CTP, după decizia privind amenzile: CCR se comportă ca un supraguvern al României. Dorneanu, un personaj obscur

×
Codul embed a fost copiat

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a atacat dur decizia CCR privind amenzile date în perioada stării de urgență, acuzându-i pe unii judecători că nu au competența necesară pentru lua decizii legate de constituționalitate, fiind numiți politic.

Într-un interviu acordat corespondentului Știrile Pro TV, Ovidiu Oanță, Cristian Tudor Popescu a comentat decizia CCR de a declara neconstituțională ordonanța de urgență ce a mărit amenzile date începând cu data de 1 aprilie, pentru nerespectarea restricțiilor impuse de epidemia Covid-19.

CTP: Guvernul și-a asumat o politică deloc populară, deloc simpatică

 

Gazetarul consideră corect modul în care a acționat Guvernul Orban, în această perioadă, pentru prevenirea unui număr cât mai mare de victime, lăudând faptul că nu au adoptat politicile unor țări precum SUA, Marea Britanie sau Rusia, care acum se confruntă cu un număr mare de decese.

"Dacă ne uităm ce s-a întâmplat și ce se întâmplă acum în state cu conduceri populist-național-naționalist-extremiste, cum sunt SUA, Brazilia, Marea Britanie, Rusia, vedem că numărul morților este uriaș și în continuă creștere din pricina acestei politici criminale pe care conducerile acestor țări au dus-o față de cetățeni. Pentru a câștiga simpatia cetățenilor, cu toții au ales să considere și să încerce să impună cetățenilor ideea că această boală nu însemnă mare lucru, că trebuie să se reia economia, că nu trebuie să o băgăm în seamă, cu rezultatele pe care vi le spuneam. Guvernanții din România și-au asumat, este corect ce a spus președintele Iohannis azi, și-au asumat niște măsuri și o politică deloc populară, deloc simpatică. Oamenii nu aveau de ce să mulțumească Guvernului pentru că au fost închiși în case, pentru că și-au pierdut slujbele, pentru că nu mai au bani, pentru că se află în această stare dificilă, din punct de vedere social și uman", a declarat Cristian Tudor Popescu.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Gazetarul acuză PSD că "speculează", "cu cinism", deciziile nepopulare ale actualilor guvernanți, care le-au adus antipatia cetățenilor.

"Și atunci au apărut echivalentul acestor politicieni din țările pe care le-am numit în România, în frunte cu PSD. Care nu fac altceva decât să speculeze, cu cinism, această poziție corectă a Guvernului și a președintelui, dar nepopulară. Și atunci ei doresc să pară amicii poporului, ăștia sunt cei care vă chinuie, noi suntem cei care vrem să vă eliberăm, să nu plătiți amenzi, să faceți ce vreți, pentru că de fapt ăștia vor să impună o dictatatură aici, de aia fac asta. Și totul este de fapt o conspirație, că de fapt la asta se reduce toată povestea, o conspirație împotriva românilor, la care, cu sprijin din exterior, participă guvernanții", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

CTP: CCR se comportă ca un supraguvern al României

 

Întrebat dacă totuși CCR nu ar trebui să se detașeze de deciziile politice, Cristian Tudor Popescu a precizat că, nici măcar teoretic, nu se va întâmpla acest lucru, deoarece judecătorii sunt numiți politic.

"Nici măcar teoretic, cum să fie detașată CCR de influențele politice, când toți cei numiți acolo sunt numiți politic? CCR se comportă în clipa de față ca un supraguvern al României. Ia niște decizii care blochează, torpilează acțiunile și hotărârile Guvernului aflat în funcție, ales și numit în mod democratic. Nefiind asta treaba Curții Constituționale", a spus gazetarul.

Cristian Tudor Popescu a pus la îndoială pregătirea câtorva dintre judecătorii de la Curtea Constituțională, în frunte cu președintele Valer Dorneanu.

"Haideți să ne gândim ce înseamnă de fapt CCR. Păi, avem în țară niște oameni de o anumită vârstă și experiență, moralitate, prestigiu, și, în primul rând prestigiu profesional. Oameni care ar trebuie să fie constituționaliști, deci jurisți constituționaliști. Deci cum este posibil să blocheze acțiunile unui Guvern niște personaje care sunt politicieni pur și simplu, cum este Enache, fost parlamentar. Persoane ca Gheorghe Stan, care nu au nici cea mai mică anvergură juridică și prestigiu, și experiență și vârstă necesare în meserie. Sau însuși Valer Dorneanu, un personaj obscur, cu niște studii juridice, politician de parlament profesionist. Cum pot acești oameni să hotărască în niște chestiuni de constituționalitate? Nu sunt îndrituiți, nu sunt specialiști în așa ceva. Nu se bucură de nicio autoritate în acest domeniu. Este fundamental eronat modul în care sunt numiți acești oameni, ar trebuie introduse acolo niște criterii de profesionalism", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul a adăugat că ceea ce a făcut de fapt CCR, prin decizia de miercuri, a fost "să încerce să stârnească antipatia și chiar ura față de actuala guvernare".

"Actuala Guvernare a făcut greșeli, dar măsurile care au fost luate acum au fost corecte și eficiente.I ohannis are dreptate să spună că ar fi fost mai mulți morți. Uitați-vă la SUA, la Brazilia, la Rusia, avem acolo exemplul clar de ce se întâmplă dacă refuzi să fii nepopular și vrei să treci drept amicul poporului. Rezultatul este moartea multor oameni.", a mai spus CTP.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Reacția lui Iohannis după decizia CCR : Fără aceste amenzi, morții ar fi fost mult mai mulți
Reacția lui Iohannis după decizia CCR : Fără aceste amenzi, morții ar fi fost mult mai mulți

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, joi, decizia CCR privind amenzile din perioada stării de urgență, declarând că, fără aceste sancțiuni, s-ar fi înregistrat mai multe decese.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.