Johnny Depp împlinește 60 de ani. Cinci lucruri neștiute despre celebrul actor | GALERIE FOTO

Johnny Depp

John Christopher Depp II s-a născut pe data de 9 iunie 1963 și este un actor, producător și muzician american, recunoscut ca fiind unul dintre cei mai faimoși actori din lume.    

De-a lungul carierei sale, Depp a interpretat diverse roluri în filme precum „The Ninth Gate”, „Once Upon a Time in Mexico”, „Platoon”, „Dead Man”, „Secret Window” și multe altele. La un moment dat, a fost cel mai bine plătit actor, având încasări totale de aproape patru miliarde de dolari, scrie news.abplive.com.

Johnny Depp versus Amber Heard - o căsătorie toxică

Johnny Depp și Amber Heard s-au cunoscut pe platoul de filmare al filmului „The Rum Diary” în 2011 și apoi s-au căsătorit în 2015. Cu toate acestea, căsătoria s-a încheiat cu un divorț turbulent.

Amber Heard și Johnny Depp s-au dat în judecată reciproc pentru defăimare, pe fondul unor acuzații de abuz în timpul mariajului, pe care ambele vedete le-au negat. După un proces care a durat o lună și jumătate, instanța i-a dat dreptate lui Depp, iar fosta soție trebuie să-i plătească daune de un milion de dolari.

Juriul mi-a redat viața înapoi. Sunt cu adevărat umil”, a declarat Depp, după ce a câștigat procesul împotriva fostei sale soții.

Citește și
johnny depp
Festivalul de Film de la Cannes. Johnny Depp, în centrul atenției, dar și aspru contestat
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Ce urmează pentru Johnny Depp după divorțul cu scandal

Deși Depp a obținut o victorie în procesul de defăimare împotriva fostei sale soții, acest lucru l-a costat aproape totul.

Cel care a fost nominalizat de trei ori la Oscar pentru cel mai bun actor, a pierdut un salariu de 22,5 milioane de dolari pentru rolul lui Jack Sparrow din „Pirații din Caraibe”, și a fost înlocuit și în spin-off-ul „Fantastic Beasts”.

Jeanne du Barry” - primul lungmetraj al actorului american de la procesul ultra mediatizat cu fosta sa soţie Amber Heard

Jeanne du Barry” marchează revenirea lui Johnny Depp pe marele ecran după câţiva ani departe de platourile de filmare, din cauza păroblemelor legale. Acestea au atins punctul culminant în primăvară, cu un proces ultra mediatizat împotriva fostei sale soţii Amber Heard, scrie News.ro.

Plângerea lui Johnny Depp, aflată la originea acestui proces pentru defăimare, se referea la publicarea unui articol, din 2018 în The Washington Post, în care Amber Heard susţinea că a fost victima violenţei domestice, fără însă a-l cita pe fostul ei soţ.

În cariera sa ilustră, care se întinde pe parcursul a peste două decenii, Johnny Depp are la activ mai multe distincții. Amintit cel mai popular pentru rolul lui Jack Sparrow din seria „Pirații din Caraibe”, Depp este laureat al unui premiu Globul de Aur și al unui premiu Screen Actors Guild. De asemenea, a fost nominalizat de trei ori la prestigioasele premii Oscar și a primit două nominalizări la premiile BAFTA.

Cine este Johnny Depp

John Christopher Depp II, cunoscut sub numele de Johnny Depp, s-a născut în Owensboro, Kentucky, în Statele Unite ale Americii și a crescut în Florida. Părinții săi, John Christopher Depp și Elizabeth „Betty” Sue Wells, au divorțat când el avea 15 ani. Tatăl său a fost inginer civil, iar mama sa, chelneriță. A avut trei frați, Danny, Christi Dembrowski și Deborah, Depp fiind cel mai mic dintre cei patru. El a dezvăluit că mama sa avea tendințe abuzive, iar la vârsta de 11 ani, Depp a început să consume diverse tipuri de droguri ca o modalitate de a scăpa de problemele familiale.

