Secretul cozonacului de post. Ce se foloseşte de fapt în loc de ouă

×
Codul embed a fost copiat

Pentru că aşteptarea până la Paşte să fie mai uşoară, gospodari pricepuţi din toată ţara, strânşi la un târg de produse tradiţionale, au gătit bucate de post extrem de gustoase.

Clienţii au putut apoi să cumpere ciorbă de lobodă, iahnie de fasole, frigărui de legume şi tocăniţă de ciuperci şi s-au minunat când au văzut doi cozonaci uriaşi.

Într-un cazan imens, în care încap 500 de porţii, a fiert la foc domol un uriaş borş de lobodă.

Deşi în mod normal la un astfel de eveniment micii sfârâiau la frigare de data aceasta s-au perpelit regulamentar o mulţime de legume.

În final a venit rândul unor cozonaci - unul lung de zece metri iar altul de 50 de kilograme - să primească note.

Citește și
cofetarii
Ajunul Crăciunului a început cu o coadă de 50 de minute: ”Să nu lipsească tortul”
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

"Folosim în loc de ou ca să dăm culoare suc de morcovi, în rest făină, zahăr, nucă multă, rahat, stafide. Am folosit în jur de 100 kg de făină”, explică cei care l-au preparat.

Oferta a fost însă mult mai variată. "Avem baclavalele de casă cu trei straturi de nucă, de post, şi cu fistic, o prăjitură namura care se face cu un blat însiropat cu apă de trandafir şi adăugăm caju, migdale, fistic."

Postul Paştelui durează şapte săptămâni şi este considerat cel mai greu şi cel mai lung post de peste an.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
A murit înecat cu cozonac. Rudele spun că a mâncat cu poftă, deși avea probleme cu dantura
A murit înecat cu cozonac. Rudele spun că a mâncat cu poftă, deși avea probleme cu dantura

Un bărbat în vârstă de 79 de ani, din Produleşti, Dâmboviţa, şi-a găsit sfârşitul în a doua zi de Crăciun, după ce s-a înecat cu o bucată de cozonac. Rudele povestesc că omul avea probleme cu dantura şi adesea nu mesteca bine alimentele.

Ajunul Crăciunului a început cu o coadă de 50 de minute: ”Să nu lipsească tortul”
Ajunul Crăciunului a început cu o coadă de 50 de minute: ”Să nu lipsească tortul”

Cum nu toată lumea are timp, nervi și de ce nu...talent să frământe cozonaci, cofetarii au preluat anul acesta greul.

Chef Adrian Hădean dezvăluie rețeta de cozonac cu nucă transmisă în familia lui de 5 generații
Chef Adrian Hădean dezvăluie rețeta de cozonac cu nucă transmisă în familia lui de 5 generații

Chef Adrian Hadean dezvăluie rețeta de cozonac cu nucă transmisă în familia lui de 5 generații

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.