Război în Ucraina, ziua 146. Kievul cere Vestului cel puţin 100 de sisteme HIMARS: Ar putea schimba jocul pe câmpul de luptă

Artileria și lansatoarele de rachete occidentale intrate în arsenalul ucrainean dau mari bătăi de cap rușilor, care pierd în fiecare zi noi depozite de muniție.

rachete HIMARS
Getty

Știrile PRO TV.ro au transmis, marți, în format LIVE TEXT, cele mai noi informații despre războiul din Ucraina.

19-07-2022 09:52
19-07-2022 23:14

Ucraina nu dorește ca războiul să dureze până la iarnă, anunță Kievul

Ucraina nu dorește ca războiul să dureze până la iarnă, a declarat, marți, Andry Yermak, șeful de stat major al președintelui Volodimir Zelenski, deoarece acest lucru ar da timp forțelor rusești să se consolideze și ar face mai dificilă orice contraofensivă ucraineană.

Este foarte important pentru noi să nu intrăm în iarnă. După iarnă, când rușii vor avea mai mult timp pentru a săpa, va fi cu siguranță mai dificil”, a declarat Andry Yermak, conform The Guardian.

19-07-2022 23:09

Volodimir Zelenski a discutat cu premierul Italiei, președintele Ucrainei menționând că în conversația sa de marți cu Mario Draghi a inclus o analiză despre cererea de aderare a țării sale la Uniunea Europeană.

Zelenski a discutat, de asemenea, cu Alassane Ouattara, președintele Coastei de Fildeș. El a declarat că a fost pentru prima dată când liderii celor două națiuni au vorbit direct, precizând că scopul a fost acela de a "deschide o nouă pagină în relațiile cu continentul african", notează The Guardian.

19-07-2022 22:47

Ucraina cere Occidentului mai multe sisteme de artilerie de precizie

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a cerut marţi Occidentului să furnizeze un număr mult mai mare de sisteme de artilerie de precizie, afirmând că acestea ar putea "schimba jocul" şi ar putea permite o contraofensivă în faţa soldaţilor ruşi, transmite AFP, citată de Agerpres.

De la mijlocul lunii iunie, SUA au livrat mai multe sisteme de artilerie de precizie Himars, cu o rază de acţiune de 80 de kilometri, şi mai trebuie să livreze şi altele.

"Aceste sisteme ne-au permis să distrugem circa 30 de posturi de comandament şi depozite pentru stocarea de muniţii", a declarat Reznikov la Atlantic Council.

"Acest lucru a redus semnificativ avansul ruşilor şi a redus enorm intensitatea tirurilor lor de artilerie. Prin urmare, funcţionează. Le suntem recunoscători partenerilor noştri", a adăugat el, pledând în acelaşi timp pentru a fi trimise mai multe astfel de arme.

"Pentru o contraofensivă eficientă, cred că am avea nevoie de cel puţin 100" de sisteme HIMARS, a insistat el.

"Acest lucru ar putea schimba jocul pe câmpul de luptă", a mai spus oficialul ucrainean.

19-07-2022 22:01

Biden a primit-o pe prima doamnă a Ucrainei, la Casa Albă

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, se află la Casa Albă, unde s-a întâlnit cu omologul său american, Jill Biden, înainte de a se prezenta miercuri în fața membrilor Congresului.

Joe Biden i-a înmânat Olenei Zelenska un buchet mare de flori, în timp ce soția președintelui american a îmbrățișat-o, notează The Guardian.

19-07-2022 21:39

Franța trimite mai multe tunuri Caesar în Ucraina

Alte șase tunuri de artilerie Caesar de fabricație franceză promise Ucrainei de președintele Emmanuel Macron în luna iunie sunt "în drum" spre această țară devastată de război, a declarat ministrul francez de Externe, conform Al Jazeera.

"Douăsprezece dintre aceste tunuri, apreciate pentru precizia și mobilitatea lor, au fost deja livrate Ucrainei, iar celelalte șase sunt pe drum", a declarat Catherine Colonna în fața unei comisii a Senatului.

