(P) Task-uri aparent banale pe care este bine să le organizezi eficient

haine

Organizarea eficienţa este cheia succesului dacă vrei să te bucuri de mai mult timp liber şi să nu îţi aglomerezi zilele cu task-uri ce nu îţi aduc bucurie.

Bineînţeles, mereu vor exista lucruri pe care trebuie să le facem, deşi nu ne face plăcere. Totuşi, există soluţii pentru a te ocupa de task-urile banale fără să te stresezi sau să îţi încarci programul.

Descoperă câteva task-uri banale pe care le poţi planifica şi organiza că la carte:

Curăţenia

Curăţenia este un task de care nu poţi scăpa, deoarece este absolut esenţială pentru confortul de acasă. Vestea bună este că poţi să faci curat mai uşor şi mai eficient dacă alegi să planifici o astfel de activitate din timp. Atunci când te decizi să faci curat spontan, rişti să pierzi mai mult timp.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Dacă faci curat o dată pe săptămână, de ce să nu planifici acest task? Alege o zi în care nu ai mult de muncă sau în care ai un program mai lejer. Notează-ţi toate activităţile pe care trebuie să le faci, dar şi cât timp aloci fiecăreia. În acest fel, curăţenia va deveni mai uşoară şi va fi mult mai uşor să o transformi în rutină.

Îngrijirea hainelor

Pentru a arăta mereu impecabil, ai nevoie de haine curate şi călcate. Precum în cazul curăţeniei, poţi planifica activităţile de îngrijire a hainelor, de la când pui o maşină de spălat şi până la sesiunile de călcat.

Dacă pui în medie 3-4 maşini pe săptămână, alege două zile din săptămână şi o oră convenabilă pentru a te ocupa de aceste task-uri. Poţi pune două maşini marţi seara şi două maşini sâmbătă dimineaţa, însă cel mai bine este să alegi în funcţie de programul tău zilnic.

De asemenea, poţi alege o zi pe săptămână în care să dedici o oră sau două călcatului. Dacă alegi un fier de calcat de pe Emag, performant, această activitate va deveni mai uşoară. Cu ajutorul unui fier de călcat performant, poţi să ai hainele gata de purtat în doar câteva minute.

Fie că alegi un fier de calcat vertical sau un fier de călcat tradițional, este important ca acesta să corespundă nevoilor tale.

Bineînţeles, în afară de fier de călcat, vei mai avea nevoie şi de o masă specială, pentru a te ocupa de această activitate cât mai ușor.

Vizitele la salon

Fie că mergi la salon pentru tratamente cosmetice, epilat, manichiură sau coafat, astfel de vizite îţi consuma timp şi energie. Astfel, este o idee bună să îţi programezi în avans vizitele la salon şi să alegi zilele în care ai cât mai mult timp la dispoziţie. Poţi face asta la începutul său la sfârşitul fiecărei luni şi să îţi treci în calendar programările pentru lună ce începe.

De asemenea, dacă mergi la aceeaşi cosmeticiană, manichiurista sau coafeza de foarte mult timp, poţi stabili cu aceasta o programare în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, la o frecvenţă aleasă de tine. Spre exemplu, poţi merge la manichiura în fiecare miercuri de la ora 10, odată la două săptămâni.

Plata facturilor

Facturile sunt un task de care trebuie să te ocupi lunar sau chiar mai des, în funcţie de serviciile pe care le foloseşti. Acest task este o idee bună să îl planifici lunar. Spre exemplu, pe data de 10 şi pe data de 25 ale fiecărei luni îţi dedici 20 de minute pentru a face plăti online către toţi furnizorii. Tu decizi ce zile ale lunii funcţionează cel mai bine pentru tine, dar şi cum îţi este mai uşor să faci plăţile, online sau la un punct de lucru.

De la curăţenie şi până la plata facturilor, există task-uri de care trebuie să te ocupi, deşi nu sunt cele mai plăcute din lume. Astfel de task-uri este bine să le îndeplineşti corect, pentru a te bucura de confort şi pentru a evita situaţiile neplăcute. Vestea bună este că poţi planifica din timp astfel de treburi, iar acestea să devină parte din rutina ta.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.