Mercur retrograd în Berbec din 2 aprilie. Cum pot zodiile să gestioneze încurcăturile sau greșelile din această perioada

mercur retrograd
Shutterstock

Mercur, planeta comunicării, își începe mișcarea retrogradă prin zodia Berbec, din 2 aprilie 2024. Prima retrogradare a lui Mercur din acest an se desfășoară în perioada 2-25 aprilie și anunță dificultăți în comunicarea și interacționarea cu ceilalți.

Mercur este retrograd în semnul de foc al Berbecului, care tinde spre acțiuni rapide și impulsul de a intra mai ușor în conflicte.

Se cere o atenție mărită în toate formele de comunicare, exprimare, deplasare, pentru că pot să apară greșeli, încurcături, întârzieri, amânări și blocaje. Se recomandă evitarea unor decizii radicale în această perioadă, deoarece este posibil să se scape din vedere lucruri importante. De asemenea, unele acțiuni începute înaintea mișcării retrograde își vor găsi rezolvare în următoarele trei săptămâni.

Chiar dacă poate părea dificil să gestionăm anumite crize de comunicare în această perioadă, adoptarea unei atitudini pozitive, calm, răbdare și detașare, poate să salveze ruperea unor relații personale sau profesionale.

Domeniile activate de Mercur, în mișcare retrogradă, prin zodia Berbec, pentru fiecare zodie:

Citește și
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

Berbec/ Ascendent în Berbec

Pentru nativii Berbec, retrogradarea lui Mercur prin casa personalității le aduce trei săptămâni de reevaluare a planurilor personale de viață, dar și a celor profesionale. Pentru că Mercur este guvernatorul casei comunicării, muncii și sănătății, se cere o atenție deosebită la modul cum vor comunica cu persoanele cu care interacționează. De asemenea, se pot rezolva probleme de sănătate mai vechi.

Taur/ Ascendent în Taur

Pentru nativii Taur, retrogradarea lui Mercur, astrul comunicării, prin casa frământărilor interioare, subconștientului și trecutului, aduce nevoia de a sta mai mult izolați, să analizeze anumite chestiuni, care îi frământă. Este un moment bun pentru un bilanț, o reevaluare a sentimentelor și o planificare nouă în situația financiară.

Gemeni/ Ascendent în Gemeni

Pentru nativii Gemeni, mișcarea retrogradă a lui Mercur prin zodia Berbec activează sectorul prietenilor, vieții sociale și planurilor pe termen lung, care necesită o revizuire. În planul profesional, Gemenii reevaluează obiectivele profesionale și se reiau negocieri. De asemenea, se activează și axa iubirii și pot să apară persoane din trecut.

Rac/ Ascendent în Rac

Pentru nativii Rac, mișcarea retrogradă a lui Mercur prin zodia Berbec activează sectorul carierei, imaginii și reputației profesionale. În cele trei săptămâni de retrogradare, nativii Rac își vor revizui planurile profesionale, dar și relațiile cu partenerii din sfera carierei.

Leu/ Ascendent în Leu

Pentru nativii Leu, Mercur în mișcare retrogradă prin zodia Berbec aduce reevaluări în sectorul studiilor, perfecționării profesionale, cunoașterii, lărgirii orizonturilor, călătoriilor și principiilor de viață. În următoarele trei săptămâni, nativii ar putea relua dialoguri legate de continuarea unor studii, dar și posibilitatea de a urma cursuri, care să îi ajute în dezvoltarea profesională. De asemenea, Leii pot rezolva anumite chestiuni birocratice amânate.

Fecioară/ Ascendent în Fecioară

Pentru nativii Fecioară, Mercur în mișcare retrogradă prin zodia Berbec dinamizează sectorul intereselor materiale, a banilor proveniți din alte surse decât salariile, a banilor și bunurilor deținute la comun cu partenerul. Este o perioadă bună pentru revizuire a planurilor financiare, dar și a sectorului relațiilor intime, profunde.

Balanță/ Ascendent în Balanță

Pentru nativii Balanță, mișcarea retrogradă a lui Mercur prin zodia Berbec activează sectorul relațiilor, mariajului și parteneriatelor profesionale. În următoarele trei săptămâni, au loc clarificări în relație sau privind termenii unui contract profesional.

Scorpion/ Ascendent în Scorpion

Pentru nativii Scorpion, mișcarea retrogradă a lui Mercur prin zodia Berbec activează casa muncii, rutinei zilnice și sănătății. În următoarele trei săptămâni nativii își vor revizui planurile și obiectivele profesionale și se vor ocupa mai multe de sănătate, prin începerea unor investigații.

