Liderul ISIS s-a aruncat în aer împreună cu trei copii. Cum i-a fost verificat ADN-ul

×
Codul embed a fost copiat

Președintele american Donald Trump a dezvăluit că identitatea liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost confirmată chiar la locul în care acesta a murit.

Trump a prezentat, într-o intervenție la Casa Albă, cum a decurs operațiunea de comando în urma căruia liderul grupării jihadiste ISIS a murit.

Mai multe imagini găsiți în galeria foto

Potrivit președintelui american, liderul ISIS a murit după ce a fugit într-un tunel din care nu exista ieşire, el detonând o vestă încărcată cu explozivi, omorând și trei dintre copiii săi.

Trump a spus că al-Baghdadi şi-a petrecut ultimele momente din viaţă în frică şi că liderul SI s-a ”smiorcăit şi a plâns” şi a murit ca ”un laş, fugind şi plângând”.

Citește și
Donald Trump confirma moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi - 1
Trump confirmă moartea liderului ISIS: "Abu Bakr al-Baghdadi a murit ca un câine, ca un laș"
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

"Abu Bakr al-Baghdadi a murit după ce a ajuns la capătul unui tunel, a plâns, s-a smiorcăit și a urlat până la sfârșit. Locul fusese deja curățat până în acel moment. 11 copii au fost mutați din casă înainte de atac, însă Abu Bakr al-Baghdadi s-a aruncat în aer când a ajuns la capătul tunelului, în timp ce era urmărit de trupele americane. Abu Bakr al-Baghdadi a murit împreună cu cei trei copii ai lui. El și-a condus la moarte cei trei copii. Și-a detonat vesta, s-a sinucis și și-a ucis cei trei copii. Corpul lui a fost mutilat de explozie", a spus Trump.

Președintele SUA a precizat că testele ADN efectuate la fața locului au dovedit că al-Baghdadi a fost cel care a murit.

"Asta este minunat, oameni aceștia sunt foarte inteligenți. Au luat cu ei un echipament de laborator cu care i-au luat ADN-ul lui Abu Bakr al-Baghdadi și l-au verificat pe loc. Vizual au văzut că este el, dar au făcut un test la fața locului. Pentru a ajunge la corpul lui au fost nevoiți să dea multe resturi la o parte, dar au luat bucăți din corpul lui, pentru că trebuia să știm sigur. Au luat bucăți din corpul lui", a precizat Trump.

Președintele american a precizat că în atac au murit și două soții ale liderului jihadist: "Liderul ISIS a fost ultimul care a ieșit. Înainte, 11 copii au fost scoși și duși într-un loc sigur. Nu știu dacă erau copii ai lui, dar alți trei au murit în explozie. Erau și două femei, ambele purtau veste. Nu s-au detonat, a fost dificil pentru oamenii noștri, pentru că nu știau ce se va întâmpla. Dar sunt moarte".

Întebat dacă știe cine sunt succesorii lui al-Baghdadi, Trump a răspuns: "Știm cine sunt succesorii, dar îi avem în vedere. Ceea ce s-a întâmplat cu Hamza bin Laden a fost important, dar acesta a fost... Și Osama bin Laden a fost important, dar el a devenit mare prin atacul de la WTC. Dar acum vorbim de cel care a construit un califat de la zero. Am arestat mai mulți oameni, au murit mulți la fața locului, dar am și capturat mulți jihadiști, mai mult morți decât vii".

Trump a urmărit întreaga operaţiune din Situation Room


Donald Trump a dezvăluit că a urmărit raidul în timp ce operaţiunea era în desfăşurare ”ca şi cum te uitai la un film”.

El a precizat că a urmărit desfăşurarea unei mari părţi a operaţiunii sâmbătă noaptea (ora locală) din Situation Room, la Casa Albă.

Al-Baghdadi se afla sub supravegherea Statelor Unite de mai multe săptămâni, a dezvăluit el.

În timpul operaţiunii, forţele americane au zburat la joasă altitudine, rapid, şi s-a tras împotriva lor, la un moment dat.

Trump vrea ca înregistrarea video a operaţiunii să fie făcută publică, pentru ca lumea să vadă că al-Baghdadi şi-a petrecut ultimele momente ”plângând”, ”smiorcăindu-se” şi ”urlând”.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Cine este
Cine este "Distrugătorul", noul lider al grupării Stat Islamic. Anunțul jihadiștilor

Abdullah Qardash, un cetățean irakian în vârstă de 40 de ani, va fi noul lider al grupării Stat Islamic, după ce Abu Bakr al-Baghdadi a fost vizat de o operaţiune militară în Siria şi a fost ucis.

Trump confirmă moartea liderului ISIS:
Trump confirmă moartea liderului ISIS: "Abu Bakr al-Baghdadi a murit ca un câine, ca un laș"

Președintele SUA Donald Trump a confirmat, duminică, moartea liderului ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, în urma unui raid american în nord-vestul Siriei.

Reacția jihadiștilor ISIS după ce liderul lor, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit în Siria. VIDEO
Reacția jihadiștilor ISIS după ce liderul lor, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit în Siria. VIDEO

O grupare jihadistă care deţine controlul asupra unei zone din nord-vestul Siriei a blocat duminică accesul în locul în care s-a desfăşurat o operaţiune americană împotriva liderului ISIS.

Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit. De ce s-ar fi aruncat singur în aer
Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit. De ce s-ar fi aruncat singur în aer

Liderul grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost vizat de o operaţiune militară în Siria şi ar fi fost ucis, relatează presa americană, cu câteva ore înainte de un anunţ „foarte important” pe care urmează să îl facă preşedintele Donald Trump.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.