Reacția uluitoare a copiilor din „casa ororilor” când aud sentința primită de părinți. FOTO

×
Codul embed a fost copiat

Un cuplu din California care și-a torturat și înfometat copiii ani la rând a fost condamnat la închisoare pe viață. Cu toate acestea, victimele le-au spus părinților că își iubesc mama și tatăl, în ciuda tuturor abuzurilor.

David și Louise Turpin au fost arestați în ianuarie 2018, când fiica lor de 17 ani a reușit să fugă din locuința din Perris. Astfel, cei doi au pledat vinovați la acuzațiile de abuz în cazul a 12 din cei 13 copii.

Aceștia au fost supuși la chinuri groaznice timp de cel puțin nouă ani, astfel că vor sta după gratii pentru tot restul vieții – asta în cazul în care nu vor reuși să obțină eliberarea condiționată după ce au efectuat 25 de ani din sentință, scrie BBC News.

În instanță, copiii au mărturisit că își iubesc părinții, în ciuda tuturor abuzurilor.

„Îmi iubesc atât de mult ambii părinți. Poate că nu ne-a crescut în cel mai bun mod, dar mă bucur că au făcut-o, pentru că m-au transformat în persoana care sunt astăzi”, a declarat unul dintre copiii abuzați, Jessica, într-o scrisoare citită de fratele său la audierea de vineri.

Citește și
copii casa ororilor
Mărturiile copiilor din "casa ororilor". "Eram legaţi, nu ne puteam nici scărpina de păduchi"
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Un tânăr abuzat a mărturisit: „Nu pot descrie în cuvinte prin ce am trecut în copilărie. Uneori încă am coșmaruri cu lucrurile îngrozitoare care ni s-au întâmplat, cum ar fi bătăile primite de frații mei. Asta a fost în trecut, iar acum suntem în prezent. Îmi iubesc părinții și i-am iertat pentru multe dintre lucrurile pe care ni le-au făcut”. Acum, el merge la facultate, a învățat să înoate și să meargă cu bicicleta.

Deschideți galeria foto pentru a vedea imagini cu familia.

„Părinții mi-au răpit viața. Dar acum încerc să mi-o refac. Sunt o lupătătoare, sunt puternică”, a spus una dintre fiicele celor doi, care a mărturisit că este „grozav” să fie independentă, conform CNN.

Părinții abuzivi au izbucnit în lacrimi

 

Când au auzit mărturiile copiilor, soții Turpin au plâns. Totodată, ei le-au cerut iertare copiior pentru modul în care s-au purtat cu ei.

„Educația și disciplina impuse de mine au avut intenții bune. N-am plănuit să îi rănesc. Îi iubesc și cred că și ei mă iubesc”, a mărturisit tatăl de 57 de ani al copiilor, în declarația citită de avocat.

La rândul său, Louise Turpin, în vârstă de 50 de ani, a declarat: „Îmi iubesc copiii atât de mult. Aștept ziua în care o să îi văd, o să îi îmbrățișez și o să le zic că îmi pare rău.

Judecătorul, însă, i-a criticat pentru „tratamentul inuman, aspru și egoist.”

„Copiii sunt un dar. Poate că vor deveni oameni de știință, doctori sau salvatori. Poate vor salva viața cuiva. Poate vor intra în armată și ne vor proteja țara. Tratamentul inuman la care ți-ai supus copiii le-a răpit lor, prietenilor și societății aceste daruri. Le-ați alterat viața, abilitatea să învețe și să se dezvolte. Dacă ei vor reuși, nu va fi datorită vouă, ci în ciuda la ce le-ați făcut”, le-a transmis judecătorul.

Coșmarul prin care au trecut cei 13 copii

 

Copiii, cu vârste între 2 și 29 de ani la momentul la care părinții au fost arestați, erau subnutriți. Fiul de 22 de ani era legat de pat, iar două dintre fete fuseseră imobilizate cu cătușe. Potrivit procurorului care s-a ocupat de caz, uneori aceștia erau ținuți legați „săptămâni sau chiar luni la rând.”

Când polițiștii au ajuns la locuința familiei Turpin, au fost șocați să descopere o mizerie de nedescris în interior, deși exteriorul casei părea extrem de îngrijit.

Victimelor li se interzicea să facă duș pe parcursul anului, având voie o singură dată, nu li se permitea accesul la toalete și nu beneficiaseră niciodată de serviciile unui dentist.

Din cauza alimentației precare, unii dintre copiii adulți arătau ca niște copii.

„Două dintre surorile mele și unul dintre frați sunt legați de pat. Uneori mă trezesc și nu pot respira din cauza mizeriei din case”, a mărturisit fata de 17 ani care a sunat la 112 și și-a dat în vileag părinții.

Ea și-a plănuit evadarea mai bine de doi ani. A luat un telefon pe care l-a găsit în casă, a ieșit pe fereastră și apoi a sunat la poliție.

Deși copiii erau ținuți tot timpul în casă, li se permitea să iasă de Halloween și au fost duși la Disneyland și în Las Vegas.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Casa ororilor din Detroit. Ce au descoperit polițiștii în frigiderele din clădirea abandonată
Casa ororilor din Detroit. Ce au descoperit polițiștii în frigiderele din clădirea abandonată

Descoperiri macabre în serie la Detroit. 63 de fetuşi umani au fost găsiţi în cutii de carton şi în frigidere într-o casă funerară din oraş.

Mărturiile copiilor din
Mărturiile copiilor din "casa ororilor". "Eram legaţi, nu ne puteam nici scărpina de păduchi"

Soţii Louise şi David Turpin din California au pledat nevinovaţi pentru acuzaţiile de tortură, sechestrare şi abuzuri împotriva celor 13 copii ai lor.

Calvarul a 13 frați ținuți captivi de părinţi în ”Casa Ororilor”. Legaţi cu lanţuri de paturi
Calvarul a 13 frați ținuți captivi de părinţi în ”Casa Ororilor”. Legaţi cu lanţuri de paturi

13 fraţi cu vârste cuprinse între 2 şi 29 de ani au fost ţinuţi captivi în condiţii înfiorătoare chiar de părinţii lor. Oribil este că cei doi pozau pe reţelele de socializare drept capii unei familii-model.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.