Război în Ucraina, ziua 67. Evacuarea civililor din Mariupol a fost amânată până luni

Războiul din Ucraina a ajuns în a 67-a zi. ȘtirileProTV.ro vă prezintă cele mai noi informații despre ceea ce se întânplă în această țară.

civili mariupol
Profimedia
01-05-2022 20:40

Evacuările din Mariupol vor fi amânate până luni

Planul de evacuare a civililor din zonele devastate ale Mariupolului, în special din zona combinatului siderurgic Azovstal, au fost amânate până luni la ora 5 dimineașa, potrivit consiliului orașului.

01-05-2022 19:04

Persoane voluntare și-au riscat viețile salvând sute de animale din Ucraina de la începutul invaziei.

„Salvarea animalelor din Ucraina”, fondată la începutul lui martie, este una dintre organizațiile care transportă în siguranță animalele în țările vecine.

550 de animale au fost duse în vestul Poloniei, acolo unde așteaptă să fie adoptate.

01-05-2022 19:01

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba i-a spus șefului diplomației europene Josep Borrell că un embargo asupra petrolului rusesc ar trebui inclus în următoarea serie de sancțiuni.

01-05-2022 18:28

Armata ucraineană a atacat cartierul general în Izium, unde crede că se află şeful Statului Major rus

Mai mulţi ofiţeri ruşi au fost ucişi într-un atac ucrainean asupra cartierului general stabilit de armata rusă în oraşul Izium din estul Ucrainei, afirmă oficiali guvernamentali de la Kiev.

Printre victime se numără ofiţeri superiori ruşi, susţine pe Telegram un consilier al ministrului de interne ucrainean, Anton Heraşcenko, informaţie neconfirmată de surse independente.

Oficialii ucraineni cred că în acel amplasament atacat ar fi trebuit să se afle şi şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov. Acesta a venit la Izium şi a preluat personal comanda ofensivei ruse în estul Ucrainei.

01-05-2022 18:15

Germania va sprijini în continuare Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz s-a angajat să sprijine în continuare Ucraina cu bani, ajutor și arme, declarând că o abordare pacifistă a războiului este „învechită”.

„Respect pacifismul, respect toate atitudinile, dar ar părea cinic să spunem unui cetățean ucrainean să se apere singur în fața agresiunii lui Putin fără să aibă arme”, a spus acesta.

01-05-2022 17:56

Un grup de 100 de civili se îndreaptă spre ieșirea din Mariupol

Un grup de 100 de civili se îndreaptă spre ieșirea din Mariupol în cadrul evacuării efectuate de ONU, potrivit președintelui Zelenski.

„Evacuarea civililor din Azovstal a început. Primul grup de aproximativ 100 de persoane se îndreaptă deja spre zona controlată. Mâine ne vom întâlni cu ei în Zaporojie. Sunt recunoscător echipei noastr!”, a scris pe Twitter președintele ucrainean.

01-05-2022 17:51

Imagini din satelit arată dezastrul de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol.

01-05-2022 17:18

O persoană a fost rănită în timpul incendiului de la baza de apărare din Belgorod, Rusia.

01-05-2022 17:11

Un expert în ajutor umanitar trimis de Comisia Europeană în Ucraina a filmat dezastrul provocat de forțele ruse în regiunea Jîtomîr.

„Suntem foarte îngrijorați cu privire la situația dificilă a oamenilor care se află sub asediu. Susținem și încercăm să negociem respectarea dreptului umanitar internațional, principiile umanitare. Este foarte important ca organizațiile să aibă acces, să poată ajunge la acești oameni și să le ofere îngrijiri vitale și, de asemenea, ca oamenii să aibă posibilitatea să plece din aceste zone și să găsească un coridor sigur oriunde altundeva în țară. Încercăm să lucrăm cu sistemele naționale existente și să ne asigurăm că ajutorul umanitar ajunge la oamenii care au nevoie de el”, a transmis acesta.

01-05-2022 16:43

Și ONU confirmă că este în desfășurare acțiunea de evacuare a civililor din Mariupol.

01-05-2022 16:41

Crucea Roșie confirmă evacuarea civililor din Mariupol

Crucea Roșie confirmă faptul că evacuarea civililor din Mariupol este în desfășurare.

