Târgul de Crăciun din București în 2019. Programul complet al evenimentelor

Târg de Crăciun în București.
Agerpres

Primăria Capitalei dă startul sărbătorilor de iarnă, joi, 28 noiembrie în Piaţa Constituţiei din Capitală, unde se va deschide cea de-a XIII-a ediție Târgului de Crăciun București.

Potrivit unui comunicat al municipalității, tot joi, începand cu ora 19.00, din Târgul de Crăciun Bucureşti, se va aprinde iluminatul festiv de Sărbători.

Spectacolul de deschidere va fi susținut de Corul de copii Radio, Lidia Buble, Voltaj și Loredana & Banda Agurida.

Anul acesta, iluminatul ornamental-festiv pentru iarna 2019-2020, asigurat de Compania Municipala Iluminat Public Bucuresti, are ca tema ”Euro 2020 - București, oraș gazdă”.

Astfel, Capitala va fi împodobită cu 10 milioane de beculețe de tip LED - cu 7 milioane mai multe decât in anii precedenți, peste 9.300 de elemente luminoase - dintre care unele cu specific sportiv, aproximativ 4.000 de elemente luminoase 3D și 2D, (cu 1.500 mai multe decât anul trecut) si 2.200 de figurine agabaritice – care depășesc 2,5 metri înălțime.

Citește și
vacanta craciun
Vacanțe de Crăciun în România, cu 1.000 de euro de persoană. Zonele cele mai populare
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Traseul iluminatului festiv din acest an însumează peste 40 de kilometri de bulevarde și străzi adiacente, în 72 de locații din București. (aveti lista arterelor atasata).

Concerte extraordinare la Târgul de Craciun Bucureşti

 

Ca şi anii trecuţi, Târgul de Craciun Bucureşti a pregatit programe speciale dedicate Zilei Naționale a României și Crăciunului, un patinoar, Casa Moşului, un brad de Crăciun, înalt de peste 30 m, dar și produse tradiționale de sezon, expuse in cadrul celor peste 130 de căsuțe ale târgului.

Atmosfera târgului va fi completata de melodiile unor artiști precum: Grigore Leșe, Ştefan Hrusca, Horia Brenciu & HB Orchestra, Connect-R, Nicole Cherry, Ștefan Bănică sau Holograf.

De asemenea, pentru cei care aleg să petreacă Seara de Ajun în Piata Constituției, sunt invitați la Concertul extraordinar de Crăciun „Silent Night” sustinut de Orchestra Simfonică Bucureşti şi Big Band-ul Radio, dirijor Andrei Tudor, Grupul vocal „Acapella”, Corul de copii „Sunetul Muzicii” și soliştii Marcel Pavel, Vlad Miriţă, Andrei Lazăr, Ionuţ Ungureanu, Aurelian Temişan, Luminiţa Anghel, Monica Anghel, Paula Seling, Irina Baianţ si Loredana.

Program Târgul de Crăciun București 2019

 

Târgul de Craciun București 2019 va fi deschis zilnic, până pe 26 decembrie, între orele 11:00 – 22:00, în perioadele 2 – 5 decembrie / 9 – 12 decembrie / 16 – 19 decembrie, cu o prelungire de 30 de minute (11:00 – 22:30) în perioadele 28 – 30 noiembrie / 1 decembrie / 6 – 8 decembrie / 13 – 15 decembrie / 20 – 26 decembrie.

Intrarea este liberă la toate atracțiile din program.

Produse tradiționale și zona gastronomică

 

În cele peste 130 de căsuțe din lemn decorate festiv, bucureștenii și turiștii pot găsi obiecte ce se pot constitui în cadouri speciale și inedite pentru cei dragi, decorațiuni de sezon, costume populare, accesorii, ii, obiecte tradiționale specifice sărbătorilor de iarnă, produse lucrate manual, jucării sau produse naturale de îngrijire dar si cozonaci, prăjituri de casă, dulcețuri, poale-n brâu, plăcinte, vin fiert si brânzeturi.

Copiii vor putea participa, și în acest an, la atelierele de creație organizate în primele două weekend-uri la Casa lui Moș Crăciun din Piața Constituției.

Astfel, pe 30 noiembrie, între orele 12:00 – 14:00 și pe 1 decembrie, între orele 11:00 – 14:00, cei mici sunt așteptați la atelierul de personalizat globuri, iar pe 7 și 8 decembrie, între orele 11:00 – 14:00, la atelierul de personalizat coronițe de brad.

Tot în primele două weekend-uri, se poate vizita Casa lui Moș Crăciun, între 15:00 – 16:30 iar copiii se vor bucura de întâlnirea cu elfii Moșului, între orele 17:00 – 22:00.
Elfii Moșului pot fi salutati de public până pe 24 decembrie, în intervalul orar 11:00 – 13:00/17:00 – 22:00.

Tot la Casa lui Moș Crăciun va avea loc și un spectacol de magie, pe 6 decembrie, între orele 18:00 – 20:00. Cei mici pot lăsa și anul acesta scrisorile cu dorințe în cutia poștală din Casa lui Moș Crăciun.

