Reacţiile unor turişti care au luat cina legaţi la ochi, în Sibiu. "Miroase a fân"

×
Codul embed a fost copiat

O cină la restaurant s-a transformat pentru 50 de iubitori ai gastronomiei slowfood într-o experienţă nu doar culinară dar şi în una senzorială multiplă.

De la gusturile din bucătăria bunicilor până până la deşertul copilăriei, servit nu oricum ci legat la ochi , macarea făcută doar cu ingrediente locale, i-a cucerit pe pofticioşi. Evenimentul a avut loc la Sibiu şi face parte dintr-un nou concept culinar care promovează reţetele transilvănene.

"Şi cum mâncăm? Cu linguriţa sau bem? Shot? E mişto că ai mirosul de fân!"

Pe lângă mâncarea tradiţională, chefii i-au provocat pe oaspeţi cu un deşert deosebit. Invitaţii au trebuit să recunoască legaţi la ochi o supriza dulce din copilărie, aşezată într-un ou golit, pe un culcuş de fân.

Impresiile au fost pe măsură.

Citește și
germania, fast food, angajat, salvat, client,
Bărbat salvat de la moarte de cel care i-a livrat acasă comanda de mâncare
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

“La noi în ţară nu prea se întâmplă astfel de seri. Foarte bun şi deşertul excepţional iar la sfasit surpriză cu paiele şi ouăle a fost faină şi mie mi-a plăcut foarte mult. Lapte cu tăieţei, pe care îl mâncăm când eram mici”, spune o clientă.

Cina a fost gătită de 3 bucătărese iar meniul a fost inspirat din reţete româneşti, săseşti şi ungureşti. Ideea unui astfel de concept culinar a pornit simplu, din viaţa simplă şi frumoasă din satele transilvănene.

Alexu Toader, project manager Slow Food Viscri: “Discuţia de a porni proiectul ăsta a pornit pe dealuri, într-un sat din Transilvania, în timp ce fetele discutau despre cum ar putea să folosească teraoaral transilvănean, cum ar putea să exploateze aromele puternice de pe dealuri."

Cina de primăvara a debutat luna aceasta în Viscri, judeţul Braşov, după care a ajuns şi în Sibiu, iar următorul eveniment va avea loc în Capitala săptămâna viitoare. Preţul unei astfel de cine este de 150 de lei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Incendiu la un restaurant din Vâlcea. Patronul s-a luptat singur cu flăcările
Incendiu la un restaurant din Vâlcea. Patronul s-a luptat singur cu flăcările

S-a instalat panica, vineri noapte, într-un restaurant din Râmnicu Vâlcea! Un incendiu a izbucnit în bucătăria localului şi aproximativ 80 de persoane au fost evacuate.

Bărbat salvat de la moarte de cel care i-a livrat acasă comanda de mâncare
Bărbat salvat de la moarte de cel care i-a livrat acasă comanda de mâncare

Un angajat al unui restaurant fast-food din Germania şi-a depăşit îndatoririle atunci când a livrat o comandă sâmbătă, venind în ajutorul unui client pe care l-a găsit inconştient în locuinţă.

Un restaurant din Timișoara taxează clienții dacă lasă mâncare în farfurie. OPC a dat amenzi în oraș
Un restaurant din Timișoara taxează clienții dacă lasă mâncare în farfurie. OPC a dat amenzi în oraș

Dezastru în mai multe restaurante din zona centrală a Timisoarei, unde inspectorii OPC au suspendat activitatea pentru mizeria găsită în bucătării. S-au dat şi amenzi, în total 50.000 de lei, pentru condiitiile găsite acolo.

Recomandări
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei

Președintele maghiar Viktor Orbán și șeful NATO, Jens Stoltenberg, au ajuns la un acord, după o zi de negocieri "dificile".  

Val de refinanțări la Prima Casă în aprilie și mai. Decizia luată de Finanțe pentru a face față procedurii în timp util
Val de refinanțări la Prima Casă în aprilie și mai. Decizia luată de Finanțe pentru a face față procedurii în timp util

Începând de săptămâna trecută Ministerul Finanțelor a decis modificarea procedurii de refinanțare a creditelor de tip Prima Casă, informează instituția. 

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.