Nouă persoane au murit într-o singură zi, în SUA, din cauza vremii severe. Peste 5.000 de zboruri au fost anulate

×
Codul embed a fost copiat

Cel puţin nouă persoane au murit în Statele Unite, deoarece vremea severă de iarnă continuă să afecteze milioane de americani, conform CNN.

Călătorii s-au confruntat vineri cu un număr uluitor de anulări de zboruri, deoarece vremea de iarnă a provocat anulare a peste 5.000 de zboruri în aeroporturile din SUA.

Seattle, Chicago O’Hare, New York LaGuardia, Denver şi Detroit continuă să conducă în fruntea anulărilor, potrivit datelor de pe site-ul de urmărire a zborurilor FlightAware.

Pe aeroporturile din Cleveland, Ohio şi Grand Rapids, Michigan, peste 70% dintre zboruri au fost anulate. Aeroportul Buffalo din statul New York a fost închis în întregime. Aeroportul Internaţional Portland a avut aproximativ două treimi din zborurile anulate. Şi aeroporturile din Chicago, Dayton, Seattle şi Sioux Falls au avut fiecare mai mult de jumătate din zborurile anulate.

FlightAware afişează, de asemenea, peste 8.400 de zboruri întârziate.

Citește și
rusia, SUA
Riscul unei confruntări între Rusia şi SUA este ridicat, consideră ambasadorul rus la Washington
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Nouă decese cauzate de furtuni

- Ohio: Patru persoane au murit în urma unor accidente de maşină legate de vreme,mai multe persoane au fost rănite vineri într-o serie de accidente care au implicat aproximativ 50 de maşini pe autostrada Ohio Turnpike.

- Kentucky: Trei oameni au murit, Guvernatorul Andy Beshear a anunţat două decese vineri dimineaţă, spunând că o persoană nu avea adăpost, iar cealaltă a murit într-un accident. Un alt deces a fost confirmat în comitatul Montgomery din cauza unui accident de maşină.

- Missouri: O persoană a murit după ce se pare că a pierdut controlul mașinii pe drumurile îngheţate, a anunţat vineri Departamentul de Poliţie din Kansas City. Vehiculul a aterizat cu botul în jos într-un pârâu şi s-a scufundat în apa îngheţată, au spus oficialii.

- Kansas: O persoană a murit într-un accident, a declarat vineri patrula de autostrăzi din Kansas pentru CNN.

De asemenea, peste 500.000 de consumatori nu au curent electric, fiind afectate Maine, New Hampshire, New York, Maryland şi Virginia.

Peste 5.700 de curse aeriene au fost anulate

Numărul curselor aeriene anulate vineri din cauza puternicei furtuni hibernale care loveşte Statele Unite ale Americii a depăşit 5.700, paralizând activitatea pe aeroporturi şi afectând zeci de mii de pasageri care încearcă să ajungă acasă de Crăciun, transmite sâmbătă Reuters.

Joi au fost înregistrate aproape 2.700 de zboruri anulate, iar alte 1.000 de curse au fost anulate pentru ziua de sâmbătă, conform site-ului specializat în monitorizarea zborurilor FlightAware.

Compania de căi ferate Amtrak a anulat zeci de trenuri de pasageri.

Deplasarea pe autostrăzile din regiunile de centru şi de vest ale SUA se desfăşoară în condiţii de iarnă grea, fiind afectată atât de căderile de zăpadă cât şi de frecventele accidente. Autorităţile din Indiana, Michigan, New York şi Ohio le-au solicitat şoferilor să evite călătoriile neesenţiale.

Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) a impus o serie de măsuri de degivrare suplimentară a avioanelor pe mai multe aeroporturi.

Secretarul american pentru Transporturi, Pete Buttigieg, a declarat că întregul sistem de transport aerian "operează sub o presiune enormă" din cauza a două furtuni hibernale diferite şi a vântului puternic ce afectează aeroporturile din întreaga ţară. Conform lui Buttigieg, aproximativ 10% din zboruri au fost anulate în cursul zilei de joi.

Alte 10.400 de curse aeriene au suferit vineri întârzieri, printre care peste 40% dintre cursele operate de companiile American Airlines, United Airlines, Delta Air Lines şi Southwest Airlines. În cursul zilei de joi au fost înregistrate 11.300 de întârzieri ale unor curse aeriene.

Compania Southwest Airlines a anulat vineri 1.238 de zboruri, adică 29% dintre cursele programate, în timp ce Alaska Airlines a anulat 507, adică 64% dintre cursele pe care le avea programate.

Pe Aeroportul Internaţional Seattle-Tacoma au fost anulate vineri 357 de zboruri, adică 63% dintre cursele care plecau de acolo. De asemenea, aproape jumătate dintre plecările de pe aeroportul Detroit Metro au fost anulate, 70% dintre plecările de pe aeroportul din Portland, 38% dintre cursele de pe aeroportul LaGuardia din New York, 29% dintre plecările de pe Chicago O'Hare şi respectiv 27% dintre plecările de pe aeroportul din Boston.

La Chicago s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute, de până la -31 de grade Celsius, efectul de frig fiind accentuat şi de vântul care bate cu putere.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Furat dintr-o mașină, un piton uriaș s-a plimbat câteva luni pe străzile unui oraș din SUA
Furat dintr-o mașină, un piton uriaș s-a plimbat câteva luni pe străzile unui oraș din SUA

Un piton lung de 4,8 metri a fost dat îmapoi proprietarului său, după ce câteva luni a rătăcit printr-un cartier din orașul american Austin, Texas, și a speriat localnicii.

Riscul unei confruntări între Rusia şi SUA este ridicat, consideră ambasadorul rus la Washington
Riscul unei confruntări între Rusia şi SUA este ridicat, consideră ambasadorul rus la Washington

Washingtonul duce un "război prin intermediari" împotriva Rusiei, iar riscul unei "ciocniri" între cele două ţări este "ridicat", potrivit lui Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în SUA.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.