Moș Crăciun sosește la Târg pe 13 decembrie

 

Moș Crăciun va sosi la Târgul de Crăciun București 2019 pe 13 decembrie, la ora 18:00, cu un program artistic special: Gașca Zurli, Alina Sorescu și „Picii lu’Soreasca”, Jo & Band, Randi.

Moșul și elfii săi vor sta de vorbă cu cei mici zilnic, între orele 11:00 – 13:00 și 17:00 – 22:00, până pe 24 decembrie, pentru a afla direct de la ei ce-și doresc să primească de sărbători.

După ultima întâlnire, Moșul își va lua sania și va pleca pentru a pune daruri sub bradul de Crăciun, copiilor din toată lumea.

Ștefan Hrușcă și Grigore Leșe în Piața Constituției

 

Printre artiștii care-și dau întâlnire cu bucureștenii și oaspeții de pretutindeni ai Târgului de Crăciun București se numără: Horia Brenciu & HB Orchestra, Ștefan Bănică, Vița de Vie, Vunk, Voltaj, Bere Gratis, Holograf, Phoenix, Moonlight Breakfast, Antract, Damian Drăghici & Brothers, Ovidiu Komornyik & OK Band, Nicole Cherry, Connect-R, Bosquito, Elena Gheorghe Band, ansambluri de datini şi obiceiuri din toate regiunile țării, Ștefan Hrușcă, Narcisa Suciu, Grigore Leșe, Fuego, Irina Loghin și mulți alții.

De asemenea, cei care aleg să sărbătorească Ziua Națională la Târgul de Crăciun București vor avea parte de un program artistic impresionant, în seara de 1 decembrie, începând cu ora 18:30 - „Ziua României, Ziua Bucuriei” va aduce laolaltă vedete îndrăgite ale muzicii populare românești, acompaniate de Orchestra Națională „Valahia”, a Primăriei Municipiului București, condusă de Marius Zorilă: Nicolae Mureșan, Niculina Stoican, Margareta Clipa, Petrică Mâţu Stoian, Ştefania Rareş, Nicoleta Voica, Florica Zaha, Gheorghe Turda, Gheorghe Roşoga, Răzvan Rădos şi Corul Cuanticum, Ansamblul folcloric profesionist „Doina Dunării”.

Pe scena din Piața Constituției, de Ziua Națională, vor performa și minorități naționale.

În data de 25 decembrie publicul se poate bucura de un program artistic susținut de: Corul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale – condus de arhidiacon Mihail Bucă, corurile de copii „Symbol”, „Allegretto”, „Meloritm”, Ansamblul de copii „Andantino”, Orchestra Metropolitană Bucureşti - condusă de dirijorul Daniel Jinga, Corul Accoustic și soliștii Ana Cebotari, Mirela Vaida, Elianne, Amna, Mihai Mitză Georgescu, Daniel Lazăr, Ianna Novac, Alina Petrică, Iordache Basalic, Alin Stoica, Liviu Indricău.

„Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!” - Campania umanitară a Târgului de Crăciun București

 

Primăria Capitalei invită publicul să fie alături de copiii mai puțin favorizați, prin Campania „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!”, organizată anual cu scopul de a încuraja vizitatorii să doneze cărți și jucării, făcând apel la solidaritate și implicare socială.

Perioada de desfășurare a campaniei este 28 noiembrie – 20 Decembrie 2019, iar punctul de donare, cufărul în care pot fi lăsate cărțile și jucăriile, se află chiar la intrarea în Casa lui Moș Crăciun din Piața Constituției.

Târgul de Crăciun București se află, anul acesta, la cea de-a XIII-a ediție și se înscrie în rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – ”Christmas Markets”.

Anual, acesta este vizitat de peste un milion de romani si turisti străini.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Melania Trump a dat startul sărbătorilor de iarnă
Melania Trump a dat startul sărbătorilor de iarnă

Prima Doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, a primit luni bradul care va fi instalat cu ocazia Crăciunului la Casa Albă, continuând o tradiţie care datează din 1960, relatează dpa.

Vacanțe de Crăciun în România, cu 1.000 de euro de persoană. Zonele cele mai populare
Vacanțe de Crăciun în România, cu 1.000 de euro de persoană. Zonele cele mai populare

Cu o lună înaintea sărbătorilor de iarnă, cele mai multe pensiuni şi hoteluri sunt aproape pline. În Maramureş şi Bucovina, cândva renumite pentru păstrarea tradiţiilor, sunt acum căutate hotelurile şi pensiunile de inspiraţie nordică.

Primarii nu s-au zgârcit la decoraţiuni de Crăciun. Oraşul care şi-a luat şi
Primarii nu s-au zgârcit la decoraţiuni de Crăciun. Oraşul care şi-a luat şi "brad de rezervă"

Primăriile din ţară se grăbesc să inaugureze târgurile de Crăciun, în speranţa că vor atrage mai mulţi turişti, iar comercianţi vor creşte profiturile.

Celebrul târg vienez de Crăciun s-a deschis oficial. Cât măsoară cel mai înalt brad
Celebrul târg vienez de Crăciun s-a deschis oficial. Cât măsoară cel mai înalt brad

S-a dat oficial startul sărbătorilor de iarnă în Viena. Luminile bradului de Crăciun instalat în faţa primăriei din oraş au fost aprinse și astfel a fost marcată deshiderea cunoscutului târg.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.