Produse din carne, donate de sărbători la Bistrița-Năsăud, familiilor nevoiașe. „Le pregătim cu drag alături de chefi”
Gest plin de omenie în prag de sărbători, venit din partea unei asociații a producătorilor locali din Bistrița Năsăud.
Alături de mai mulți angajați din Ministerul de Interne - polițiști, jandarmi și pompieri - au făcut posibilă dăruirea de produse din carne unor familii nevoiașe.
Chiar în curtea Muzeului județean din Bistrița, alături de bucătarii satului, aceștia au preparat zeci de kilograme de cârnați și tobă.
Cârnaţii, toba, şunca fiartă la cazan şi piftia au fost preparate în curtea Muzeului județean din Bistrița. Și-au arătat priceperea mai mulți angajați ai Ministerului de Interne, supravegheaţi de patru chefi.
Chef Nina Rus: „Vom pune doar patru ingrediente, adică sare, piper, cimbru și usturoi, nimic altceva, orice ce am pune va schimba gustul cel tradițional”
Marius Gălan, chef: „Aici facem o tobă ... un porcușor din ăsta de Guinea și șoric de elefant”.
Voluntarii au gătit cu zâmbetul pe buze, mulțumiți că le pot face sărbătorile frumoase celor mai puțin norocoși.
Voluntari: „Am venit astăzi să facem cârnați și tobă pentru câteva familii nevoiașe. Le dorim sărbători fericite celor care o să primească bucatele făcute de noi.” (...)
„Le pregătim cu drag alături de chefi, care ne ghidează cu niște rețete numai de ei știute”.
(...) „Ne bucurăm că pe an ce trece suntem tot mai mulți”
După câteva zile de stat la afumătoare, bunătățile vor ajunge pe mesele familiilor nevoiașe, chiar în prag de Crăciun.