Suceava și Neamț, sub cod galben de vânt. Sunt semnalate intensificări ale vântului de până la 100 km/h, în zona de munte

grindina si vant
Shutterstock

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare cod galben în judeţele Suceava şi Neamţ, unde vor fi semnalate intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 90-100 km/h. Avertizarea este valabilă până luni, ora 20:00.

 

Codul galben este valabil pentru hudeţul Suceava, zona de munte de peste 1800 de metri şi judeţul Neamţ, zona de munte de peste 1800 de metri, conform sursei citate, scrie News.ro.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Următoarele două săptămâni vor fi temperaturi scăzute în toată țara și vom avea parte de puține ploi, conform prognozei pentru 27 decembrie - 10 ianuarie, transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Banat

Valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 7 grade și ale minimelor în jurul a 0 grade. Până la finalul primei săptămâni, vremea se va încălzi din nou, iar în medie, maximele vor ajunge la 13...14 grade, iar minimele la 4...5 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 6...7 grade și ale minimelor de -1...0 grade. Probabilitatea de precipitații slabe (mai ales ploi) va fi ridicată în zilele de 27, 28, 30 și 31 decembrie, dar în restul intervalului condițiile vor fi reduse.

Citește și
ploaie
Vremea azi, 23 noiembrie. Vânt și ploi abundente în mare parte din țară
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Crişana

Valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 5 grade și ale minimelor în jurul a -2 grade. Până în data de 1 ianuarie, vremea se va încălzi din nou și, în medie, valorile diurne vor ajunge la 12...13 grade, iar cele nocturne la 5...6 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5...6 grade și ale minimelor de -1...0 grade. Probabilitatea de precipitații slabe (mai ales ploi) va fi ridicată în zilele de 27, 28, 30 și 31 decembrie, dar în restul intervalului condițiile vor fi în general reduse

Transilvania

La începutul primei săptămâni, valorile termice vor fi în scădere până la medii ale maximelor de 3 grade și ale minimelor în jurul a -5 grade. Până în data de 1 ianuarie, vremea se va încălzi din nou și, în medie, valorile diurne vor ajunge la 9...10 grade, iar cele nocturne la 2...3 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4...5 grade și ale minimelor în jurul a -2 grade. Probabilitatea de precipitații slabe va fi relativ ridicată în zilele de 27, 28 și 31 decembrie și după data de 4 ianuarie.

Maramureş

Valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 3 grade și ale minimelor în jurul a -3 grade. Până la mijlocul intervalului, vremea se va încălzi din nou, iar în medie, temperaturile maxime vor ajunge la 10 grade, iar minimele la 4 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii ale valorilor diurne de 4 grade și ale minimelor de -2...-1 grad. Probabilitatea de precipitații slabe (mai ales ploi) va fi în general ridicată în prima jumătatea a intervalului. În rest, vor mai fi condiții pentru precipitații, dar la cote mai reduse.

Moldova

După răcirea din primele zile ale intervalului, când valorile termice diurne vor ajunge la 5 grade și cele nocturne la -3 grade, vremea se va încălzi din nou. Astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 10...12 grade, iar cele minime la 3 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4 grade și ale minimelor de -2...-1 grad. Probabilitatea de precipitații slabe va fi relativ ridicată în jurul datei de 28 decembrie și după data de 4 ianuarie.

Dobrogea

La începutul intervalului, vremea se va răci, valorile termice diurne vor ajunge la 5 grade, iar cele nocturne la 1 grad. Apoi, vremea se va încălzi din nou și astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 11 grade, iar cele minime la 4...5 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5...6 grade și ale minimelor de 1...2 grade. Probabilitatea de precipitații slabe va fi în creștere după data de 4 ianuarie, iar în restul intervalului va fi relativ scăzută.

Muntenia

În primele zile ale intervalului vremea se va răci, valorile termice diurne vor ajunge la 6...7 grade și cele nocturne la -3...-2 grade. Ulterior, vremea se va încălzi din nou, iar la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 10...12 grade, iar cele minime la 2 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 6 grade și ale minimelor de -1 grad. Probabilitatea de precipitații slabe va fi în creștere în a doua jumătate din interval, dar mai ales după data de 4 ianuarie.

Oltenia

La începutul intervalului, răcirea vremii va duce valorile termice diurne spre medii de 7 grade, iar cele nocturne spre -2 grade. Apoi, vremea se va încălzi din nou și astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 11 grade, iar cele minime la 4...5 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 12 grade și ale minimelor de -1...0 grade. Probabilitatea de precipitații slabe va fi în creștere în primele zile din interval și după data de 4 ianuarie, iar în restul intervalului va fi relativ scăzută.

La munte

La începutul intervalului vremea se va răci, valorile termice diurne vor ajunge la medii de 0 grade, iar cele nocturne spre -7 grade. Apoi, vremea se va încălzi din nou și astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 6 grade, iar cele minime la 0...1 grad. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 0 grade și ale minimelor de -6...-5 grade. Probabilitatea de precipitații slabe se va menține pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai ridicată la început, în jurul datei de 31 decembrie și după 4 ianuarie.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea azi, 4 decembrie 2022. Zonele din țără unde temperaturile depășesc valorile normale. Sunt anunțate și rafale de vânt
Vremea azi, 4 decembrie 2022. Zonele din țără unde temperaturile depășesc valorile normale. Sunt anunțate și rafale de vânt

Astăzi avem încă o zi mohorâtă în sudul, în estul și în centrul țării, dar în celelalte zone apare soarele și vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit. Maximele pleacă de la 1 grad în Bucovina și ating 10 grade în vest și în nord.

Vremea azi, 23 noiembrie. Vânt și ploi abundente în mare parte din țară
Vremea azi, 23 noiembrie. Vânt și ploi abundente în mare parte din țară

Miercuri înnorările vor fi persistente, plouă slab în jumătatea estică a țării, dar s-ar putea să vină câțiva stropi de ploaie și prin vest.    

Cuba, lovită de uraganul Ian cu vânt de până la 205 km/h. Zeci de mii de oameni, sfătuiți să părăsească locuințele VIDEO
Cuba, lovită de uraganul Ian cu vânt de până la 205 km/h. Zeci de mii de oameni, sfătuiți să părăsească locuințele VIDEO

Uraganul Ian a lovit vestul Cubei devenind o furtună de categoria a treia, cu viteza vântului de până la 205 km/h. De asemenea, Florida se pregăteşte de un ”dezastru major”, a declarat guvernatorul statului american.

Bucureștiul se poate transforma în capitala copacilor căzuți, la un vânt puternic. Sunt deja pagube însemnate
Bucureștiul se poate transforma în capitala copacilor căzuți, la un vânt puternic. Sunt deja pagube însemnate

Cu un vânt mai puternic Bucureștiul se poate transforma în capitala copacilor căzuți. Mulți au fost doborâți zilele trecute și au distrus zeci de mașini.

Cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice şi vânt, până sâmbătă seară, în 19 județe
Cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice şi vânt, până sâmbătă seară, în 19 județe

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de ploi torenţiale, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, valabilă până sâmbătă seară în 19 judeţe din Banat, Crişana, Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.