19-07-2022 21:28

Liderul suprem al Iranului l-a avertizat pe Putin în fața "înșelăciunii occidentale"

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, i-a spus președintelui rus Vladimir Putin că Teheranul și Moscova trebuie să rămână vigilente în fața "înșelăciunii occidentale", făcând apel la o cooperare pe termen lung între Teheran și Moscova, informează The Guardian.

"Războiul este un eveniment dur și dificil, iar Iranul nu este deloc încântat că oamenii obișnuiți suferă din cauza lui. Dolarul american ar trebui să fie scos treptat din comerțul global și acest lucru poate fi făcut treptat", a spus Khamenei, referindu-se la criza ucraineană.

19-07-2022 20:50

Directorul executiv al companiei turcești Baykar, care produce dronele folosite pe scară largă de Ucraina împotriva forțelor rusești, a exclus furnizarea de Bayraktar TB2 către Moscova.

19-07-2022 20:27

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Apărare al Rusiei, a amenințat că în cazul în care Crimeea va fi atacată, va avea loc o acțiune rapidă și dură a Rusiei, care ar însemna Apocalipsa pentru Ucraina.

19-07-2022 20:26

Lideri militari în retragere vor ajuta la furnizarea de echipamente de protecție pentru Ucraina

Un grup de lideri militari în retragere din Statele Unite, Canada și Olanda va oferi consultanță unei campanii pro-Ucraina în ceea ce privește achiziționarea de echipamente de protecție pentru forțele de apărare ucrainene, a declarat un grup non-profit cu sediul în Canada, potrivit Al Jazeera.

Grupul de patru persoane include fostul comandant al forțelor americane din Afganistan David Petraeus și fostul comandant NATO Wesley Clark, precum și fostul șef al apărării olandeze Dick Lodewijk Berlijn, potrivit Congresului Mondial Ucrainean (UWC).

Acesta se va concentra pe sprijinirea aprovizionării forțelor de apărare teritorială ale Ucrainei cu echipamente de protecție, cum ar fi căști, veste antiglonț, ochelari balistici și truse medicale, a precizat UWC într-o declarație.

19-07-2022 19:03

Ucraina se pregăteşte să atace Peninsula Crimeea ocupată de Rusia

Ucraina se pregăteşte să atace Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, anexată de Rusia în 2014, precum şi Flota Rusă de la Marea Neagră staţionată acolo, potrivit unui oficial guvernamental ucrainean, citat, marţi, de agenţia DPA, potrivit Agerpres.

"Primim capabilităţi anti-navă şi mai devreme sau mai târziu vom viza flota", a declarat unul dintre vice-miniştrii ucraineni ai apărării, Volodîmîr Havrîlov, pentru ziarul The Times în timpul unei vizite la Londra. "Rusia va trebui să părăsească Crimeea dacă ei doresc să existe ca ţară", a adăugat el.

Potrivit lui Havrîlov, recăpătarea Insulei Şerpilor, ocupată de Moscova la începutul invaziei, a fost un prim pas. "Suntem gata să-i luăm la ţintă peste tot în Marea Neagră, dacă avem această capacitate", a adăugat el.

19-07-2022 17:38

Trupele Kremlinului au bombardat clădiri rezidențiale în regiunea Donețk

Rusia a lovit clădiri rezidențiale din Kramatorsk, regiunea Donețk.

Potrivit guvernatorului Pavlo Kyrylenko, se presupune că Rusia a efectuat un atac aerian asupra centrului orașului Kramatorsk, ucigând cel puțin un civil. Clădirile rezidențiale care au fost lovite au luat foc, potrivit The Kyiv Independent.

19-07-2022 16:31

Decese şi soldaţi ruşi răniţi într-un incident la centrala nucleară Zaporojie

Un număr neprecizat de persoane au murit şi nouă soldaţi ruşi au fost răniţi în urma unui incident despre care nu se cunosc detalii şi care s-a petrecut luni la centrala nucleară din Zaporojie, regiune ucraineană ocupată parţial de trupele ruse, a declarat primarul oraşului Energodar, potrivit CNN, citată de Agerpres.

Primarul Dmitro Orlov, care nu se află în acest oraş ocupat de trupele ruse, a spus că soldaţi ruşi ''au fost transportaţi rapid la spitalul din oraş cu răni cu mai multe grade de severitate. Unii au fost spitalizaţi şi unul se află la terapie intensivă''.

