Cum arată meniurile tradiționale de nuntă din zeci de țări

×
Codul embed a fost copiat

O călătorie culinară prin zeci de ţări datorită meniurilor tradiţionale de nuntă.

Este experienţa de care vă puteţi bucura în aceste zile dacă ajungeţi în Sibiu, unde are loc un eveniment care a adunat 200 de bucătari talentaţi din 30 de ţări.

Oferta este una bogată - de la antreuri cu brânzeturi şi mezeluri crud-uscate, supe şi ciorbe, până la fripturi şi dulciuri ispititoare.

După ce şi-au şters lacrimile, bucătarii din Moldova nu s-au lăsat mai prejos şi au întins mese bogate, ca la o nuntă tradiţională. Au pregătit de la pârjoale până la fasole bătută cu ardei copt şi alivenci cu smântâna şi dulceaţă de afine.

Nici oferta celor din Slovacia nu a fost uşor de ignorat. Au venit cu preparate care ne amintesc de perioada comunismului.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Jan Duda, chef din Slovacia: "Din epoca comunistă avem încă preparate cum e salata de parizer, o salată cu maioneză, fâşii de parizer, cu legume. Preparatele care sunt pe masă sunt traditioanle şi ele: placenka, din piciorul porcului, iar aici ceva dulce: babulka din ouă, lapte şi faină."

România este reprezentată la Congresul organizat în Sibiu de bucătari din toate regiunile tzării. Deşi au fost ispitiţi de bucăţele vecinilor străini, ai noştri apără cu tărie preparatele autohtone.

Pofticioşii care au trecut pragul evenimentului s-au declarat cuceriţi tot de preparatele româneşti.

Radu Zărnescu, organizator: "La ora actuală lumea trendy a gastronomiei s-a inspirat din meniul de nuntă indian, care e un meniu de flori comestibile şi am ajuns să vedem florile comestibile în toate platourile moderne."

Oaspeţii pricepuţi în bucătărie, dornici să se întreacă în preparate tradiţionale specifice nunţilor, au venit din toate colţurile lumii. Şi nu se sfiesc să îşi demonstreze măiestria chiar în fața curioşilor.

Evenimentul, care va mai dura încă trei zile, face parte din programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
De la starea civilă direct la urnă. O tânără s-a prezentat la o secție de votare din Germania în rochie de mireasă
De la starea civilă direct la urnă. O tânără s-a prezentat la o secție de votare din Germania în rochie de mireasă

În Germania, doi români proaspăt căsătoriți au fost imediat după nuntă la secția de votare.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.