HARTA. Șapte zone din centrul Bucureștiului vor fi exclusiv pietonale în weekend , din 29 mai

Bucuresti
Shutterstock

Șapte zone din centrul Capitalei vor fi exclusiv pietonale începând cu weekendul viitor, Primăria București reluând un program al Arcen, „Străzi deschise”, care s-a derulat și în anii trecuți.

 

Potrivit primarului general, Nicușor Dan, străzile vor fi deschise pentru pietoni, începând din 29 mai, de sâmbătă de la ora 11.00, până duminică la ora 21.00.

„E o invitație pentru bucureșteni de a ieși în aer liber, vrem să dăm posibilitatea autorităților locale de a organiza evenimente și un test pentru un program pentru anul viitor să nu deschidem doar zone centrale, ci și din cartiere. Pentru moment nu organizăm evenimente”, a precizat Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei precizează că propunerea a venit de la Asociația ARCEN.

Citește și
coronavirus România
Coronavirus în România, bilanț 21 mai. 484 de cazuri noi și 49 de decese
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro


"Pentru moment nu organizăm evenimente. Suntem încă într-un context de pandemie. Funcție de cum evoluează situația, eventual vom reevalua", a adăugat Nicușor Dan.


Potrivit ARCEN, proiectul “Străzi Deschise” cuprinde 7 zone pietonale, 34 de străzi și 11,66 km de străzi pietonalizate temporar în fiecare sâmbătă și duminică, între 11.00 – 23.00, în perioada 29 mai – 17 octombrie 2021.


Zona 1 – delimitată de Bd. Ion Mihalache – Str. Arh. Ion Mincu – Bd. Aviatorilor – Piața Victoriei, cu restricționarea circulației rutiere pe Bd. Kiseleff, între Str. Arh. Ion Mincu și P-ța Victoriei și pe Str. Barbu Delavrancea, între Bd. Ion Mihalache și Str. Arh. Ion Mincu;


Zona 2
– restricționarea circulației rutiere pe Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Piața Națiunile Unite, cu asigurarea traversărilor la următoarele artere:
– Str. Sevastopol spre Str. Grigore Alexandrescu
– Str. Gheorghe Manu
– Bd. Dacia
– Str. Știrbei Vodă
– Str. Episcopiei spre C.A. Rosetti spre Str. Dem I. Dobrescu
– Str. Ion Câmpineanu
– Bd. Regina Elisabeta
– restricționarea circulației rutiere pe străzile adiacente la Calea Victoriei și conform zonelor enunțate în cele de mai jos;


Zona 3 – delimitată de Calea Victoriei – Bd. Dacia – D.I. Mendeleev – Str. George Clemenceau – Str. Episcopiei, cu restricționarea circulației rutiere pe Str. George Enescu, între Str. George Clemenceau și Calea Victoriei, și total pe Str. Biserica Amzei, Piața Amzei și Str. G-ral Christian Tell;


Zona 4
– delimitată de Str. Episcopiei – Str. George Enescu – Bd. Gh. Magheru – Str. C.A. Rosetti – Calea Victoriei, cu restricționarea circulației rutiere pe Str. Benjamin Franklin, Str. Nicolae Golescu și Str. Anastasie Simu;


Zona 5 – delimitată de Bd. Gh. Magheru – Str. George Enescu – Piața Lahovari – Bd. Dacia – Str. Aurel Vlaicu – Str. Icoanei – Str. I.L. Caragiale – Str. Maria Rosetti, cu restricționarea circulației rutiere pe Str. J.L. Calderon, între Str. Maria Rosetti și Str. Dumbrava Roșie, pe Str. Dumbrava Roșie, între Str. J.L. Calderon și Str. Aurel Vlaicu, pe Str. Pitar Moș, între C.A. Rosetti și Str. Dionisie Lupu, pe Str. Pictor Arthur Verona, între Str. J.L. Calderon și A.D. Xenopol și între Str. Dionisie Lupu și Bd. Gh. Magheru, și pe Str. G-ral Eremia Grigorescu între Piața Gh. Cantacuzino și Piața Lahovari; se va menține circulația rutieră pe Str. Polonă, pe Str. A.D. Xenopol și pe Str. Dionisie Lupu;


Zona 6
– delimitată de Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Str. Anghel Saligny – Str. Lipscani – Str. Ion Brezoianu – Str. Domnița Anastasia – Str. Eforie, cu restricționarea circulației rutiere pe Str. Lipscani, între Calea Victoriei și Str. Ion Brezoianu, pe Str. Domnița Anastasia între Calea Victoriei și Str. Eforie, și total pe Str. Mihai Vodă, Str. Ilfov, Str. Inginer Guglielmo Marconi și Str. Dumitru Râureanu;


Zona 7
– delimitată de Bd. I.C. Brătianu – Str. Halelor – Splaiul Independenței – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta, cu restricționarea circulației rutiere pe Str. Doamnei, între Bd. I.C. Brătianu și Calea Victoriei, pe Str. Academiei între Str. Doamnei și Str. Regina Elisabeta și pe Str. Ion Ghica între Bd. I.C. Brătianu și Str. Doamnei, restul străzilor fiind exclusiv pietonale conform D.P.G. nr. 766/2005 privind Centrul Istoric.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
OMS, despre numărul deceselor cauzate de COVID-19 în lume: ”Ar fi de cel puţin două până la trei ori mai ridicat''
OMS, despre numărul deceselor cauzate de COVID-19 în lume: ”Ar fi de cel puţin două până la trei ori mai ridicat''

Supramortalitatea cauzată de pandemie este de două până la trei ori mai mare decât decesele atribuite COVID-19 de la apariţia primelor cazuri la finalul lui 2019 în China, a precizat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Coronavirus în România, bilanț 21 mai. 484 de cazuri noi și 49 de decese
Coronavirus în România, bilanț 21 mai. 484 de cazuri noi și 49 de decese

Coronavirus în România, bilanț 21 mai. Până astăzi, 21 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.074.781 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Marea Britanie, în colaborare cu OMS, va crea
Marea Britanie, în colaborare cu OMS, va crea "un radar global pentru pandemii"

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat crearea "unui radar global pentru pandemii" pentru a identifica variante de coronavirus şi alţi agenţi patogeni emergenţi.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.