru depozitare suplimentară și pentru a valorifica fiecare centimetru disponibil. Această strategie nu doar economisește spațiu, ci și schimbă percepția asupra încăperii. Privirea îndreptată în sus conferă iluzia de înălțime și deschide vizual spațiul, creând un mediu aerisit și plăcut. Rafturile de acest tip nu doar rezolvă problema depozitării, ci adaugă și un element estetic, transformând peretele într-un spațiu versatil și funcțional.

Depozitează discret lucrurile

Dacă spațiul ți-a permis să amplasezi un pat, optează pentru un sistem de depozitare sub acesta, pentru a exploata eficient fiecare loc disponibil. Utilizează cutii sau sertare pentru a depozita haine, lenjerii de pat și obiecte de sezon care nu sunt folosite zilnic. Acest spațiu, adesea subestimat, devine un loc practic și organizat pentru a păstra lucrurile esențiale, fără a încărca excesiv restul încăperii. Sistemul de depozitare sub pat nu doar economisește spațiu în mod inteligent, ci și contribuie la menținerea unui mediu ordonat și bine organizat în apartament.

Mărește vizual spațiul cu oglinzi

Cu ajutorul oglinzilor, poți crea iluzia unui spațiu extins. Plasează oglinzi mari pe pereți sau uși pentru a reflecta lumina și a face camera să pară mai spațioasă. Oglinzile pot fi integrate și în decorul altor piese de mobilier precumi mese sau dulapuri, pentru un efect maxim.

Acestea sunt doar câteva moduri prin care îți poți amenaja locuința într-un mod inteligent și practic, astfel încât să te bucuri zilnic și de confort, dar și de un spațiu cochet.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.