Vremea azi, 9 ianuarie. Temperaturile rămân ridicate, dar vântul se intensifică. La munte va ninge

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi temperaturile rămân ridicate, dar vântul se intensifică în multe zone. Pe seara, în jumătatea vestică o să plouă abundent, iar la altitudini mari va ninge viscolit.

Dimineaţa, în sud, în est şi prin centru apare ceaţă, iar maximele pleacă de la 4 grade în sudul Olteniei şi ating 14 grade în Dealurile Crisanei.

Vremea în România

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe-aici avem ceaţă în primele ore ale zilei, dar mai târziu zărim puţin şi soarele. Vântul are unele intensificări, iar maximele, la fel ca ieri, ajung pe la 12 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, acum, dimineaţa, este ceata asociată cu ploi slabe sau burniţa. Peste zi vor fi şi perioade însorite, dar vântul devine ceva mai insistent. Dacă ceata nu persistă foarte mult, temperaturile cresc uşor faţă de ieri şi ajung la 10 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina urmează o zi mohorâtă, cu ceata dimineaţa şi înnorări mai târziu. Chiar şi aşa, se mai încălzeşte puţin şi se vor înregistra 7 grade. Se porneşte, însă, vântul, care va sufla cu peste 60 de km/h.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, cerul rămâne acoperit de nori, iar mai către seară şi la noapte vin ploi abundente. Temperaturile se menţin ridicate: vor fi 10 grade la amiază şi 3 grade pe timpul nopţii.

În ţinuturile vestice, găsim tot vreme închisă. Vântul sufla tare în Banat, cu peste 60 de km/h, iar pe seară o să plouă şi se vor strânge cantităţi mai însemnate de apă. Vremea rămâne nefiresc de caldă pentru această perioadă şi se vor atinge 14 grade în Dealurile Crisanei.

În Transilvania este ceaţă în prima parte a zilei. Vedem soarele foarte puţin, iar la apropierea serii precipitaţiile ajung şi pe-aici. Maximele, la fel ca ieri, ajung la 10 grade.

În Oltenia avem ceața asociată cu burniţa în primele ore, dar mai târziu e posibil să vedem puţin şi soarele printre nori. Pe seară se înnorează din nou şi o să plouă destul de mult. Temperaturile scad faţă de ieri şi ajung până la 6 grade.

Şi în ţinuturile sudice se lasa ceaţă la începutul zilei. Apoi, pe la câmpie se arată soarele, se face din nou mai cald decât ar fi normal, iar maximele ajung la 12 grade în Lunca Dunării. În restul provinciei va fi cam înnorat şi, mai ales în orele serii, apar câteva reprize de ploaie.

Vremea în București

În Bucureşti se mai încălzeşte puţin şi maximă ajunge pe la 10 grade. La începutul zilei vor mai ceva înnorări sau ceaţă, dar mai târziu iese soarele şi atmosfera devine plăcută. La noapte revin condiţiile de ceaţă şi temperatura coboară până la minus 1 grad.

Și Marți o să fie cald pentru această perioadă, dar se schimbă vremea: se înnorează şi o plouă destul de mult. Se vor înregistra 11 grade pe la amiază şi 4...6 grade în noaptea următoare.

Miercuri avem încă o zi mohorâtă: înnorările persistă, continuă să plouă şi se înteţeşte vântul. Temperatura scade până la 7 grade - dar şi aceasta este o valoare ridicată pentru dată din calendar.

Joi, maximă se apropie de normalul perioadei şi vor fi 4 grade. Vremea se menţine închisă, mai vin câteva ploi trecătoare şi vântul rămâne activ.

Vremea la munte

La munte găsim atmosfera însorită şi caldă. Pe seară se înnorează şi precipitaţiile se extind în Carpaţii Occidentali şi în Meridionali. Vor lăsa în urma cantităţi mai însemnate de apă, iar în zonă înaltă a masivelor sudice va fi viscol puternic, cu rafale de peste 100 de km/h.

Marți avem încă o zi neplăcută, cu precipitaţii mixte în majoritatea masivelor. Se vor strânge alţi 20 de litri de apă pe metru pătrat, iar la altitudini mari ninge şi se depune strat de zăpadă - mai consistent în Carpaţii Meridionali.

Miercuri atmosfera se mai linişteşte. Vedem puţin soarele printre nori, dar, local, o să mai cadă lapoviţă.

Joi se mai răcoreşte puţin. Cerul rămâne acoperit pe tot parcursul zilei şi apar alte precipitaţii mixte.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea caldă a dat peste cap planurile turiștilor. Stațiunile de schi din Europa nu au zăpadă
Vremea caldă a dat peste cap planurile turiștilor. Stațiunile de schi din Europa nu au zăpadă

Temperaturile au bătut recorduri, în primele zile ale anului, mai peste tot în Europa. Este atât de cald pe continentul nostru încât în Polonia au înflorit cireșii, iar Alpii sunt aproape complet lipsiți de zăpadă.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.