Convoiul a pornit spre Mariupol pe 29 de aprilie, a călătorit 230 de kilometri și a ajuns la combinatul Azovstal sâmbătă dimineață, potrivit Crucea Roșie.

Instituția a mai transmis că nu pot fi furnizate alte detalii până când situația va permite.

01-05-2022 16:38

Polonia este dispusă să acţioneze ca garant al securităţii Ucrainei

Polonia este dispusă să acţioneze ca garant al securităţii Ucrainei, în cadrul unui posibil tratat de securitate care să deschidă calea păcii cu Rusia, potrivit lui Jakub Kumoch, responsabil pentru politică internaţională la biroul preşedintelui polonez Andrzej Duda.

01-05-2022 16:35

Incendiu la o bază de apărare a Rusiei

Un incendiu are loc în acest moment la o bază de apărare a Rusiei, din Belgorod, la granița cu Ucraina, potrivit guvernatorului regional.

Acesta a scris pe Telegram că nu i-au fost transmise momentan mai multe informații legate de daune sau de victime.

01-05-2022 16:30

Conexiunea la internet a fost restabilită în mare parte în regiunea Kiev

Conexiunea la internet a fost restabilită în mare parte în regiunea Kiev, după ocuparea rușilor, potrivit șefei Administrației Regionale.

Potrivit unui comunicat, în unele regiuni eliberate, „specialiștii Ukrtelecom, Vodaone, lifecell și Kyivstar continuă să repare infrastructura de comunicații pe care inamicul a încercat în mod deliberat să o distrugă”.

01-05-2022 16:24

Peste 9000 de cazuri de crime de război sunt investigate în Ucraina

Procurorul general al Ucrainei a transmis că biroul ei deschide noi dosare pentru presupusele crime de război comise de forțele ruse. În total sunt investigate 9.158 astfel de cazuri.

01-05-2022 16:11

Alți 14 oameni au fost evacuați din zona uzinei siderurgice Azovstal și au ajuns la un centru unde vor fi cazați temporar, potrivit Reuters.

01-05-2022 16:05

Danemarca îl convoacă pe ambasadorul Rusiei după încălcarea spaţiului său aerian

Copenhaga l-a convocat pe ambasadorul Rusiei pentru a da explicaţii, după ce spaţiul aerian al Danemarcei a fost încălcat de un avion rusesc de recunoaştere, a anunţat şeful diplomaţiei daneze, potrivit AFP.

“Ambasadorul rus este convocat la Ministerul de Externe mâine. O nouă încălcare a spaţiului aerian danez de către Rusia. Este total inacceptabil şi în special îngrijorător în situaţia actuală”, a scris Jeppe Kafod pe Twitter.

Incidentul a avut loc vineri seară. Atunci, un avion rusesc de recunoaştere a pătruns în spaţiul aerian danez la est de Bornholm, după care a pătruns în spaţiul aerian suedez, informaţie confirmată de Suedia.

“Este vorba de un avion de recunoaştere care s-a aflat pentru foarte scurt timp în spaţiul nostru aerian. Două F-16 daneze au intervenit imediat”, a declarat un ataşat de presă al Apărării daneze, Hanrik Mortensen.

01-05-2022 16:04

Uniunea Europeană înclină spre o interzicere a petrolului rusesc la finele anului

Uniunea Europeană înclină spre o interzicere a importurilor de petrol din Rusia la finele anului, susţin diplomaţi europeni consultaţi de Reuters, după discuţiile care au avut loc în ultimele zile între Comisia Europeană şi statele membre UE.

01-05-2022 15:58

Armata ucraineană ar fi atacat cu rachete Insula Șerpilor

Armata ucraineană a anunţat că a lansat atacuri repetate cu rachete asupra Insulei Şerpilor din Marea Neagră, ocupată de trupele ruse la puţin timp după declanşarea invaziei asupra Ucrainei pe 24 februarie.

01-05-2022 15:46

Se spune că „fantoma din Kiev”, acest erou al Ucrainei, a doborât 40 de avioane ale inamicilor.

01-05-2022 15:05

Rubla rusească ar putea fi folosită în Kherson începând de duminică

Rubla rusească ar putea fi folosită în Herson începând de duminică - potrivit forțelor susținute de Rusia care a preluat controlul în orașul din sudul Ucrainei.

