Motivul pentru care românii îşi fac ferme de bizoni. Preţul uriaş cu care se vinde carnea

×
Codul embed a fost copiat

Fanii lui Winnetou şi cei ai lui Old Shatterhand vor avea curând ocazia să comande şi în restaurantele de la noi friptură sau burger de bizon.

Cei care cresc astfel de bovine au planuri de extindere şi speră să cucerească piaţa internă cu o carne de calitate de superioră, potrivit cunoscătorilor.

Preparate din carne de bizon găsiţi mai rar în România, de pildă într-un restaurant din Salonta.

"Timpul de gătire e cu mult mai scurt decât la cel de vită. Dacă nu laşi în sânge, el devine foarte dur şi nu mai e gustos”, spune o bucătărească. 

Miroslav Iabloncic, patronul unui restaurant: "Carnea de bizon are o structură foarte interesantă şi foarte plăcută la gust: are şi-un pic de vânat, are şi un pic de vită şi un pic de miel şi, uşor, aşa, un gust plăcut, fraged."

Citește și
cumparaturi
Românii s-au pregătit cu mici, cârnați și carne proaspătă pentru grătarul de 1 Mai
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Un burger din carne de bizon costa 36 de lei, însă o friptură poate să fie şi 200 de lei.

Oana Pop, nutriţionist: "Spre deosebire de carnea de vacă are mai puţine grăsimi săturate, este foarte bogată în tot ceea ce înseamnă complexul de vitamina B, este bogată şi în fier."

Ferma de bizoni de la Salonta care livrează carne şi pentru restaurante are propriul abator iar patronul a investit 24 de milioane de euro. De aici şi-au cumpărat bizoni şi alţi crescători din ţară.

Hannes Bohinc, investitor austriac: "Acest tip de afacere este în plină dezvoltare, avem deja patru parteneri, livram în mai multe zone din Europa."

O crescătorie similară este şi în localitatea Recea Cristur, din judeţul Cluj. În acest caz un investitor german a început cu 270 de animale şi un milion şi jumătate de euro.

Pivaru Nicolae, director executiv fermă bizoni: "Carnea are o calitate foarte bună este una dintre vorbim la carnea roşie, cea mai bună. Este o carne dietetică, conţine mult mai puţină grăsime. 2,7 faţă de 9,6 la vită. Bogată în aminoacizi esenţiali. Cantitatea de proteină e mare, deci e o carne hrănitoare."

Un kilogram de carne de bizon de cea mai bună calitate costă cel puţin 50 de euro.

 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
O fetiță le-a povestit colegilor că a mâncat carne de om. A fost iubita unui canibal
O fetiță le-a povestit colegilor că a mâncat carne de om. A fost iubita unui canibal

O fetiță de 12 ani le-a povestit colegilor de clasă că a gătit și a mâncat inima unui om și alte părți ale corpului. Părinții elevilor au cerut, revoltați, exmatricularea elevei.

Românii s-au pregătit cu mici, cârnați și carne proaspătă pentru grătarul de 1 Mai
Românii s-au pregătit cu mici, cârnați și carne proaspătă pentru grătarul de 1 Mai

Indiferent de vreme, oamenii și-au făcut aprovizionarea pentru miercuri.

Peste o tonă şi jumătate de carne de miel, confiscată de polițiști. Care e motivul
Peste o tonă şi jumătate de carne de miel, confiscată de polițiști. Care e motivul

În forfota cumpărăturilor, unii încearcă să elimine anumite etape obligatorii în comerţ.

Crescătorii, supărați că mieii nu se vând, deși au scăzut prețul. Cât costă un kilogram
Crescătorii, supărați că mieii nu se vând, deși au scăzut prețul. Cât costă un kilogram

Deşi mai sunt doar trei zile până la Paşte, cumpărătorii din pieţe nu se prea înghesuie să cumpere carne de miel. De teamă să nu rămână cu animalele, crescătorii de oi din Mureş au tot scăzut preţul foarte mult.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.