Săgetător/ Ascendent în Săgetător

Pentru nativii Săgetător, Mercur, planeta comunicării, retrogradează în sectorul iubirii și aventurilor romantice și este o perioadă bună de reevaluare a planului sentimental. Săgetătorii vor avea curajul să spună lucrurilor pe nume, să clarifice anumite chestiuni care îi frământă. Pentru că Mercur este guvernatorul casei carierei, nativii vor căuta să-și revizuiască și proiectele profesionale.

Capricorn/ Ascendent în Capricorn

Pentru nativii Capricorn, Mercur, în mișcare retrogradă prin zodia Berbec activează sectorul vieții de familie, spațiului de locuit, patrimoniului și relațiile cu părinții. În următoarele trei săptămâni, nativii sunt invitați să rezolve chestiuni familiale, mai ales dacă au apărut neînțelegeri.

Vărsător/ Ascendent în Vărsător

Pentru nativii Vărsător, Mercur, în mișcare retrogradă prin zodia Berbec activează sectorul comunicării, gândirii, învățării, deplasărilor, interacționării cu ceilalți. În următoarele trei săptămâni este o perioadă prielnică pentru a-și face o reevaluare a cunoștințelor, planurilor și a modalității de comunicare în raport cu ceilalți. De asemenea, se pot relua dialoguri de natură profesională, dar și discuții cu rudele cu care au avut neînțelegeri.

Pești/ Ascendent în Pești

Pentru nativii Pești, Mercur, în mișcare retrogradă prin zodia Berbec activează sectorul financiar, al banilor obținuți din muncă. În următoarele trei săptămâni nativii pot începe o reevaluare privind administrarea cheltuielilor și a administrării banilor. Pentru că Mercur este guvernatorul casei relațiilor, poziționat și în casa stimei de sine și a valorilor, nativii pot iniția dialoguri cu partenerul în care se vor poziționa în mod diferit.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Citește și...
Un grup de motocicliști din Sibiu a observat că le-a dispărut un coleg. După câteva ore au făcut o descoperire șocantă
Un grup de motocicliști din Sibiu a observat că le-a dispărut un coleg. După câteva ore au făcut o descoperire șocantă

Un motociclist de 35 de ani din Sibiu, care făcea parte dintr-un grup care se deplasa pe traseul Durău - Izvorul Muntelui, a murit în Parcul Naţional Ceahlău.

Care sunt cele două lucruri despre care cei mai mulți români spun că le-ar asigura o viață de calitate. Surpriză uriașă
Care sunt cele două lucruri despre care cei mai mulți români spun că le-ar asigura o viață de calitate. Surpriză uriașă

Românii și-au schimbat părerea - atunci când îi întrebi ce le-ar asigura o viață de calitate.

Cum acționa rețeaua care a prădat turiștii străinii de banii de pe carduri, în Centrul Vechi. „Mai adăugau un zero”
Cum acționa rețeaua care a prădat turiștii străinii de banii de pe carduri, în Centrul Vechi. „Mai adăugau un zero”

Au fost descinderi miercuri, în Centrul Vechi al Capitalei, care a ajuns o capcană extrem de periculoasă pentru mulţi turiști străini.

Recomandări
Investițiile României cresc, dar construcțiile stagnează. Economiștii anticipează o revenire economică
Investițiile României cresc, dar construcțiile stagnează. Economiștii anticipează o revenire economică

Necesare într-o economie puternică, investițiile din România au crescut în primele luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2023.  

PSD și PNL vor merge separat la prezidențiale. Cine ar putea fi candidatul PSD, dacă Ciolacu refuză
PSD și PNL vor merge separat la prezidențiale. Cine ar putea fi candidatul PSD, dacă Ciolacu refuză

Deși guvernează împreună, PSD și PNL se pregătesc să meargă pe drumuri separate, la următoarele alegeri.

Ce se întâmplă în sectoarele 1 și 2, după ce actualii primari au acuzat fraudarea alegerilor. Ar fi dispărut 1.000 de voturi
Ce se întâmplă în sectoarele 1 și 2, după ce actualii primari au acuzat fraudarea alegerilor. Ar fi dispărut 1.000 de voturi

Sunt tensiuni mari în sectoarele 1 și 2 ale ale Capitalei, unde actualii primari, acuza fraudarea votului de duminică. Clotilde Armand, spune că au fost ilegalităţi în mai multe secţii, şi că ar fi dispărut 1.000 de voturi.