Primarul ucrainean din Herson, care a fost înlăturat de autoritățile ruse, a transmis că nu crede că acest lucru va fi posibil deoarece singurul sistem bancar funcțional din regiune este ucrainean, nu rus.

În ciuda faptului că se află sub ocupație de 60 de zile, mulți dintre rezidenți încearcă să găsească modalități mici de a sfida forțele ruse - cum ar fi schimbul oricăror ruble pe care le primesc în moneda Ucrainei.

Citește mai mult AICI.

01-05-2022 14:51

Harta războiului de la începutul invaziei

Contul de Twitter Ukraine War Map a publicat o hartă unde se poate observa evoluția trupelor de la începutul invaziei până în prezent.

01-05-2022 14:47

Locuitorii regiunii Harkov, îndemnați să nu părăsească adăposturile

Locuitorii regiunii Harkov au fost îndemnați să nu părăsească adăposturile din cauza „atacurilor intense”.

„Ținând cont de atacurile intense, îndemnăm toți locuitorii districtelor din nordul și estul Harkovului, în special din Saltivka, să nu părăsească adăposturile pe parcursul zilei dacă nu este vreo urgență”, a scris guvernatorul pe Telegram.

Acesta a menținat și că rezidenții ar trebui să rămână în adăposturi chiar dacă nu aud sirenele antiaeriene.

01-05-2022 14:30

Rușii ar fi plănuit să doboare un avion depasageri și să dea vina pe Ucraina

Trupele ruse ar fi plănuit să doboare un avion de pasageri dreasupra Rusiei sau Belarusului, ca apoi să acuze nejustificat Ucraina că a atacat aeronava, susține Serviciul de Securitate al Ucrainei, care anunță că a neutralizat un grup de sabotori.

Potrivit serviciului de informații al Ucrainei, grupul de sabotori era format din două persoane cu dublă cetățenie și un complice recrutat de aceștia.

Activitățile lor au fost coordonate de Alexander Tyuterev, membru al Statului Major al Forțelor Armate Ruse, care a participat anterior la organizarea unei serii de atacuri teroriste în regiunea Odesa, transmite purtătorul de cuvânt al SBU, potrivit Ukrainska Pravda.

01-05-2022 14:16

Papa Francisc, despre războiul din Ucraina: "Un regres macabru al umanităţii"

Papa Francisc a afirmat, duminică, adresându-se credincioşilor strânşi în Piaţa Sf. Petru, că războiul din Ucraina este "un regres macabru al umanităţii", informează News.ro.

Suveranul Pontif a menţionat că invazia din Ucraina l-a făcut să sufere şi să plângă. El a făcut un apel ca oamenii blocaţi în oţelăria din Mariupol să poată fi evacuaţi prin coridoare umanitare.

Reuters notează că Papa Francisc a criticat implicit Rusia, spunând că orașul Mariupol a fost "bombardat şi distrus într-un mod barbar".


01-05-2022 14:11

Civilii aflați în Mariupol ar putea fi evacuați duminică, spun oficialii ucraineni

Autoritățile din Mariupol au anunțat că duminică, 1 mai, este posibilă evacuarea cetățenilor blocați în orașul asediat de trupele ruse.

„Astăzi este posibilă evacuarea civililor din Mariupol la Zaporojie. Adunarea oamenilor se face la ora 16:00, lângă centrul comercial „Port City”

Dacă aveți rude sau cunoștințe în Mariupol, încercați să îi contactați în toate modurile”, a transmis Consiliul Local din Mariupol, potrivit Ukrainska Pravda.

01-05-2022 13:29

Rusia susține că a distrus un depozit de arme furnizate de SUA și Europa

Ministerul rus al Apărării a anunțat duminică faptul că a distrus depozitele de arme care au fost furnizate Ucrainei de către Statele Unite și țările europene, și - de asemenea - că a distrus pista unui aerodrom militar din apropierea orașului ucrainean Odesa.

Potrivit Reuters, ministerul a precizat că a folosit rachete Onyx de înaltă precizie pentru a lovi aerodromul, după ce Ucraina a acuzat Rusia că a atacat o pistă nou construită pe principalul aeroport din Odesa.

