Brânzeturile românești i-au cucerit pe străini. La cât ajunge un kilogram

×
Codul embed a fost copiat

Brânzeturile fabricate în România au ajuns în toată lumea. Străinii sunt încântaţi de cele cu trufe şi ierburi aromate sau ţinute la maturat.

Vânzările de brânzeturi fine au crescut cu 15%, în ultima perioadă, iar micile fabrici din Ardeal au cucerit Europa. Ca să se menţină pe această piaţă, producătorii vin mereu cu sortimente noi, irezistibile.

La poalele munţilor Trăscău, în judeţul Alba, o afacere de familie începută acum 24 de ani a ajuns astăzi să trimită marfa în Europa. Brânzeturile maturate au nevoie şi de 2 ani ca să prindă un gust desăvârşit.

Brânzeturi măturate cu condimente sunt foarte apreciate. Busuiocul, cimbrişorul sau piperul au nevoie şi de 6 luni pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Laptele este colectat de la fermele din apropiere şi în fiecare zi sunt procesaţi peste 17 mii de litri.

Citește și
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

Marius Chiorean, proprietarul fabricii: "În ultimii ani se observă o creştere la brânzeturile măturate în special în oraşele mari. Vânzările au crescut în ultimii între 10 -15%, brânzeturile cu condiment au o mai mare aprecierea pe piaţa de larg consum. Facem vreo 8 sortimente cu diverse condimente."

Un kilogram de brânză fină ajunge şi la 50 de lei.

Reţete unice de brânză maturată sunt folosite şi la Cund, în judeţul Mureş. În centrul localităţii săseşti, ascunsă între dealuri şi păduri, găsim o mică fabrică de brânzeturi. Proprietar este un tânăr din localitate, care a învăţat meserie în Elveţia. În trei ani de când are propria fabrica, a învăţat că brânzeturile fine se obţin cu răbdare şi cu materie primă de bună calitate.

Varga Istvan, proprietarul fabiricii: "Am ajuns acum să avem 12 arome de brânzeturi, cu mirodenii, cu ciocolată, cu nuci, cu vin. Se poate observa un trend crescător în general în privinţa brânzeturilor măturate."

Un tânăr IT-ist din locatalitatea Unirea, judeţul Alba, a preluat afacerea cu brânzeturi a părinţilor. În câţiva ani, brânza pe care o face a ajuns să fie foarte apreciată de străini.

Marius Bicu, proprietarul fabricii: "Am măturat brânză de burduf în cantităţi mari. O păstrăm în jur de 10 grade şi întotdeauna aşteptăm mai mult de o lună. Am dublat vânzările faţă de 2017."

20 de tone brânză, care reprezintă 60% din toată cantitatea obţinută, sunt vândute exclusiv în Europa.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Citește și...
Județul unde zilierii primesc 100 euro/zi. ”Cei de afară să se întoarcă în România. Acolo ești sclav. Aici ești respectat”
Județul unde zilierii primesc 100 euro/zi. ”Cei de afară să se întoarcă în România. Acolo ești sclav. Aici ești respectat”

O fermă din Vaslui își plătește zilierii și cu 100 de euro pe zi, la culesul cireșelor, singura condiție fiind să strângă cât mai multe fructe. Oamenii sunt încântați și le spun celor din afară să se întoarcă în România, pentru că aici sunt respectați.

 

Europa, cel mai dramatic declin al drepturilor muncitorilor: ”Democrația este în pericol”. România, singura rază de speranță
Europa, cel mai dramatic declin al drepturilor muncitorilor: ”Democrația este în pericol”. România, singura rază de speranță

Cea mai dramatică prăbușire a drepturilor muncitorilor se înregistrează în Europa, unde situația e atât de gravă, încât se consideră că însăși ”democrația se află în pericol”. Suprinzătoarea rază de speranță vine din România.

 

„Ziua Părinţilor de Îngeri”. Klaus Iohannis a promulgat legea prin care părinții au acces la consiliere psihologică gratuită
„Ziua Părinţilor de Îngeri”. Klaus Iohannis a promulgat legea prin care părinții au acces la consiliere psihologică gratuită

„Ziua Părinţilor de Îngeri", care comemorează copiii decedaţi la naştere sau până la împlinirea vârstei de 18 ani, va fi marcată pe 15 octombrie.

Recomandări
Tensiunile continuă în Sectoarele 1 și 2. Radu Mihaiu acuză că sacii cu buletinele de vot dintr-o secție au fost rupți
Tensiunile continuă în Sectoarele 1 și 2. Radu Mihaiu acuză că sacii cu buletinele de vot dintr-o secție au fost rupți

Sunt tensiuni mari în Sectoarele 1 și 2 ale Capitalei, unde actualii primari acuză fraudarea votului. Edilul de la 2, Radu Mihaiu, care a obținut renumărarea buletinelor în una dintre secții, a anunțat miercuri noapte rezultatul procesului.

Reacțiile românilor după ce Babasha a cântat la concertul Coldplay. „Ce am reușit noi să facem ca nație, să huiduim un băiat”
Reacțiile românilor după ce Babasha a cântat la concertul Coldplay. „Ce am reușit noi să facem ca nație, să huiduim un băiat”

Arena Națională s-a transformat miercuri seară într-un tărâm al emoțiilor intense. Britanicii de la Coldplay au urcat pe scenă în fața a peste 50 de mii de oameni și au făcut spectacol. Show-ul a fost completat de baloane colorate, lumini și artificii.

Cum se dezvoltă energia verde în România. Numărul românilor care sunt prosumatori a depășit 120.000
Cum se dezvoltă energia verde în România. Numărul românilor care sunt prosumatori a depășit 120.000

Piața energiei verzi din România se află într-o continuă creștere, spun specialiștii. Am depășit 100.000 de prosumatori, adică oameni care își produc propria energia și furnizează și în rețea.