Vremea 27 februarie 2019. Regiunea în care temperaturile ating 17 grade

×
Codul embed a fost copiat

Miercuri avem un pic de lapoviţă în estul şi centrul ţării; ninsori slabe pe la munte şi vreme bună în rest. Joi se încălzeşte şi o să avem vreme frumoasă în toată ţara.

Vântul se înteţeşte aproape peste tot şi va sufla cu 40...50 Km/h, iar în zona montană înaltă va depăşi 80...90 KM/h.

Vineri avem încă o zi caldă în sudul şi sud-vestul ţării, iar în Lunca Dunării se ating chiar şi 16...17 grade. Temperaturile scad în celelalte zone; norii se înmulţesc, în jumătatea nordică vin câţiva stropi de ploaie sau puţină lapoviţă, iar pe la munte vor domina ninsorile.

Sâmbătă se răceşte peste tot, de fapt temperaturile revin la normal. În nord se arată soarele, dar la munte mai vin ceva ninsori, iar prin sudul ţării se anunţă lapoviţă.

Vremea în fiecare regiune

Citește și
Vreme
Vremea 25 februarie 2019. După valul polar, urmează temperaturi de 14 grade
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În Dobrogea şi Bărăgan găsim mulţi nori şi aşteptăm să vină ploi slabe sau puţină lapoviţă. Vântul va avea unele porniri iar maximele termice scad cu 3-4 grade faţă de ieri.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei ne-aşteaptă o zi urâtă cu înnorări şi precipitaţii slabe mixte. Vântul va prinde putere iar la amiază termometrele vor indica 5-6 grade, după ce ieri în zona au fost chiar şi 11 grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, atmosfera va fi închisă şi aşteptăm şi aici precipitaţii slabe mixte, vântul se înteţeşte şi se răceşte. Temperaturile vor ajunge până la 5 grade Celsius.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş găsim vreme bună. Temperatura aerului va creşte uşor şi după prânz vor fi 6-7 grade Celsius.

În vestul ţării avem o zi frumoasă cu mult soare şi atmosferă plăcută. Maximele termice scad uşor faţă de ziua trecută, însă chiar şi aşa se vor atinge valori de 8-9 grade Celsius.

În ţinuturile centrale se anunţă mulţi nori. Va ninge pe partea estică şi la munte iar la altitudini mari vântul va sufla tare iar la rafală se vor depăşi viteze de 70...80 km/h şi în aceste condiţii zãpada va fi spulberată.

După prânz, se vor atinge 6-7 grade în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării, atmosfera va fi însorită, se mai încălzeşte şi se vor atinge 12 grade în Oltenia - temperaturi de primvara.

În regiunile sudice vor fi înnorări şi precipitaţii slabe sub formă de ploaie şi lapoviţă dar zărim puţin şi soarele pe parcursul zilei. Maximele termice vor ajunge până la 9 grade Celsius.

BUCUREŞTI

În Bucureşti, miercuri avem o zi mai neplăcută, cu cer noros, câţiva stropi de ploaie şi un vânt activ. Maximă, ajunge pe la 7...8 grade, iar la noapte cerul se degajează treptat.

Ziua de joi ne-aduce soare şi temperaturi în creştere. Va fi mai cald decât în mod obişnuit: se ating 12 grade, însă vântul devine tot mai insistent.

Vineri se încălzeşte şi mai tare: maximă ajunge pe la 15 grade, dar vântul mai are ceva intensificări. În noaptea următoare se înnorează, iar spre dimineaţă e posibil să plouă.

Sâmbătă temperaturile scad accentuat. Vom avea cel mult 5 grade; atmosfera destul de mohorâtă şi ploi din când în când.

Vremea la munte

La munte găsim vreme schimbătoare, cu înnorări şi ninsori slabe în masivele din sudul şi estul ţării. În zonă înaltă din Carpaţii Meridionali vântul mai poate depăşi viteze de 70...80 KM/h.

Ultima zi de Februarie ne-aduce vreme frumoasă şi în încălzire. Pe creste însă, vântul va sufla tare, cu peste 80...90 Km/h şi va spulbera zăpadă depusă.

Vineri, norii se înmulţesc; o să ningă pe zone restrânse, iar vântul va mai avea unele răbufniri, în special la altitudini mari. Sâmbătă se răceşte şi o să avem vreme închisă, cu ninsori sporadice şi un vânt intens în zonele de creastă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea 26 februarie 2019. Când scăpăm de temperaturile scăzute
Vremea 26 februarie 2019. Când scăpăm de temperaturile scăzute

Marți prindem o zi destul de însorită, dar pe seară şi la noapte se-adună norii, iar prin nord, centru, est şi la munte apar ceva precipitaţii slabe.

Vremea 25 februarie 2019. După valul polar, urmează temperaturi de 14 grade
Vremea 25 februarie 2019. După valul polar, urmează temperaturi de 14 grade

Luni o să avem soare şi vreme bună, dar dimineaţă mai tremurăm un pic: în zonele centrale este ger. Maximele cresc şi ajung la normal: vor fi de la minus 2 la 10 grade, cu cele mai mari valori în Moldova.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.