19-07-2022 16:15

Rusia va fi mai dură în noile negocieri cu Ucraina, anunță Kremlinul

Rusia intenționează să propună condiții mai stricte pentru a ajunge la un acord cu partea ucraineană în cazul în care negocierile dintre cele două țări vor fi reluate, a declarat marți un membru al echipei ruse de negociere, Leonid Slutsky. Kremlinul va cere măsuri mai serioase atât în ceea ce privește demilitarizarea, cât și denazificarea, a explicat el.

În plus, Slutsky a adăugat că nu pare ca în acest moment Kievul să fie interesat de reluarea discuțiilor.

În același timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat că Moscova este dispusă să contribuie în totalitate la exportul de cereale ucrainene, reiterând în același timp că Rusia nu este de vină pentru criza alimentară, informează Baha.com.

19-07-2022 15:58

Blinken s-a întâlnit cu prima doamnă a Ucrainei și promite sprijinul SUA

Secretarul de stat american Antony Blinken a discutat cu prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, despre "costurile umanitare imense" ale invaziei rusești, potrivit unui comunicat publicat pe Twitter.

"Statele Unite își mențin angajamentul de a ajuta poporul ucrainean să se apere de Rusia, să obțină dreptate și să își reconstruiască țara", a declarat Blinken, notează France 24

19-07-2022 14:38

Rușii au atacat centrul orașului Kramatorsk. Cel puțin o persoană a murit

Cel puțin o persoană a murit în atacul cu rachete al Rusiei din centrul orașului ucrainean Kramatorsk, marți, scrie The Guardian.

Pavlo Kyrylenko, guvernatorul regiunii Donețk, a declarat că atacul a cauzat explozii și un incendiu la o clădire rezidențială.

„Rușii au lovit partea centrală a orașului... Cel puțin un civil a murit din câte știm până acum”, a scris acesta pe Telegram.

Salvatorii sunt la locul faptei în acest moment.

19-07-2022 13:55

Ucraina îl numeşte pe Oleksandr Klimenko în funcţia de procuror şef anticorupţie

Ucraina l-a numit pe Oleksandr Klimenko, un anchetator cu experienţă să, conducă procuratura anticorupţie, în aşteptarea aprobării procurorului general al ţării, a anunţat, marţi, Parlamentul ucrainean, relatează Reuters.

Oleksandr Klimenko a fost selectat de o comisie specială de concurs într-un proces care a durat câteva luni, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

Klimenko a lucrat anterior pentru biroul naţional anticorupţie, un alt organism de stat care luptă împotriva corupţiei.

19-07-2022 13:24

Artileria ucraineană ar fi lovit podul Antonovski de pe Nipru

Artileria ucraineană ar fi lovit podul Antonovski de pe Nipru, ce leagă orașul Herson de restul regiunii.

19-07-2022 11:39

Fostul preşedinte rus Medvedev susţine că Moscova va stabili condiţiile păcii în Ucraina

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a afirmat marţi că Moscova va stabili în ce condiţii se va ajunge la un acord de pace cu Kievul, transmite Reuters.

"Rusia îşi va atinge toate obiectivele (în Ucraina - n. red.). Va fi pace - în condiţiile noastre", a scris pe Telegram fostul preşedinte al Rusiei.

19-07-2022 11:35

Olena Zelenska a ajuns în Statele Unite

Olena Zelenska a ajuns în Statele Unite, unde a fost întâmpinată de Secretarul de Stat Antony Blinken. Prima doamnă a Ucrainei va fi găzduită la Casa Albă de Jill Biden.

Mai multe detalii AICI.

19-07-2022 11:21

Pierderile suferite de Rusia de la începutul războiului și până acum

Aproximativ 38.550 de soldați ruși au murit de la începutul războiului, potrivit ultimului bilanț publicat de Statul Major al Armatei Ucrainene.

În plus, Moscova a mai pierdut: 1.691 de tancuri, 3.892 de blindate, 851 de sisteme de artilerie, 248 de sisteme MLRS, 220 de avioane, 188 de elicoptere, 167 de rachete de croazieră, 15 ambarcațiuni.

