Ministerul Justiţiei a publicat o situaţie a proiectelor de acte normative transmise spre avizare

Ministerul Justitiei
Agerpres

Ministerul Justiţiei a publicat pe site o situaţie a proiectelor de acte normative transmise către MJ spre avizare, fiind vorba despre 1.161 de astfel de proiecte, iniţiate în total de 33 de instituţii.

Cele mai multe proiecte au fost iniţiate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - 123.

Pe site-ul Ministerului Justiţiei a fost publicată, luni, o situaţie a proiecte de acte normative transmise către MJ spre avizare în perioada 3 ianuarie 2018 - 15 aprilie 2019.

Potrivit documentului, numărul total de proiecte a fost de 1.161, acestea fiind iniţiate în total de 33 de instituţii. Durata medie de soluţionare/proiect a fost de 2,91 zile lucrătoare.

Cele mai multe proiecte au fost iniţiate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - 123, Ministerul Apărării Naţionale - 115, Ministerul Finanţelor Publice -101, pe locul al patrulea fiind Ministerul Transporturilor - 97.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Ministrul demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că proiectele de acte normative erau aduse, uneori, spre avizare cu câteva ore înaintea şedinţei de Guvern, ca apoi să evoce o anumită întârziere de la MJ, întrebând dacă recunoaşte cineva acest lucru. El a adaugat că "uneori se "întampla" exact invers - mai întâi se evoca întârzierea la MJ, după care se aducea proiectul de act normativ spre avizare".

Tudorel Toader a postat, duminică seară, pe Facebook, un scurt text intitulat "o simplă întrebare".

"Recunoaşte cineva faptul că proiectele de acte normative erau aduse, uneori, spre avizare cu câteva ore înaintea şedinţei de Guvern, ca apoi să evoce o anumită întârziere de la MJ?", a scris Toader.

El a adaugat: "PS: Adevărat este şi faptul că uneori se "întampla" exact invers - mai întâi se evoca întârzierea la MJ, după care se aducea proiectul de act normativ spre avizare".

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus, sâmbătă, la Iaşi, că Ministerul Justiţiei trebuie să funcţioneze şi că “sigur nu va fi mai rău ca până acum“, făcând referire la unele blocaje apărute în circuitul de avizare al actelor. În replică, Tudorel Toader a afirmat că Ministrul Justiţiei nu a blocat şi nici nu a întârziat procedura de avizare a actelor normative. ”Nu voi mai rămâne în stare de pasivitate faţă de multele dezinformări”, a scris Toader pe Facebook.

Întrebat dacă Ordonanţa de Urgenţă privind achiziţiile publice ar putea avea probleme de avizare, în condiţiile incertitudinii de la Ministerul Justiţiei, Dragnea a spus la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că “sigur mai rău ca până acum nu se poate“.

“De la acel minister (al Justiţiei – n.r.) au venit în permanenţă observaţii şi puncte de vedere negative, că nu trebuie făcută. Nu ştim dacă Iohannis va numi sau nu va numi, dar un interimar trebuie să funcţioneze la acel minister, care să sperăm că va gândi în spiritul programului de guvernare, nu să pună în continuare piedici“, a afimat Liviu Dragnea.

În replică, Tudorel Toader a scris pe Facebook că “Ministerul Justiţiei nu a blocat şi nici nu a întârziat procedura de avizare a actelor normative.

“O simplă şi primă clarificare. MJ nu a blocat şi nici nu a întârziat procedura de avizare şi de adoptare a actelor normative. Mulţumiri tuturor colegilor din MJ care au făcut posibil ca durata medie a avizării unui proiect normativ, calculată de la înregistrarea şi până la ieşirea din minister, să nu dureze mai mult de 2,5, maxim 3 zile. Felicit pe toţi colegii din minister care, în procesul de avizare a proiectelor de acte normative, au făcut dovada unei depline responsabilităţi şi a unui înalt professionalism”, a scris Toader.

Acesta a afirmat că va prezenta luni şi situaţia statistic.

”Nu voi mai rămâne în stare de pasivitate faţă de multele dezinformări!“, a mai scris Toader.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Nicolae Ciucă, despre un posibil „divorț” înainte de alegeri: „Eu cred că ar fi o greşeală să se rupă coaliţia”
Nicolae Ciucă, despre un posibil „divorț” înainte de alegeri: „Eu cred că ar fi o greşeală să se rupă coaliţia”

O rupere a coaliției PSD-PNL ar fi o greșeală, crede președintele liberal Nicolae Ciucă în contextul alegerilor care se apropie, și ar determina o guvernare care să nu mai fie stabilă.

Mircea Geoană i-a dat replica lui Marcel Ciolacu. „Suntem într-o altă etapă”
Mircea Geoană i-a dat replica lui Marcel Ciolacu. „Suntem într-o altă etapă”

Mircea Geoană crede că sondajele de opinie arată „nevoia de o schimbare mai profundă în România". Secretarul general adjunct al NATO a ținut astfel să-i dea replica premierului Marcel Ciolacu, după o declarație a acestuia.

Geoană: „Sunt tot mai aproape de o decizie cu privire la revenirea mea în politica românească”
Geoană: „Sunt tot mai aproape de o decizie cu privire la revenirea mea în politica românească”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, duminică, la Botoşani, că este "tot mai aproape de a lua o decizie" cu privire la revenirea sa în politica românească şi la o eventuală candidatură la Preşedinţia României.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.