Drumul său spre faimă a început în 1979, când s-a alăturat unei trupe numite Kids, iar în 1983, s-a mutat la Los Angeles cu trupa, în speranța de a ajunge faimos. Un an mai târziu, în 1984, a fost prezentat de soția sa de atunci, Lori Allison, lui Nicolas Cage, care l-a prezentat unui agent de la Hollywood. Marea sa șansă a venit după ce a filmat „Edward Scissorhands”, în regia lui Tim Burton. A continuat să joace în multe alte filme, precum „Ed Wood”, în 1994, „Charlie și fabrica de ciocolată”, în 2005, și „Alice în Țara Minunilor”, în 2010, toate regizate de Tim Burton. În 2003, a jucat în filmul „Pirații din Caraibe: Blestemul perlei negre”, în rolul piratului, căpitanul Jack Sparrow, și a urcat pe scara succesului. A câștigat cinci premii MTV Movie Awards și un Screen Actor Guild Award în 2003 pentru performanța sa remarcabilă din film.

Depp are doi copii, Lily-Rose Depp și Jack Depp. A fost întotdeauna un bărbat căruia i-au plăcut femeile, fiind logodit de șase ori și de două ori a ajuns până la căsătorie - mai întâi cu Lori Allison și apoi cu Amber Heard, în 2015. Aceste căsătorii, din păcate, s-au încheiat amândouă prin divorț.

Cariera lui Johnny Depp

În 1979, atunci când Johnny Depp avea doar 16 ani, se alătură unei trupe numite The Kids, după ce a renunțat la liceu.

În 1984 obține primul său rol în filmul de groază „A Nightmare on Elm Street”.

În 1990, Johnny Depp se lansează în industria cinematografică cu filmul „Edward Scissorhands”, regizat de Tim Burton.

În 2003, Johnny Depp este nominalizat pentru prima oară la Oscar pentru un rol principal.

În 2010, onorat de colegul său din „Sweeney Todd”, Sacha Baron Cohen, Depp câștigă premiul pentru 'Actorul de film preferat al deceniului'.

În 2012, cu venituri de 75 de milioane de dolari, Depp ajunge cel mai bine plătit actor din lume, așa cum este recunoscut în 2012 în Guinness World Records.

În 2021, Depp este onorat cu Premiul Donostia în San Sebastian pentru cariera și realizările sale de-o viață.

Cinci lucruri neștiute despre Johnny Depp

A fost alergic la ciocolată în copilărie

Nu numai că Depp a fost alergic la ciocolată în tinerețe, dar acest lucru ar fi putut juca un rol în influențarea aversiunii sale față de ciocolată chiar și după ce alergia a dispărut.

Notă mare pentru efort

Depp a învățat franceza pentru a-i face pe părinții cântăreței franceze Vanessa Paradis să se simtă confortabil în preajma lui.

Este aproape orb la ochiul stâng

Suferă de miopie și are această afecțiune încă de la naștere, la care se adaugă faptul că este aproape orb la ochiul stâng.

Urăște clovnii

Depp urăște clovnii! Îi este frică de clovni, păianjeni și fantome.

Preferă șopârlele ca animale de companie

În copilărie, nu numai că aduna șopârle pentru a le păstra ca animale de companie, dar le dresa și pentru a face trucuri.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Johnny Depp va concerta, joi, în București, la Romexpo. Ce alte nume grele ale muzicii îl vor însoți
Johnny Depp va concerta, joi, în București, la Romexpo. Ce alte nume grele ale muzicii îl vor însoți

Johnny Depp va concerta, joi, în București, la Romexpo. Faimosul actor vine însoțit de alte nume grele ale muzicii: Alice Cooper, Joe Perry și Tommy Henriksen.  

Festivalul de Film de la Cannes. Johnny Depp, în centrul atenției, dar și aspru contestat
Festivalul de Film de la Cannes. Johnny Depp, în centrul atenției, dar și aspru contestat

Ochii cinefililor sunt ațintiți asupra Cannes-ului. Festivalul de Film stă să înceapă pe Croazetă, cu actorul Johnny Depp în deschidere.

Festivalul de Film de la Cannes. 21 de filme concurează pentru marele trofeu Palme d'Or, iar șapte sunt regizate de femei
Festivalul de Film de la Cannes. 21 de filme concurează pentru marele trofeu Palme d'Or, iar șapte sunt regizate de femei

Toți ochii cinefililor sunt atințiți de marți seară asupra Cannes-ului. Festivalul de Film stă să înceapă pe Croazetă, cu actorul Johnny Depp în deschidere.

Amber Heard revine la sentimente mai bune. Actrița a acceptat să-i plătească lui Johnny Depp daune de un milion de dolari
Amber Heard revine la sentimente mai bune. Actrița a acceptat să-i plătească lui Johnny Depp daune de un milion de dolari

Actrița Amber Heard a acceptat, în cele din urmă, să-i plătească fostul soț, Johnny Depp, daunele de un milion de dolari decise de o instanță de fond.

 

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.