Concurs de făcut cârnaţi, la Sibiu. "Este catifelat şi plăcut"

×
Codul embed a fost copiat

Cârnaţii au fost vedetele unui concurs inedit găzduit la Sibiu, în ultima zi de festival gastronomic dedicat Gusturilor Iernii.

Zece echipe de bucătari amatori şi profesionişti au pregătit cârnaţii după reţete care le-au lăsat gura apă atât membrilor juriului, cât şi vizitatorilor. În ceea ce priveşte condimentele, bucătarii au folosit atât sare, piper şi usturoi, cât şi sfecla roşie, vin roşu, ori plante aromatice.

După ce au primit câte trei kilograme de carne de porc, cele zece echipe au trecut la treabă. În timp ce unii au mizat pe clasic şi tradiţional, alţii s-au inspirat din bucătăria internaţională.

"Trebuie să prindă o crustă rumenă, îi întoarcem de mai multe ori pentru că durează mai mult prăjirea”, explică unul dintre ei.

După ce au sfârâit în tigaie până s-au rumenit bine, cârnaţii au fost testaţi şi gustaţi de membrii juriului. „Notăm prestanţa, gustul, mirosul. Cel cu vin este catifelat şi plăcut, cel clasic ne aduce aminte de gustul bunicilor", explică un membru al juriului.

Citește și
chisca
Mâncărurile de Crăciun, diferite în funcție de zonă. Ce este chișca, specifică Moldovei
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Cei mai de seamă juraţi s-au dovedit a fi însă chiar vizitatorii - care nu s-au dat în lături de la cârnaţii aburinzi. În cele 3 zile de festival culinar, slănină, cârnaţii, brânză şi telemeaua de Sibiu au stat la loc de cinste. Pe lângă aceste preparate, pofticioşii au putut alege - şi cumpăra - de la legume şi murături, până la pâine de casă, gemuri şi afumături din Mărginimea Sibiului.

Sezonul de iarnă din programul "Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană 2019" s-a închis oficial duminică.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Reacția unui turist finlandez după ce a mâncat cârnați la Sibiu
Reacția unui turist finlandez după ce a mâncat cârnați la Sibiu

De luni, Sibiu a devenit oficial regiune gastronomică europeană, iar evenimentul a fost sărbătorit la înălţime, la 2000 de metri altitudine.

Mâncărurile de Crăciun, diferite în funcție de zonă. Ce este chișca, specifică Moldovei
Mâncărurile de Crăciun, diferite în funcție de zonă. Ce este chișca, specifică Moldovei

Se ştie că românii gătesc de parcă ar avea mai multe guri, iar de sărbători, în special, se avântă într-un concurs naţional de burduşit frigiderele.

Băcăniile cu produse tradiţionale, preferate de români pentru masa de Crăciun
Băcăniile cu produse tradiţionale, preferate de români pentru masa de Crăciun

Prin traficul infernal au trecut cei care și-au făcut joi cumpărăturile. În căutarea gustului din copilărie, mulți au căutat băcăniile unde se vând produse tradiționale: carnați afumați, caltaboși, jumări, iar lista poate continua.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.