Guvernatorul regional al Odesei, Maksim Marcenko, a declarat că Rusia a folosit o rachetă Bastion, lansată din Crimeea.

Reuters precizează că informațiile transmise de Rusia nu pot verificate încă.

Ministerul rus al apărării a mai spus că sistemele sale de apărare aeriană au doborât două bombardiere ucrainene Su-24m care se aflau în regiunea Harkov.

01-05-2022 12:42

Rusia anunță că 46 de civili au părăsit zona oțelăriei Azovstal

Două grupuri de civili au părăsit, până acum, clădirile din apropierea combinatului siderurgic Azovstal din orașul Mariupol, a anunțat Ministerul rus al Apărării, potrivit BBC.

25 de persoane au plecat sâmbătă după-amiază, iar alte 21 după lăsarea întunericului, au precizat reprezentanții ministerului, într-o postare pe Telegram. 

Conform acestora, civililor le-au fost asigurate hrana, cazarea și asistența medicală.

BBC nu a putut să confirme informațiile oferite de ruși.

Primarul orașului Mariupol, Vadim Boicenko, a declarat că aproximativ 1.000 de civili au rămas în oțelărie, iar unii dintre ei se află "la granița dintre viață și moarte".

01-05-2022 12:16

Rusia: Președintele Dumei de Stat cere măsuri "în oglindă" față de "țările neprietenoase" care au înghețat activele rusești

Rusia ar trebui să reacționeze simetric la înghețarea activelor sale de către unele "țări neprietenoase", a scris, duminică, pe rețelele sociale, Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, informează Reuters.

"Este corect să luăm măsuri în oglindă față de afacerile din Rusia cu proprietari care provin din țări neprietenoase, unde au fost luate astfel de măsuri: confiscați aceste bunuri", a scris Viaceslav Volodin.

01-05-2022 11:53

Guvernul Ucrainei a închis mai multe porturi

Ministerul ucrainean al Infrastructurii a emis un ordin de închidere a porturilor Berdiansk, Mariupol, Herson şi Skadovsk până la preluarea controlului asupra acestora, informează News.ro, care citează Ukrinform.

Anunţul a fost făcut printr-o declaraţia postată pe site-ul Cabinetului de miniştri al Ucrainei.

"În legătură cu războiul pe scară largă purtat de Federaţia Rusă la 24 februarie 2022 împotriva Ucrainei şi a poporului ucrainean, încălcând dreptul internaţional, lansând atacuri cu rachete pe teritoriul Ucrainei şi comiţând crime împotriva societăţii noastre, Ministerul Infrastructurii al Ucrainei a adoptat ordinul nr. 256 din 28 aprilie 2022, înregistrat la Ministerul Justiţiei al Ucrainei la 29 aprilie 2022 cu nr. 470/37806 'Cu privire la închiderea porturilor maritime"", se arată în declaraţie.

Potrivit ordinului, de la data publicării sale oficiale, porturile maritime Berdiansk, Mariupol, Skadovsk şi Herson sunt închise până la redobândirea controlului asupra lor.

O astfel de decizie a fost luată din cauza incapacităţii de a deservi navele şi pasagerii, precum şi de a asigura un nivel adecvat de siguranţă a navigaţiei şi de protecţie a mediului în timpul operaţiunilor militare ale Rusiei în aceste regiuni, care ameninţă viaţa şi sănătatea oamenilor.

"Funcţionarea porturilor maritime va fi reluată după victoria Ucrainei asupra ocupanţilor ruşi", se mai arată în comunicat. 

   

01-05-2022 11:10

Rusia încearcă să ocupe întreaga regiune Herson pentru a ataca Mikolaiv

Trupele ruse în Ucraina încearcă să ajungă la linia de demarcaţie a regiunii administrative Herson, în sudul ţării, pentru a crea condiţiile care să-i permită luarea cu asalt a oraşelor Mikolaiv (Nikolaev) şi Krivoi Rog (Kryvyi Rih), potrivit unui nou raport al înaltului comandament al armatei ucrainene privind evoluţiile de pe front, în cea de 67-a zi a invaziei ruse în Ucraina, informează EFE.

Armata rusă ia măsuri pentru a-şi consolida potenţialul de atac şi a accelera ritmul ofensivei sale, transferă arme şi echipamente militare pe calea ferată din alte zone ale ţării, conform raportului citat.

