(P) dm drogerie markt: dezvoltare cu responsabilitate și atenție la nevoile clienților

dm
StirilePROTV

dm drogerie markt, singurul lanț internațional de drogherii prezent pe piața românească a marcat în 30 septembrie finalul anului financiar.

„În 2021 provocările pandemiei ne-au determinat să ne adaptăm și să pregătim un plan pentru orice posibilă situație. Rapiditatea cu care compania a acționat în cazul schimbărilor și abilitatea de a răspunde constructiv la neprevăzut au făcut diferența”, transmite Ivana Martinakova, CEO dm drogerie markt România. Chiar și în aceste condiții, cu încetinirea cauzată de diversele restricții, compania a înregistrat o creștere de 19,50%.

Bilanțul anului financiar 2020-2021

 

Chiar și în contextul epidemiologic si economic defavorabil, creat de pandemia de Coronavirus, dm drogerie markt dă dovadă de stabilitate și siguranță. Compania a înregistrat o creștere semnificativă a cifrei de afaceri, de 19.50%, ajungând la 628 milioane lei. Aceasta se datorează celor 981 angajați activi și celor 117 filiale, dintre care 5 s-au deschis în 2021. Totodată, nivelul investițiilor rămâne ridicat, fiind dedicat modernizării filialelor și deschiderii celor noi, iar în acest an și către extinderea depozitului central, cu 5 300 de metri pătrați, ajungând la o suprafața totală de 12 800 de metri pătrați. Împreună cu echipa din depozitul central care a crescut cu 60 de noi colegi, sunt susținute planurile de expansiune și sunt eficientizate operațiunile logistice, prin adaptarea proceselor de pregătire a mărfii, astfel încât produsele să ajungă în cel mai scurt timp pe raft și la clienți. Una dintre eficientizările majore este a sortimentului de cosmetică decorativă, pentru care a fost construită o platformă pe 3 niveluri, cu o suprafață totală de 750 de metri pătrați, care favorizează pregătirea a 4 comenzi de marfă simultan.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Dezvoltarea ne oferă oportunitatea de a face sortimentul nostru și serviciile noastre mai atractive și mai vizibile, pentru a putea oferi un bun raport calitate preț, magazine moderne, diversitate și acoperirea nevoii de proximitate, dar și pentru a veni mereu cu soluții noi și actuale în întâmpinarea clienților. Clienții, angajații și siguranța acestora rămân în continuare pe primul loc în topul preocupărilor noastre. Respectăm întotdeauna măsurile impuse de lege și lucrăm constant la a oferi alternative pentru cumpărăturile în drogherii, precum serviciile de livrare la domiciliu”, afirmă Cristian Crișan, administrator dm drogerie markt România.

Responsabilitate pentru angajați

 

Siguranța și sănătatea angajaților sunt printre cele mai importante preocupări ale companiei. Măsurile luate încă de anul trecut: igienizarea spațului, dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtatul măștilor și distanțare pentru angajații din drogherii, dar și work from home pentru cei a căror activitate permite acest lucru, sunt valabile și în prezent.

Un alt lucru care poziționează dm ca un bun angajator este platforma de învățare continuă și dezvoltare profesională și personală dm-Lernwelt. Aceasta oferă angajaților o pregătire optimă, începând cu suportul oferit de diferite tipuri de training-uri și continuând cu mai multe tipuri de conținut educațional. Unul dintre seminariile active în prezent este cel despre sub-brandul Pro Climate, care prezintă în detaliu toate informațiile despre produsele dm, neutre din punct de vedere al mediului. În curând, compania dm România va lansa și un site dedicat carierei, un spațiu virtual pentru comunitatea celor ce muncesc în dm, dar și a celor ce își doresc o carieră în companie.

Responsabilitate în sortiment: Pro Climate, articole sustenabile

 

dm își propune să promoveze un consum mai sustenabil, prin dezvoltarea continuă a gamelor de produse care ajută la conservarea resurselor și promovarea unui consum conștient, bazat pe nevoi. În plus, compania compensează efectele dăunătoare prin produse dedicate, cele din gama Pro Climate, care sunt neutre din punct de vedere al mediului. Mai exact, produsele Pro Climate sunt fabricate cu cea mai mică amprentă ecologică posibilă și compensează cinci dintre efectele inevitabile asupra mediului: compensarea emisiilor CO2, a eutrofizării, a acidifierii, a smogului de vară și a diminuării stratului de ozon. Din această sub-gamă fac parte produse de îngrijire personală, produse pentru casă, produse de protecție solară, etc.

Responsabilitate socială: dm drogerie markt, împreună pentru binele tuturor

 

Compania a continuat parteneriatul cu SOS Satele Copiilor, fiind alături de această asociație cu mai multe proiecte. Unul dintre ele s-a desfășurat în această toamnă, când pe lângă donațiile în produse și biciclete, compania a organizat un eveniment destinat școlarilor: Ultima zi de vacanță, prima zi de școală. Elevii din centrul de la Cisnădie au avut parte de o excursie la Arsenal Park, la finele căreia toți au primit ghiozdane echipate pentru noul an școlar. A doua ediție a „Campaniei binelui”, a cărei beneficiari sunt tot copiii de la SOS Satele Copiilor, are loc între 1 noiembrie și 20 decembrie, perioadă în care dm va dona câte un leu pentru fiecare produs participant la campanie, semnalizat la raft în drogherii. Aceasta vine în sprijinul a peste 700 de copii din comunități vulnerabile, precum și a altor 150 de copii fără familie, care cresc în satele SOS din țară.

O altă acțiune care are continuitate este transformarea Black Friday în Giving Friday. Prin inițiativa care se află anul acesta la a treia ediție, compania va dona 5% din totalul încasărilor din 26 noiembrie pentru a asigura copiilor defavorizați câte o masă caldă pe zi, prin campania „O floare de colț pentru un prânz cald”, organizată de Fundația Hațegan.

Încă o veste bună pentru comunitatea din jurul brandului este faptul că ambalajele produselor achiziționate din drogherii vor putea fi returnate spre reciclare. La începutul anului viitor compania se va alătura inițiativei concernului prin care contribuie la o economie circulară: clienții vor putea returna ambalaje goale de la produse precum șampon, gel de duș și altele, iar acestea vor intra într-un proces de reciclare. La o economie circulară eficientă contribuie și reutilizarea ambalajelor, pentru a genera semnificativ mai puține deșeuri. În acest sens se vor introduce în drogheriile din România și stațiile de reumplere pentru detergenți.

Aproape de comunitate prin seria de evenimente online

 

Unul dintre conceptele de bază ale anului financiar care a trecut este adaptarea. Pe lângă felul în care se fac cumpărăturile, dm s-a adaptat și la modul în care se pot întâlni membri comunității. Astfel, pe parcursul anului 2020-2021, au avut loc 7 evenimente online, fiecare cu propria tematică, iar specialiști din fiecare domeniu au oferit consultanță și au răspuns întrebărilor în sesiunile de Q&A. Totodată, participanții au avut ocazia de a câștiga peste 450 de premii. În prezent se lucrează la organizarea unei ediții aniversare a evenimentelor online.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.