19-07-2022 10:31

Coreea de Nord ar putea trimite muncitori pentru a reconstrui Donbasul

Coreea de Nord ar putea trimite muncitori în republicile populare autoproclamate Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, potrivit ambasadorului Rusiei la Phenian, o decizie care ar reprezenta o provocare pentru sancţiunile internaţionale împotriva programului de arme nucleare al statului nord-coreean, relatează The Guardian.

Ambasadorul Alexander Matsegora a declarat că muncitorii nord-coreeni ar putea ajuta la reconstruirea infrastructurii distruse în război în republicile populare autoproclamate Doneţk şi Lugansk, potrivit agenţiei de presă nord-coreene NK News.

Matsegora a spus că există ”o mulţime de oportunităţi” de cooperare economică între Coreea de Nord Nord şi republicile autoproclamate din regiunea Donbas a Ucrainei, în pofida sancţiunilor ONU.

”Constructorii coreeni înalt calificaţi şi muncitori, capabili să lucreze în cele mai dificile condiţii, ne pot ajuta să ne refacem instalaţiile sociale, ale infrastructurii şi industriale”, a declarat Matsegora într-un interviu pentru cotidianului rus Izvestia, potrivit NK News.

19-07-2022 10:27

Rusia trimite profesori în teritoriile ocupate din Ucraina pentru a oferi o „educație corectă” elevilor

Rusia a promis că va trimite sute de profesori în Ucraina ocupată pentru a oferi elevilor educația „corectă” în noul an școlar.

19-07-2022 09:55

Putin şi Erdogan se întâlnesc la Teheran pentru discuţii despre exportul cerealelor din Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan se întâlnesc, marţi, la Teheran, pentru a discuta despre exportul de cereale din Ucraina, a declarat un consilier de la Kremlin.

19-07-2022 07:56

Forţele ruse au tras 7 rachete Kalibr în regiunea Odesa: 6 răniţi, inclusiv un copil

Forţele ruseşti au lovit din nou regiunea Odesa, în jurul miezului nopţii, trăgând simultan şapte rachete Kalibr asupra regiunii, transmite Ukrinform.

"Inamicul a lovit insidios regiunea Odesa cu rachete în timpul nopţii. Şapte rachete de croazieră Kalibr au fost lansate din Marea Neagră. Una a fost doborâtă de forţele de apărare aeriană, şase au lovit un sat paşnic", se arată în raportul Comandamentului Operaţional Sud.

Atacul a lovit trei case particulare. Două anexe au fost distruse şi au luat foc. Mai multe proprietăţi private, maşini, o şcoală şi un centru cultural au fost, de asemenea, avariate.

În total, şase persoane au fost rănite, inclusiv un copil. Incendiul de pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi a fost stins rapid. 

19-07-2022 07:10

Noul mesaj al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski

Zelenski a făcut referire, în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare, la o fotografie cu un bărbat din Mariupol, care a ieşit pe străzile oraşului cu un steag ucrainean şi care a devenit virală.

”Acest tip este unul dintre mulţii noştri care aşteaptă întoarcerea Ucrainei şi care nu vor accepta ocupaţia sub nicio formă”, a transmis preşedintele.

”Este din ce în ce mai dificil pentru armata rusă să menţină poziţiile pe teritoriul capturat. Pas cu pas, avansăm, întrerupem aprovizionarea ocupanţilor, identificăm şi neutralizăm colaboratorii. Perspectiva este evidentă: steagul ucrainean va fi în toate oraşele şi satele noastre. Singura întrebare este în cât timp”, a mai afirmat Zelenski.

Acesta le-a cerut tuturor cetăţenilor ca, până la eliberarea de sub ocupaţia rusă, să ofere ”informaţii şi sprijin emoţional poporului nostru din zonele ocupate”.

”Vorbiţi-le despre Ucraina. În ceea ce-l priveşte, statul face acest lucru. Dar noi trebuie să folosim toată puterea de informare a societăţii noastre”, a mai declarat preşedintele ucrainean, acuzând Rusia că ”îi ţine pe cei mai mulţi dintre ei într-un vid informaţional”.

