Gen. Ben Hodges: Rușii nu mai au capacitatea de ofensivă anul acesta. Actuala fază a doua a războiului va fi și ultima

Gen. Ben Hodges: Rușii nu mai au capacitatea de ofensivă anul acesta. Această fază a doua a războiului va fi și ultima
Getty

Rușii nu mai au capacitatea de ofensivă anul acesta, iar actuala fază a doua a războiului va fi și ultima, este de părere generalul în rezervă Ben Hodges, fost comandant al trupelor SUA în Europa.

 

Generalul Ben Hodges a explicat într-un interviu acordat emisiunii „Face the Nation” de la CBS faptul că statul major rus nu a reușit să mobilizeze mulți rezerviști, ceea ce îi arată că această a doua fază a războiului va fi și ultima, potrivit De Fapt.

Fostul comandant al Armatei SUA în Europa crede că există o presiune imensă venită de la Kremlin asupra generalilor implicați în războiul din Ucraina pentru a cuceri orașul-port Mariupol până pe 9 mai, când în Rusia se sărbătorește în fiecare an sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, pe care ei îl numesc Marele Război Patriotic.

”Este o paradă uriașă în Piața Roșie în fiecare an. Deci, evident, trebuie să defileze cu ceva la paradă, să arate ca o victorie pe 9 mai. Cred că această dată are o importanță foarte mare la Moscova”, a spus Hodges.

”Și-au supraestimt total capacitate. Ucrainenii i-au învins la fiecare pas”

Generalul caracterizează ultimele șapte săptămâni ca fiind un efort foarte prost gestionat de Rusia. „Și-au supraestimat total capacitatea. Nu au fost pregătiți pentru lupta în care au intrat. Ucrainenii i-au învins la fiecare pas. Așa că, bineînțeles, Rusia s-a retras acum din majoritatea locurilor și se concentrează pe regiunea Donbas”, a spus generalul în rezervă.

Citește și
Avertismentul șocant al fostului comandant US Army în Europa: Rusia ar putea invada România
Avertisment șocant al fostului comandant US Army în Europa: Rusia ar putea invada România
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

Ben Hodges spune că cel mai interesant aspect remarcat după retragerea trupelor din operațiunile desfășurate în zona Kievului este faptul că statul major rus a decis să nu mobilizeze toți rezerviștii.

„Acest lucru îmi spune că nu va fi o fază a treia a războiului și că ceea ce vom face acum în următoarele săptămâni este faza a doua. Se vor concentra pe încercarea de a câștiga controlul asupra întregului Donbas. Și cred că asta va fi totul pentru restul anului. Este clar că nu au capacitatea pentru alte ofensive, mai ales dacă nu au mobilizat alte trupe pentru a continua lupta după aceasta”, a spus fostul comandant al Armatei SUA în Europa.

”Luptele vor continua atâta timp cât au rachete care ucid civili ucraineni”

Însă acest lucru nu înseamnă că luptele se vor încheia până pe 9 mai, ci doar că rușii nu vor mai putea conduce operațiuni ofensive.

„Cu siguranță, luptele vor continua. Vor continua atâta timp cât au rachete care ucid civili ucraineni nevinovați”, explică Ben Hodges.

Generalul american mai spune că rușii au luat decizia de a se retrage și de a bombarda civilii din cauza loviturilor pe care le-au primit și a lipsei de resurse.

„Sincer, nici măcar nu pot construi tancuri noi, deoarece sancțiunile restricționează tipurile de piese pe care trebuie să le aducă pentru echipamente noi.

Asta limitează mult capacitatea lor de a lansa operațiuni ofensive ulterioare, în special către Odesa, de exemplu, sau către Kiev. Nu cred că au potențial asta anul acesta pentru astfel de operațiuni”, explică Ben Hodges.

”Noi suntem doar niște observatori care aplaudă Ucraina. Chinezii sunt cu ochii pe tot ce ceea ce se întâmplă”

Acesta explică faptul că ucrainenii au nevoie disperată de arme cu rază lungă de acțiune, precum rachete, piese de artilerie sau drone.

Acestea au capacitatea de a distruge sistemele rusești care provoacă cele mai mari daune în orașele ucrainene și care vor juca, de asemenea, un rol critic în această fază următoare a conflictului.

