Povestea tragică a mamei otrăvite în „blocul morții”. Cum a pus-o viața la încercare

Timișoara
Agerpres

Femeia de 29 de ani care și-a găsit sfârșitul în „blocul morții” din Timișoara are o poveste impresionantă. Aceasta trăise o bună parte din viață pe stradă și și-a văzut chiar și sora murind.

Crina B. avea 29 de ani și o bună parte din viață și-a petrecut-o pe străzile din Timișoara. Plecase de acasă încă din copilărie, împreună cu sora ei mai mare, din cauza abuzurilor și suferințelor îndurate, fiind nevoite să trăiască de pe o zi pe alta, sub cerul liber, potrivit Tion.

În ciuda greutăților, Crina era o persoană plină de viață, mereu zâmbitoare. Era printre puținii copii ai străzii din oraș care nu folosea aurolac și, deși locuia pe stradă, încerca mereu să fie cât mai curată. Vara lui 2008 a reprezentat un moment de cumpănă pentru tânăra care a asistat la moartea surorii ei mai mari, care s-a prăbușit în gol de la înălțime de pe o clădire abandonată din Complexul Studențesc din Timișoara.

A reușit să treacă peste pierderea singurului om apropiat, iar ulterior lucrurile aveau să devină mai bune pentru ea. În urmă cu câțiva ani l-a cunoscut pe cel care avea să-i devină soț; s-au căsătorit, iar mai apoi l-au avut pe Darius. Tânăra își găsise un loc de muncă, făcea liceul la seral și își pusese într-un final ordine în viață.

Citește și
blocul mortii
Încă 5 locatari din „blocul morții” din Timișoara, duși la spital. Substanța, cumpărată de pe piața neagră
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Și-a găsit sfârșitul în „blocul morții”

 

Crina locuia împreună cu soțul și fiul ei în blocul cu numărul 8 de pe strada Miorița și, după cum s-a aflat zilele trecute, cei trei au fost printre primii afectați de prezența substanței extrem de toxice în spațiul în care locuiau. Tragedia avea să lovească iremediabil familia Bota, sâmbătă dimineață, în jurul orei 9:20, atunci când Darius, în vârstă de 3 ani, a început să se simtă tot mai rău.

Cei doi părinți au cerut ajutorul unui echipaj de ambulanță care s-a deplasat la fața locului pentru a-l consulta pe micuț, însă părinții au refuzat ca acesta să fie transportat la spital, spun autoritățile. Au revenit însă cu un apel la 112, sâmbătă, în jurul orei 18:21, atunci când copilul de trei ani a fost transportat de urgență la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara. Prezenta vărsături, inapetență, constipație și a fost internat cu suspiciunea de diabet zaharat debut – cetoacidoză. Ulterior a decedat pe secția de terapie intensivă.

Duminică, în jurul orei 8:10, Crina și soțul ei, Teodor, au solicitat din nou ajutor celor de la 112 care au trimis la blocul de pe Miorița 8 un echipaj de ambulanță. Cei doi părinți care numai ce își pierduseră fiul de trei ani se simțeau rău. Femeia avea dureri abdominale, vărsături, iar soțul ei colică abdominală. Nimeni nu bănuia la acel moment că cei doi erau de fapt intoxicați cu fosfură de aluminiu și nici că substanța letală era cea care a provocat, sâmbătă, moartea fiului lor, dar și a unui alt copil care locuia în același bloc.

Starea de rău a soților a fost pusă pe seama pierderii copilului, iar aceștia au refuzat la momentul respectiv transportul la spital. Au sunat însă din nou la 112, tot duminică, dar la ora 10.48. Aveau pierderi de echilibru, amețeli și inapetență și au fost transportați la spital pentru investigații, însă s-au întors acasă.

În noaptea de duminică spre luni, la ora 2:45 și la ora 5:20, Crina B. avea să ceară din nou ajutorul ambulanței din cauza unei stări lipotimice și a unei dureri în epigastru, dar a refuzat de fiecare dată transportul la spital, iar problemele ei de sănătate au fost puse tot pe seama pierderii copilului.

Luni dimineață, în jurul orei 9:07, medicii de la ambulanță au fost solicitați din nou de cei doi soți după ce Crina leșinase. Echipajul medical a urcat-o în autospecială și, deși starea ei de sănătate nu indica că viața i-ar fi pusă în pericol, femeia a intrat în stop cardio-respirator în fața Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara. Medicii de pe ambulanță și cei de la urgențe au început manevrele de resuscitare și au încercat să o readucă la viață, fără succes însă.

Moartea Crinei a fost cea care le-a atras într-un final atenția autorităților asupra blocului de pe strada Miorița numărul 8. Abia după ce femeia a decedat, cei implicați în sistemul de sănătate au intrat în alertă și au început verificările pentru a afla ulterior că tragedia a fost provocată de o otravă extrem de toxică eliberată cu inconștiență într-un imobil cu 200 de apartamente.

După moartea Crinei, soțul ei, în vârstă de 56 de ani, a fost internat pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara. Acesta se află la ora actuală internat în spital, pe altă secție, iar medicii de la Toxicologie îl îngrijesc.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Creşte numărul celor afectaţi de substanţa letală folosită în
Creşte numărul celor afectaţi de substanţa letală folosită în "blocul morţii" din Timişoara

Crește alarmant numărul victimelor în cazul dezinsecției mortale din blocul de la Timișoara.

Încă 5 locatari din „blocul morții” din Timișoara, duși la spital. Substanța, cumpărată de pe piața neagră
Încă 5 locatari din „blocul morții” din Timișoara, duși la spital. Substanța, cumpărată de pe piața neagră

Administratorul firmei care a făcut dezinsecția în blocul din Timișoara, în urma căreia au murit trei oameni și 40 au ajuns la spital, a fost arestat preventiv marți seară pentru 30 de zile.

Acțiune penală împotriva patronului firmei de deratizare din Timiș. Ce spun procurorii
Acțiune penală împotriva patronului firmei de deratizare din Timiș. Ce spun procurorii

Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de patronul firmei de deratizare din municipiul Timişoara sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi traficul de produse sau substanţe toxice în formă continuată.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.