Stres termic major în mai multe regiuni din țară. Când scăpăm de caniculă

×
Codul embed a fost copiat

Joi, căldura cuprinde majoritatea zonelor. Canicula se instalează în ţinuturile joase, iar atmosfera devine irespirabilă. Către seară apar şi ceva condiţii de ploaie în jumătatea nordică a ţării.

 

Vineri, situaţia se schimbă tranşant. Vântul prinde putere şi aduce aer rece din nord-estul continentului. Viteze mari va înregistra în Moldova şi la munte.

Temperaturile revin la normal, dar prin Moldova scad chiar şi cu zece, unsprezece grade. După prânz apar şi câţiva nori de ploaie în sud pe la munte. Cel mai cald va fi în Oltenia, unde maximle pierd doar patru grade.

Sâmbătă se mai răcoreşte puţin, va fi soare până după prânz. Mai târziu, norii aduc ceva ploi în est, sud-est şi la munte. Şi vântul se menţine activ.

Citește și
soare
Zi caniculară în aproape toate regiunile țării. Când se răcorește
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Iar duminică, atmosfera se mai încălzeşte puţin. Norii revin către seară şi-ar putea lăsa câţiva stropi în est şi pe la munte.

Vântul va sufla mai tare în zonele montane şi prin nordul ţării, semn că lucrurile se schimbă curând. Probabil că de luni se încălzeşte la loc.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan nu prea zărim norii. Se face mai cald decât miercuri, temperaturile ating pragul caniculei şi atmosfera va fi sufocantă. La noapte vin câteva ploi rapide şi zgomotoase şi s-ar putea să cadă grindină.

Se încălzeşte foarte tare şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Amiaza ne-aduce soare nemilos, caniculă şi stres termic major. După lăsarea nopţii apar şi aici câteva reprize de averse.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina, căldura va fi greu de suportat. Temperaturile urcă spre 35 de grade, creşte şi disconfortul termic, iar mai pe seara se adună norii de ploaie. Pot fi averse consistente, cu vijelii şi grindină.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş ne aşteaptă o amiază călduroasă, cu 31...32 de grade, la umbră şi multă zăpuşeală. Mai târziu se-aduna norii şi vor aduce ploi zdravene, cu fenomene electrice şi răbufniri de vânt.

Şi în ţinuturile vestice apar ceva ploi în a doua parte a zilei. Până atunci va fi foarte cald: temperaturile urcă spre pragul caniculei şi aerul devine aproape irespirabil.

Se încălzeşte foarte tare şi prin Transilvania: maximele se apropie de 30 de grade în depresiuni. Instabilitatea creşte mai pe seara, îndeosebi la munte, pe unde o să plouă. La această oră, este în vigoare un cod galben de ceaţă pentru zone din judeţul Harghita. Expiră la ora 9. Mare atenţie dacă plecaţi la drum!

În Oltenia avem cer senin, temperaturi foarte ridicate şi canicula pe la amiază. Pe seară şi la noapte apar ceva condiţii de ploaie, mai ales în zonele înalte.

Căldura insuportabilă găsim şi în ţinuturile sudice. Se ating frecvent 34...35 de grade, însă din pricina umezelii vor resimţi temperaturi mult mai ridicate de atât. Noaptea s-ar putea să aducă o ploaie de scurtă durată şi aici.


BUCUREŞTI

În Bucureşti, joi, se instalează canicula. Disconfortul termic sporeşte, iar umezeala va fi ridicată. Avem de suportat atmosfera înăbuşitoare, iar maxima va fi în jur de 35 de grade, la umbră. Acum sunt doar 19 grade.

Vineri se porneşte vântul şi temperaturile ajung la normal. Norii apar trecător dimineaţa, dar mai târziu vor aduce şi ceva ploi.

Şi sâmbătă avem atmosfera agitată din pricina vântului, înnorări temporare şi o maximă de numai 26 de grade. Noaptea va fi una răcoroasă.

Duminică, atmosfera se mai încălzeşte, vântul va fi activ şi după-amiază o să avem chiar 31 de grade.

Vremea la munte

La munte, ziua de joi va fi pe jumătate frumoasă. Dimineaţa prindem soare şi timp plăcut, după-amiaza ne-aduce noi serii de averse.

Vineri se răcoreşte şi aici. Vântul prinde putere, norii apar după prânz şi s-ar putea să plouă prin zonă Meridionalilor.

Sâmbătă va fi şi mai răcoare, vântul sporeşte senzaţia de frig, iar ploile, dacă apar, vor udă sporadic zone din Carpaţii Orientali şi Meridionali.

De duminică, vremea se încălzeşte uşor, vântul rămâne activ, iar norii apar din când în când.

Vremea pe litoral

Pe litoral mai prindem o zi foarte caldă, cu disconfort şi zăpuşeala mare. Pe plajă vor fi 28...30 de grade, iar în apă în jur de 26 de garde.

De vineri, vremea se schimbă şi la malul mării, iar dimineaţa vor fi câţiva nori de ploaie. Treptat, se înteţeşte vântul şi se înseninează.

Sâmbătă avem vreme frumoasă, nori puţini şi temperaturi potrivite momentului. Briza va fi activă, iar apa se mai răceşte puţin. Şi duminică va fi vreme de plajă, cu soare şi un pic de vânt. Temperaturile rămân la normal.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vreme caniculară până vineri, când temperaturile revin la normalul perioadei
Vreme caniculară până vineri, când temperaturile revin la normalul perioadei

Miercuri, căldura se intensifică, iar în vestul ţării temperaturile ating pragul caniculei. Vom avea cer senin şi atmosfer sufocantă pe la amiază. Doar în sud-estul extrem şi prin Meridionali mai pot să apară câţiva nori de ploaie.

Zi caniculară în aproape toate regiunile țării. Când se răcorește
Zi caniculară în aproape toate regiunile țării. Când se răcorește

În zone din judeţele Suceava şi Neamţ plouă local, iar aversele pot lăsa până la 25 l/mp, într-un timp foarte scurt.

Ploile au lăsat în urmă distrugeri și necazuri. Ce fenomene meteo ne așteaptă
Ploile au lăsat în urmă distrugeri și necazuri. Ce fenomene meteo ne așteaptă

Inundațiile aduse de ploi au provocat noi distrugeri și necazuri. În Mehedinți, bătrânii s-au văzut neputincioși în fața șuvoaielor și au avut nevoie de ajutorul pompierilor, care i-au scos din casele distruse.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.