De asemenea, comandamentul ucrainean semnalează că "unele unităţi ale armatei belaruse acoperă frontiera în regiunile Brest şi Gomel".

01-05-2022 11:07

Ucraina va renunța la armele sovietice și va trece la modelele NATO, a anunțat comandantul șef al Forţelor Armate ale Ucrainei Valery Zaluzhny, după o discuție şi preşedintele Statului Major Comun al Forţelor Armate ale SUA, generalul Mark Milley.

01-05-2022 10:32

Nancy Pelosi s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la Kiev

Președinta Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Kiev, informează The Guardian.

"Vă vizităm pentru că vrem să vă mulțumim pentru lupta pe care o duceți pentru libertate... luptați pentru noi toți. Suntem angajați să fim aici pentru dumneavoastră până a finalul bătăliei", i-a spus Pelosi lui Zelenski, potrivit unei înregistrări video publicate de președintele Ucrainei.

"Întâlnire cu președinta Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi la Kiev. America este un lider în ce privește sprijinul puternic în lupta împotriva agresiunii rusești. Vă mulțumim pentru că ne ajutați să ne protejăm suveranitatea și integritatea teritorială a țării", a afirmat Volodimir Zelenski.

01-05-2022 09:34

Rușii acuză Ucraina că și-a bombardat propriii civili în Herson

Ministerul rus al Apărării a acuzat armata ucraineană că a bombardat o școală, o grădiniță și un cimitir din satele Kyselivka și Shyroka Balka, ambele aflate în regiunea Herson, informează agenția de presă rusă RIA, citată de Reuters.

Rușii nu au oferit detalii despre numărul persoanelor care ar fi fost ucise sau rănite.

Autoritățile din Ucraina nu au transmis până acum niciun răspuns privind aceste acuzații, iar jurnaliștii de la Ruters precizează că nu au putut verifica informațiile în mod independent.

01-05-2022 08:42

Ministerul ucrainean al Apărării: sunt semne că Rusia îşi măreşte efectivele în Donbas

Un oficial militar ucrainean a avertizat că Rusia continuă să îşi consolideze forţele în estul regiunii Donbas şi îşi intensifică măsurile ofensive, informează News.ro, care citează Fox News.

"Începând de astăzi, vedem semne că Rusia şi-a mărit trupele în zonele de operaţiuni din est. Îşi măresc numărul de unităţi şi vor să cucerească cât mai mult teritoriu ucrainean", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, colonelul Oleksandr Motuzianik.

"Deocamdată, principalul lor obiectiv este să obţină limitele administrative ale regiunilor Lugansk şi Doneţk, precum şi ale regiunii Herson", a adăugat acesta.  

01-05-2022 07:40

Kiev Post: Încă un general al Rusiei a fost ucis de ucraineni. Este al 10-lea

Autorităţile ucrainene spun că generalul-maior rus Andrei Simonov a fost ucis în apropierea oraşului Izum din regiunea de nord-est a Harkovului, informează Kiev Post, potrivit News.ro.  

01-05-2022 07:19

Boris Johnson a anunțat că e "mai hotărât ca niciodată să întărească Ucraina şi să-l învingă pe Putin"

Premierul britanic, Boris Johnson, i-a promis preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, un ajutor militar suplimentar pentru a sprijini Ucraina în faţa agresiunii ruse, scrie dpa, citată de Agerpres.

În cursul unei discuţii telefonice care a avut loc sâmbătă după-amiază, Boris Johnson i-a oferit preşedintelui ucrainean "sprijin economic şi umanitar continuu", a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Boris Johnson i-a spus, de asemenea, lui Volodimir Zelenski că este "mai hotărât ca niciodată să întărească Ucraina şi să-l învingă pe Putin".

Volodimir Zelenski l-a informat pe Boris Johnson despre luptele crâncene din estul Ucrainei şi despre continuarea asediului oraşului-port Mariupol. Preşedintele ucrainean a precizat, de asemenea, care sunt echipamentele militare dorite de Ucraina pentru a-şi asigura apărarea. 

