(P) Cum trebuie să acționezi în caz de înecare cu alimente

inecare
StirilePROTV

Accidentele domestice sunt cele care duc adesea la tragedii, iar asta deoarece multe persoane nu știu cum să acorde primul ajutor, iar de multe ori, până la venirea salvării este deja prea târziu.

Manevra Heimlich poate salva multe vieți. Este metoda folosită pentru salvarea unei persoane care se îneacă cu mâncare, fie că este vorba despre un copil sau un adult. Prea puțini știu însă ce trebuie să facă. Tocmai de aceea este extrem de important ca în astfel de situații să apelezi la un medic urgentist care poate salva viața persoanei de lângă tine, sau chiar viața ta.

Aici intervine eTELEDOC cel mai performant sistem de Telemedicină de Urgență din România, pe care îl poți accesa dacă ai achiziționat un abonament, oricând, de oriunde și intri instant într-un video call cu medicul urgentist de gardă.

Manevra Heimlich ajută la scoaterea bolului alimentar care blochează căile respiratorii și care împiedică aerul să ajungă în plămâni. În astfel de cazuri este obligatorie intervenția rapidă pentru salvarea vieții persoanei respective.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Mai exact manevra Heimlich înseamnă efectuarea unei presiuni intense și bruște pe abdomen astfel încât alimentul sau obiectul care a dus la blocarea traheei să sară afară. Pentru asta salvatorul trebuie să stea în spatele victimei, să-l apuce de mijloc, la nivelul ombilicului, și să-l apese tare și brusc, ridicându-l de la sol în același timp. În caz de înec, chiar dacă persoana este singură acasă, apelul îi poate salva viața. Aceasta își poate apăsa singură abdomenul prin aplicarea de presiune aplecându-se peste spătarul unui scaun, de exemplu.

Prin urmare, în astfel de cazuri, dacă anturajul persoanei care se îneacă nu cunoaște procedura, singura modalitate de a o salva este accesul rapid la expertiza unui doctor care să ofere ghidaj și suport profesionist.

eTELEDOC poate salva vieți. Un simplu abonament eTELEDOC poate salva multe vieți în caz de urgențe. Un astfel de abonament asigură liniștea întregii familii. Nu se știe niciodată când apare o situație de urgență medicală în familie iar intervenția rapidă a unui urgentist devine esențială și salvatoare. Vezi echipa de medici eTELEDOC aici Medicii noștri - eTeledoc.ro.

Un serviciu conceput pentru orice vârstă și context, eTELEDOC este alături de cei dragi, în orice situație, oferind încredere, siguranță, promptitudine și profesionalism. Cum poți beneficia de serviciile platformei eTELEDOC.

Pentru a beneficia de serviciile platformei eTELEDOC tot ce trebuie să faci este să accesezi platforma și să-ți creezi un cont. Alege apoi abonamentul potrivit nevoilor tale, în funcție de numărul de persoane pe care dorești să le înscrii.

Un abonament pornește de la 5 lei pe lună, de persoană, iar platforma acceptă până la 10 persoane înscrise pe același abonament, costul putând fi împărțit între beneficiari.

După achitarea online a abonamentului, trebuie să îi înscrii pe beneficiarii secundari și pentru fiecare persoană din platformă să adaugi istoricul medical. În acest mod, în cazul unei urgențe, medicii au acces instant la toate datele necesare. În acest fel se salvează timp prețios iar intervenția medicului este mult mai eficientă.

În caz de urgență, poți accesa serviciul cu o simplă apăsare de buton, direct de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator. Iar dacă nu deții un dispozitiv mobil inteligent, poți apela medicul de gardă sunând de pe orice telefon la +40371 111 333. Medicul urgentist care răspunde, dacă va considera necesar, poate accesa serviciul 112 pentru tine, și poate trimite o ambulanța in orice zona a țării. De asemenea, medicul va rămâne alături de tine, în apel video/audio, oferindu-ți suportul necesar până la venirea echipajului mobil. Află cum funcționează eTELEDOC aici.

Pentru a afla mai multe detalii despre serviciul e-TELEDOC, accesează platforma și vizualizează tipul de abonamente.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.