„De exemplu, este nevoie de drone Switchblade. Acestea sunt foarte bune, ar mai fi nevoie nevoie de o mie. Dacă calculăm o dronă per tanc, per sistem de artilerie, per vehicul de luptă de infanterie, puteți vedea de cât de multe astfel de drone este nevoie să le livrăm”, spune Ben Hodges.

„Care este obiectivul Statele Unite în acest conflict? Noi suntem doar niște observatori care aplaudă Ucraina. Este vorba despre democrația din întreaga Europă și despre oprirea unei autocrații.

Chinezii sunt cu ochii pe tot ceea ce se întâmplă. Deci, există implicații mult mai departe de Mariupol sau de Kiev. Dacă Statele Unite ar spune că vrea să câștige, asta înseamnă că toate forțele ruse se întorc înainte de 24 februarie.

Toți ucrainenii care au fost deportați aduși înapoi acasă imediat, un angajament pe termen lung pentru restabilirea deplină a suveranității ucrainene.

Asta înseamnă Crimeea și Donbas și, în final distrugerea capacității Rusiei de a-și proiecta puterea în afara țării”, a încheiat generalul Ben Hodges.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Citește și...
Fost comandant NATO: Maia Sandu a demonstrat foarte mult curaj. Mi-aș dori ca și liderii de la Berlin și Paris să fie la fel
Fost comandant NATO: Maia Sandu a demonstrat foarte mult curaj. Mi-aș dori ca și liderii de la Berlin și Paris să fie la fel

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a demonstrat foarte mult curaj când a cerut ca soldații ruși să plece din Transnistria, a spus generalul Ben Hodges, fost comandant NATO, care li-ar dori ”ca și liderii de la Berlin și Paris să fie la fel”.

Avertisment șocant al fostului comandant US Army în Europa: Rusia ar putea invada România
Avertisment șocant al fostului comandant US Army în Europa: Rusia ar putea invada România

Generalul în retragere Ben Hodges, fostul comandant al armatei americane în Europa, avertizează că scoaterea soldaților americani de pe bătrânul continent ar putea determina Rusia să invadeze România doar pentru a testa capacitatea de apărare a NATO.

Fostul şef NATO în Europa: Rusia vrea să ridice o
Fostul şef NATO în Europa: Rusia vrea să ridice o "cortină de fier" la Marea Neagră

Generalul în rezervă Ben Hodges susţine că politica Kremlinului urmăreşte ridicarea unei noi "cortine de fier", ca în perioada Războiului Rece.

Fost şef al forţelor SUA în Europa: „După Crimeea, e posibil ca ruşii să ocupe România
Fost şef al forţelor SUA în Europa: „După Crimeea, e posibil ca ruşii să ocupe România"

Avertisment extrem de grav transmis la Praga de generalul american Ben Hodges, cel care până acum 2 ani a condus forţele terestre americane din Europa.

General american,
General american, "speriat" de Rusia. "Ar putea distruge SUA, Marea Britanie sau orice alta tara"

 Comandantul trupelor americane in Europa, generalul Ben Hodges, a avertizat ca NATO nu poate desfasura forte importante in Europa de Est, la fel de rapid ca Rusia, ceea ce reprezinta un dezavantaj major.

Recomandări
Istoria participărilor naționalei României la Campionatul European de fotbal. Câte victorii au obținut
Istoria participărilor naționalei României la Campionatul European de fotbal. Câte victorii au obținut "tricolorii"

Echipa națională de fotbal a României a participat la 17 campanii de calificare pentru Campionatul European.   

PSD și PNL vor merge separat la prezidențiale. Cine ar putea fi candidatul PSD, dacă Ciolacu refuză
PSD și PNL vor merge separat la prezidențiale. Cine ar putea fi candidatul PSD, dacă Ciolacu refuză

Deși guvernează împreună, PSD și PNL se pregătesc să meargă pe drumuri separate, la următoarele alegeri.

Investițiile României cresc, dar construcțiile stagnează. Economiștii anticipează o revenire economică
Investițiile României cresc, dar construcțiile stagnează. Economiștii anticipează o revenire economică

Necesare într-o economie puternică, investițiile din România au crescut în primele luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2023.