”Alte 2.621 se află încă sub controlul invadatorilor. Şi trebuie să menţinem comunicarea informaţională cu toate acestea - cu toate cele în care există oameni. Pe cât de mult posibil”, a mai declarat preşedintele ucrainean.  

19-07-2022 07:09

Departamentul de Stat al SUA monitorizează "cu atenţie" situaţia, după ce Zelenski a anunţat suspendarea şefului SBU şi procurorului general al Ucrainei

Departamentul de Stat al SUA este "la curent" cu informaţiile potrivit cărora preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că intenţionează să suspende doi dintre cei mai importanţi oficiali ai săi din cadrul forţelor de ordine în weekend - şeful SBU şi procurorul general al Ucrainei - invocând cazuri de trădare, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, în cadrul unui briefing, transmite CNN.

"Suntem la curent cu rapoartele şi vom continua să monitorizăm cu atenţie situaţia. Suntem în contact zilnic cu partenerii noştri ucraineni", a declarat Price.

Departamentul de Stat "se apleacă asupra informaţiilor" pe care le împărtăşeşte cu partenerii ucraineni pentru a-i "ajuta să construiască dosarul pentru tragerea la răspundere a celor care ar fi putut săvârşi crime de război şi alte atrocităţi", a adăugat Price.

Majoritatea informaţiilor pe care SUA le transmit procurorului general al Ucrainei în mod "obişnuit" sunt "informaţii din surse deschise", a adăugat Price.

"Avem o relaţie de schimb de informaţii cu omologii noştri ucraineni, adică continuăm să mergem mai departe cu acest lucru", a spus Price.

Duminică, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a suspendat din funcţie pe şeful Serviciului de Securitate (SBU), Ivan Bakanov, şi pe procurorul general Irina Venediktova. 

19-07-2022 07:08

Stoltenberg, apel către parlamentarii europeni pentru sprijinirea Ucrainei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a îndemnat pe membrii Parlamentului European să "înceteze să se mai plângă şi să intensifice şi să ofere sprijin" Ucrainei.

”Preţul pe care îl plătim ca Uniune Europeană, ca NATO, este preţul pe care îl putem măsura în monedă, în bani. Preţul pe care ei îl plătesc se măsoară în vieţi pierdute în fiecare zi. Ar trebui să încetăm să ne mai plângem şi să facem un pas înainte şi să oferim sprijin, punct".

Stoltenberg a declarat că ţările membre ale Uniunii Europene ar trebui să aibă ca obiectiv să ofere sprijin substanţial Ucrainei pentru o perioadă lungă de timp, deoarece "preţul de a nu-i sprijini este mult mai mare".

”Este în interesul nostru să ajutăm Ucraina, pentru că trebuie să înţelegeţi că, dacă Ucraina pierde, este un pericol pentru noi. Dacă nu vă pasă de aspectul moral al acestui lucru, de sprijinirea poporului ucrainean, ar trebui să vă pese de propriile interese de securitate. Plătiţi pentru sprijin, plătiţi pentru ajutorul umanitar, plătiţi consecinţele sancţiunilor economice, pentru că alternativa este să plătiţi un preţ mult mai mare mai târziu", a mai afirmat secretarul general al NATO.

19-07-2022 07:07

Rusia amendează Google cu 365 de milioane de dolari

Google a primit o amendă de aproape 365 de milioane de dolari în Rusia, pe motiv că YouTube nu ar fi şters clipuri video care contravin noilor legi.

Autoritatea în materie, Roskomnadzor, a emis o amendă pentru gigantul american Google în valoare de 21,1 miliarde de ruble, adică aproape 365 de milioane de dolari.

Motivul invocat este acela că YouTube, platformă video deţinută de Google, nu a şters „conţinutul ilegal care promovează terorism şi extremism”, precum şi clipuri care ar răspândi informaţii false în legătură cu Ucraina.

Roskomnadzor a ameninţat Google cu amenzi pentru exact acelaşi motiv încă din luna martie, spunând atunci că va începe cu penalizări progresive, de la aproximativ 95.000 de dolari, care pot urca până la 20% din veniturile anuale ale companiei.

