A scăzut numărul firmelor care oferă angajaților prime sau cadouri. Ce valoare au coșurile oferite

×
Codul embed a fost copiat

Comparativ cu perioada Crăciunului, a scăzut numărul firmelor care își răsplătesc angajații de Paște. Mai exact, cu opt la sută.

Potrivit unui studiu realizat de o platformă de recrutare, doar 70 la sută dintre companii acordă beneficii cu ocazia sărbătorilor. Cele mai apreciate sunt primele în bani și tichetele.

Puțin după orele prânzului, în centrul Bucureștiului, dintr-o mașină plină, angajații unei companii își primeau cadourile de Paște.

Femeie: ”Acesta este al fetei mele! M-a rugat să îl iau eu. Al fetei mele, eu nu am primit încă. Poate primesc și eu! Am primit și de 8 Martie și de 1 Martie”.

Cadouri vor primi și angajații unei companii de publicitate. Managerii au alocat între 200 și 500 de lei pentru coșurile de Paște.

Citește și
ibani
Cum ne putem organiza de Paște pentru a nu cheltui mult și a ajunge să aruncăm mâncare
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

Ce fel de beneficii oferă firmele de Paște

Ana Velea, manager de operațiuni în cadrul unei companii de publicitate: ”Noi, în fiecare an, pregătim pentru angajați câte un coș cu bunătăți ale brandurilor pentru care lucrăm. Astfel, fiecare coleg ar putea merge acasă cu coșul de Paște și ar putea să se mândrească în fața rudelor cu un ambalaj cu design făcut de el sau cu alte branduri cu care a lucrat”.

Totuși pandemia a influențat și modul în care sunt recompensați angajații. Potrivit unui studiu realizat de platformă de recrutare eJobs.

O treime dintre companii oferă cu ocazia Paștelui prime în bani și puțin peste un sfert își recompensează echipele cu vouchere sau tichete cadou.

Coșurile cu produse tradiționale, odată preferatele angajatorilor, sunt oferite doar de 13% dintre aceștia. În alte firme se dau zile libere, se fac petreceri în echipă, tombole cu premii sau se acordă tichete de vacanță.

Bogdan Badea, manager eJobs: ”Acum, logistic este un coșmar să distribui 300 de coșuri către 300 de locuri diferite, chiar și într-un oraș ca București. Având în vedere că mulți nu au mai venit de câteva luni de zile la birou este destul de greu. Tot ceea ce înseamnă bani, tichete cadou, tot ceea ce înseamnă voucher este practic folosit acum pentru că este mult mai ușor pentru companii să o facă”.

Creșteri salariale de maximum 11%

Cele mai multe companii, 37 la sută, au alocat un buget cuprins între 100-200 lei per angajat pentru cadourile de Paște. 27% au mers pe valori între 200 și 400 de lei și doar 21 la sută au acordat prime și bonusuri cuprinse între 400 și 800 de lei.

Potrivit studiului, prime mai mari de 800 de lei au fost oferite în doar 15 la sută dintre firme. Primăvara anunță și creșteri salariale.

Leonard Rizoiu, specialist în resurse umane: ”Creșterile salariale pe care companiile le au în vedere pentru perioada următoare sunt sub lupa a ceea ce se numește precauție și asta pentru că mediul economic este în continuare cu mare lipsă de predictibilitate”.

Anul acesta, specialiștii în resurse umane estimează creșteri salariale cuprinse între 6 și 11 procente.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Citește și...
Rafturile cu ouă se golesc în magazinele din România. Cu cât crește consumul de Paște
Rafturile cu ouă se golesc în magazinele din România. Cu cât crește consumul de Paște

De pe nicio listă de cumpărături nu lipsesc ouăle. De Paște, consumul crește cu 50%, iar într-o astfel de perioadă mâncam peste 300 de milioane.

Cum ne putem organiza de Paște pentru a nu cheltui mult și a ajunge să aruncăm mâncare
Cum ne putem organiza de Paște pentru a nu cheltui mult și a ajunge să aruncăm mâncare

Este Săptămâna Mare pentru ortodocși, așa că cei mai mulți români au intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru masa de Paște.

A început Săptămâna Mare. Ce reprezintă fiecare slujbă din această săptămână
A început Săptămâna Mare. Ce reprezintă fiecare slujbă din această săptămână

A început Săptămâna Mare a Sfintelor şi Mântuitoarelor Patimi. 

Stufatul de Paște, un preparat foarte sănătos. Ce beneficii au pentru organism ceapa și usturoiul
Stufatul de Paște, un preparat foarte sănătos. Ce beneficii au pentru organism ceapa și usturoiul

Unul dintre cele mai populare feluri de mâncare pentru ziua de Paște este stufatul. Este un preparat foarte sănătos: ceapa și usturoiul mențin bacteriile bune din intestin, adică ne apară imunitatea și ne ajută să slăbim.

Preparatul vedetă de la târgul de Paște. Vremea rea nu i-a ținut pe oameni departe
Preparatul vedetă de la târgul de Paște. Vremea rea nu i-a ținut pe oameni departe

A fost multă lume la Târgul de Paști din Arad, deși vântul a bătut cu putere duminică și a fost rece.

Recomandări
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei

Președintele maghiar Viktor Orbán și șeful NATO, Jens Stoltenberg, au ajuns la un acord, după o zi de negocieri "dificile".  

Val de refinanțări la Prima Casă în aprilie și mai. Decizia luată de Finanțe pentru a face față procedurii în timp util
Val de refinanțări la Prima Casă în aprilie și mai. Decizia luată de Finanțe pentru a face față procedurii în timp util

Începând de săptămâna trecută Ministerul Finanțelor a decis modificarea procedurii de refinanțare a creditelor de tip Prima Casă, informează instituția. 

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.