01-05-2022 06:45

Armata ucraineană a distrus peste 1.000 de tancuri rusești, a anunțat Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că armata țării sale a distrus deja peste 1.000 de tancuri rusești, aproape 200 de avioane și aproape 2.500 de vehicule blindate de luptă.

În ciuda acestor pierderi, trupele ruse au încă echipamente pentru a lansa atacuri suplimentare, a precizat Zelenski, potrivit CNN.

"Desigur, ocupanții au încă echipamente în stoc. Da, mai au rachete pentru a lovi teritoriul nostru", a adăugat el. 

Președintele ucrainean a mai spus că Rusia a pierdut deja peste 23.000 de soldați de la începutul invaziei. 

01-05-2022 06:39

Mariupol: 20 de civili, femei și copii, au fost evacuați de la Azovstal

Ucrainenii au anunțat, sâmbătă, că 20 de civili au fost lăsați să părăsească oțelăria Azovstal.

Comandantul adjunct al Batalionului Azov, Sviatoslav Palamar, a precizat că persoanele evacuate au ajuns "într-un loc adecvat".

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Citește și...
Război în Ucraina, ziua 66. Rușii din Crimeea ocupată au bombardat aeroportul din Odesa
Război în Ucraina, ziua 66. Rușii din Crimeea ocupată au bombardat aeroportul din Odesa

ȘtirilePROTV.ro vă prezintă cele mai noi informații despre conflictul dintre Rusia și Ucraina în format LIVE TEXT.

Război în Ucraina, ziua 65. Trupele ucrainene au recuperat o localitate de importanță strategică, de lângă Harkov
Război în Ucraina, ziua 65. Trupele ucrainene au recuperat o localitate de importanță strategică, de lângă Harkov

ȘtirileProTV.ro vă transmite cele mai importante evenimente ale conflictului dintre Ucraina și Rusia, în format LIVE TEXT.

Război în Ucraina, ziua 64. Explozii în Kiev, în timpul vizitei secretarului general al ONU
Război în Ucraina, ziua 64. Explozii în Kiev, în timpul vizitei secretarului general al ONU

ȘtirileProTV.ro v-au transmis în format LIVE TEXT cele mai importante evenimente ale conflictului dintre Ucraina și Rusia.

Război în Ucraina, ziua 66. Rușii din Crimeea ocupată au bombardat aeroportul din Odesa
Război în Ucraina, ziua 66. Rușii din Crimeea ocupată au bombardat aeroportul din Odesa

ȘtirilePROTV.ro vă prezintă cele mai noi informații despre conflictul dintre Rusia și Ucraina în format LIVE TEXT.

Război în Ucraina, ziua 65. Trupele ucrainene au recuperat o localitate de importanță strategică, de lângă Harkov
Război în Ucraina, ziua 65. Trupele ucrainene au recuperat o localitate de importanță strategică, de lângă Harkov

ȘtirileProTV.ro vă transmite cele mai importante evenimente ale conflictului dintre Ucraina și Rusia, în format LIVE TEXT.

Război în Ucraina, ziua 64. Explozii în Kiev, în timpul vizitei secretarului general al ONU
Război în Ucraina, ziua 64. Explozii în Kiev, în timpul vizitei secretarului general al ONU

ȘtirileProTV.ro v-au transmis în format LIVE TEXT cele mai importante evenimente ale conflictului dintre Ucraina și Rusia.

Recomandări
Istoria participărilor naționalei României la Campionatul European de fotbal. Câte victorii au obținut
Istoria participărilor naționalei României la Campionatul European de fotbal. Câte victorii au obținut "tricolorii"

Echipa națională de fotbal a României a participat la 17 campanii de calificare pentru Campionatul European.   

PSD și PNL vor merge separat la prezidențiale. Cine ar putea fi candidatul PSD, dacă Ciolacu refuză
PSD și PNL vor merge separat la prezidențiale. Cine ar putea fi candidatul PSD, dacă Ciolacu refuză

Deși guvernează împreună, PSD și PNL se pregătesc să meargă pe drumuri separate, la următoarele alegeri.

Investițiile României cresc, dar construcțiile stagnează. Economiștii anticipează o revenire economică
Investițiile României cresc, dar construcțiile stagnează. Economiștii anticipează o revenire economică

Necesare într-o economie puternică, investițiile din România au crescut în primele luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2023.