În mai, Google a anunţat că va părăsi Rusia, după ce autorităţile au început să confişte unele din activele companiei. Subsidiara locală a depus actele pentru faliment în iunie.

Astfel, amenda aplicată acum ar putea să nu fie plătită de Google, în condiţiile în care gigantul american plănuieşte să nu mai activeze în ţara condusă autoritar de actualul regim.

19-07-2022 07:03

Moscova intenţionează să impună „termeni complet diferiţi” dacă vor fi reluate negocierile de pace

Rusia intenţionează să impună condiţii mai dure Ucrainei în cazul în care sunt reluate negocierile de pace, a afirmat un consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează dpa.

Iuri Uşakov a afirmat că au fost obţinute rezultate concrete în cursul discuţiilor care au avut loc în martie în Turcia, înainte ca Ucraina să întrerupă contactul. Totuşi, "dacă negocierile sunt reluate acum, va fi în termeni total diferiţi", a spus Uşakov, potrivit agenţiei de presă RBK, fără a da mai multe detalii.

"De-nazificarea" şi "demilitarizarea" Ucrainei, de asemenea cedarea regiunilor de est Doneţk şi Lugansk şi recunoaşterea Crimeei ca fiind rusă au fost numite atunci de Moscova drept condiţii pentru a pune capăt a ceea ce numeşte o "operaţiune militară specială".

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Citește și...
UE aprobă încă 500 de milioane de euro pentru furnizarea de arme Ucrainei
UE aprobă încă 500 de milioane de euro pentru furnizarea de arme Ucrainei

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene au convenit, luni, asupra unei finanţări suplimentare de 500 de milioane de euro din partea UE pentru furnizarea de arme Ucrainei, transmite Reuters, conform news.ro.

Ministru german: A avea încredere în Putin că va elibera Marea Neagră este ca și cum ai crede în Moș Crăciun
Ministru german: A avea încredere în Putin că va elibera Marea Neagră este ca și cum ai crede în Moș Crăciun

Pe fondul tensiunilor privind blocajul exportului de cereale din Ucraina, un ministru german a făcut o remarcă surprinzătoare la adresa lui Vladimir Putin.

UE aprobă încă 500 de milioane de euro pentru furnizarea de arme Ucrainei
UE aprobă încă 500 de milioane de euro pentru furnizarea de arme Ucrainei

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene au convenit, luni, asupra unei finanţări suplimentare de 500 de milioane de euro din partea UE pentru furnizarea de arme Ucrainei, transmite Reuters, conform news.ro.

Ministru german: A avea încredere în Putin că va elibera Marea Neagră este ca și cum ai crede în Moș Crăciun
Ministru german: A avea încredere în Putin că va elibera Marea Neagră este ca și cum ai crede în Moș Crăciun

Pe fondul tensiunilor privind blocajul exportului de cereale din Ucraina, un ministru german a făcut o remarcă surprinzătoare la adresa lui Vladimir Putin.

Recomandări
Investițiile României cresc, dar construcțiile stagnează. Economiștii anticipează o revenire economică
Investițiile României cresc, dar construcțiile stagnează. Economiștii anticipează o revenire economică

Necesare într-o economie puternică, investițiile din România au crescut în primele luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2023.  

PSD și PNL vor merge separat la prezidențiale. Cine ar putea fi candidatul PSD, dacă Ciolacu refuză
PSD și PNL vor merge separat la prezidențiale. Cine ar putea fi candidatul PSD, dacă Ciolacu refuză

Deși guvernează împreună, PSD și PNL se pregătesc să meargă pe drumuri separate, la următoarele alegeri.

Ce se întâmplă în sectoarele 1 și 2, după ce actualii primari au acuzat fraudarea alegerilor. Ar fi dispărut 1.000 de voturi
Ce se întâmplă în sectoarele 1 și 2, după ce actualii primari au acuzat fraudarea alegerilor. Ar fi dispărut 1.000 de voturi

Sunt tensiuni mari în sectoarele 1 și 2 ale ale Capitalei, unde actualii primari, acuza fraudarea votului de duminică. Clotilde Armand, spune că au fost ilegalităţi în mai multe secţii, şi că ar fi dispărut 1.000 de voturi.